رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه در قالب ماده 84 قانون برنامه پنجم تبدیل تسهیلات ارزی صندوق به ریال تا سقف مشخصی برای برخی از بخش‌ها پیش بینی شده است، هشدار داد: اگر این روند ادامه یابد، صندوق توسعه ملی تنها محلی برای استفاده اعتبارات دولت‌ها می شود و تجربه تلخ حساب ذخیره ارزی در صندوق توسعه ملی تکرار خواهد شد.

به گزارش خبرنگار مهر، ولی الله سیف صبح امروز در دومین روز از همایش بین المللی صندوق توسعه ملی در جزیره کیش با بیان این که در قالب حساب ذخیره ارزی در گذشته دولت می توانست تا 50 درصد از منابع حساب را در سرمایه گذاری هزینه کند، گفت: همچنین از طریق حساب ذخیره ارزی، حمایت از پول ملی و جلوگیری از کاهش ارزش پول نیز مطرح بود.

رئیس کل بانک مرکزی افزود: در نهایت مانده حساب صندوق ذخیره ارزی به سطح 6 میلیارد دلار رسید، سپس درآمدهای نفتی کشور به میزان غیرقابل پیش بینی رسید و با تصویب مجلس برداشت های گوناگونی از حساب ذخیره ارزی صورت گرفت که در نهایت به دلیل بروز مشکلی در حساب ذخیره ارزی، تصمیم به ایجاد صندوق توسعه ملی گرفته شد.

سیف با اشاره به اینکه در قالب صندوق توسعه ملی تبدیل بخشی از درآمدهای نفتی به سرمایه های مولد و حفظ سهم نسل های آینده دنبال می شود، گفت: حداقل 20 درصد از درآمد حاصل از فروش نفت نیز باید به این صندوق واریز شود.

وی با تاکید بر این که تا پایان شهریور ماه 55 میلیارد دلار از محل وصولی فروش نفت به صندوق واریز شد، گفت: همچنین حدود 20 میلیارد دلار برای سرمایه گذاری در طرح های گوناگون از منابع این صندوق برداشت شده است.

رئیس کل بانک مرکزی ادامه داد: در قالب ماده 84 قانون برنامه پنجم تبدیل تسهیلات ارزی صندوق به ریال تا سقف مشخصی برای برخی از بخش‌ها پیش بینی شده است.

وی تاکید کرد: اگر این روند ادامه یابد ،صندوق تنها محلی برای استفاده اعتبارات دولت‌ها می شود و تجربه تلخ حساب ذخیره ارزی در صندوق توسعه ملی تکرار خواهد شد.

سیف با اشاره به اینکه نوسان نرخ ارز می تواند به بنگاه ها خسارت بزند و باعث معوق شدن تسهیلات شود، گفت: بهتر است در ترکیب هیات امنای صندوق ملی نیز از بخش خصوصی برای بهبود عملکرد صندوق استفاده شود.