به گزارش خبرنگار مهر، ايرج حسن زاده شامگاه دوشنبه در همایش سومين مانور كشوري فوريت هاي سلامت محيط در دانشگاه علوم پزشكي سنندج اظهار داشت: بهترين گزينه در مقابله مناسب با حوادث غيرقابل پيش بيني داشتن آمادگي و مهارت همراه با مدیریت است تا حوادث را با کمترین آسیب مهار کرد.
وي بیان کرد: در ایران حوادث غيرمترقبه زيادي اتفاق می افتد و آمادگي براي مقابله و مهار لازم است و نباید این تمرین آمادگی موجب وحشت مردم شود.
حسن زاده با بیان اینکه مهارت ها در نتیجه آمادگی تقویت می شود، افزود: داشتن مهارت آمادگي خسارت را به حداقل مي رساند و مي تواند موجبات مقابله با ضربه را فراهم کند و هر استان موظف است نقاط حساس خود را شناسايي كند تا در مواقع بحران به راحتي توان مهار و كنترل آن را داشته باشد.
وی همچنین با بيان اينكه مسائل امنيتي هم نياز به مراقبت و همچنين آمادگي عمومي دارد، عنوان کرد: ايران در آسيا در رده چهارم و در دنيا دهمين كشور آسيب پذير در حین حوادث و بلایای طبیعی است.
حسن زاده گفت: بيشترين شاخص هاي بلايا در جهان 41 مورد است كه در ایران 30 مورد آن به دفعات تكرار مي شود و نياز به مهار و آمادگي حين مقابله دارد.
وی گفت: در 10 سال اخير 10 ميليون نفر جمعيت در حين روي دادن بلاياي طبيعي كشته اند و در كنار اين ميزان مرگ و مير يك ميليارد دلار صدمه وارد شده و هنوز هم يك ميليارد از جمعيت درگير وقوع احتمالي آن هستند.
معاون سياسي و امنيتي استاندار كردستان افزود: اگر آگاهي وجود داشته باشد هر استان بر اساس وضعيت خود و نيز موقعيت ها مي تواند طرح و برنامه هاي را براي كاهش صدمات طرح ريزي كند.
حسن زاده ادامه داد: در زمان وقوع حوادث مديريت زمان لازم است و در ايران 16 استان مرزي هستند و اين موقعيت براي انها تهديد نيست بلكه يك فرصت است که با وجود مشكلات همسايگان متخصصان توان خود در سرعت مهار در زمان وقوع بحران را داشته باشند.
وي بيان كرد: موقعيت داخلي همسايگان ناامن و بدون شرايط سرويس دهي حين وقوع حادثه است كه اين كار ما در داخل را سخت مي كند و تنها مهارت آموزي و آمادگي كامل مي تواند موثر واقع شود.
مدیریت حوادث ارزشمندترین گام در کنترل آسیب ناشی از بلایای طبیعی است
رئيس دانشگاه علوم پزشكي كردستان مدیریت حوادث را ارزشمندترین گام در کنترل آسیب ناشی از بلایای طبیعی دانست.
طيب قديمي اظهار داشت: با توجه به اينكه بلاياي طبيعي و حوادث غيرمترقبه شامل پدافند غيرعامل نمي شود اما عملكردها شبيه به هم است و در هر دو مورد جلوگيري از آسيب ديدگي كمتر مورد توجه است.
وی بیان کرد: تقارن هفته پدافند غيرعامل با مانور سلامت محيط بسيار ارزشمند است چرا كه در هر دو مورد پيگيري كمترين ميزان خسارت وارده حين وقوع حوادث مورد اهتمام قرار می گیرد.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي كردستان افزود: در مانور سراسري سلامت محيط كار نيز مهارت هاي نمايش داده می شود تا سطح آمادگي نيروها افزايش پيدا كند و اين همايش با مركزيت استان كردستان در سنندج با حضور48 دانشگاه علوم پزشکی از سراسر کشور با محوريت سلامت محيط كار برگزار شده است.
قدیمی هدف از برپایی این مانور را تمرین برای کسب آمادگی در مواقع بروز بحران و بیماری ها در محیط کار، کنترل بهداشت محیط و مبارزه با بیماری ها عنوان کرد و گفت: تمام تمهیدات لازم برای اجرای هرچه بهتر این مانور اندیشیده شده تا تمرینی برای آمادگی بیشتر در مواقع بحران باشد.
وی ادامه داد: كاهش آسيب پذيري در موقع بحران داراي درجه اهميت زيادي است و به دليل درگير بودن قشر زیادی از مردم بحران زده نياز به توجه بيشتر از سوي همگان دارد.
قديمي عنوان کرد: برای اجرای این مانور دو روزه ٧٠ چادر برپا می شود که ٤٨ چادر آن توسط دانشگاه های حاضر، ١٠ چادر توسط وزارت بهداشت و سایر چادرها متعلق به دانشگاه علوم پزشکی کردستان است.
وي یادآور شد: از سوی هر کدام از دانشگاه های حاضر در این مانور چهار الی پنج نفر از کارشناسان بهداشت محیط و مبارزه با بیماری ها حضور دارند که باید امکانات و وسایل مورد نیاز خود را نیز به همراه داشته باشند.