مدیر پروژه طراحی هواپیما 150 نفره، پیچیدگی و تنوع فناوری ساخت هواپیمای مسافربری را معادل تاسیس نیروگاه هسته‌ای بوشهر دانست و گفت: طراحی مفهومی ساخت این هواپیمای مسافربری تا پایان سال جاری خاتمه می‌یابد.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر علیرضا جهانگیریان در همایش هم اندیشی طرح کلان ملی توسعه فناوری‌های کلیدی هواپیمای 100 تا 150 نفره با اشاره به جزئیات این هواپیما گفت: وزن برخاست این هواپیما 76.7 تن و وزن فرود آن 68 تن است و برد آن 3 هزار و 850 کیلومتر خواهد بود.

مدیر پروژه هواپیمای 100 تا 150 نفره بابیان اینکه اجرای این پروژه بر اساس سند چشم انداز بوده است، اظهار داشت: ایجاد ساختار دایمی که صاحب فناوری‌های کلیدی در طراحی و ساخت هواپیمای مسافربری در سطح بین المللی از جمله چشم اندازهای این طرح است.

وی طراحی مفهومی، طراحی اولیه، خرید تجهیزات، ساخت و مونتاژ، تست‌های زمینی و تست‌های پروازی را از فازهای اجرایی این طرح نام برد و ادامه داد: در حال حاضر طراحی مفهومی این طرح در دستور کار است که امیدواریم تا پایان سال جاری به پایان یابد و به مرحله طراحی اولیه وارد شویم.

جهانگیریان با بیان اینکه فعالیت‌های اجرایی طرح کلان ملی هواپیمای 100 تا 150 نفره در 8 محور تعریف شده است، خاطر نشان کرد: ساختار سازی و توانمند سازی، دستیابی به دانش فنی، ارزیابی فناوری‌های کلیدی، جهت دهی، توسعه زیر ساخت‌ها، مستند سازی، اخذ استانداردهای بین المللی، ارتباط صنعت و دانشگاه و گسترش همکاری‌های بین المللی از جمله محورهای این پروژه است.

مدیر پروژه طراحی هواپیما 150 نفره تعداد قطعات ساخته شده برای این هواپیما را 6 میلیون قطعه ذکر کرد و یادآور شد: کابل‌های مورد نیاز برای این هواپیما 22 هزار کیلومتر برآورد شده که با حضور 34 هزار نفر اجرایی خواهد شد.

به گفته وی قیمت یک فروند از این هواپیما در مرحله تولید انبوه آن حدود 90 میلیون دلار است و هزینه طراحی و ساخت 4 فروند از این هواپیما 2 میلیارد دلار است که کشورهای سازنده بودجه‌هایی در این حدود دریافت می‌کنند.

جهانگیریان پیچیدگی و تنوع فناوری ساخت هواپیمای مسافربری را معادل تاسیس نیروگاه هسته‌ای بوشهر دانست و خاطر نشان کرد: صنایع هسته‌ای و هوایی از جمله صنایعی هستند که باید با توجه به استانداردهای بین المللی طراحی و ساخته شوند.

وی با تاکید بر اینکه در طراحی این هواپیما 245 سند تخصصی تهیه شده است، اضافه کرد: در این راستا 34 پایان نامه دوره‌های دکتری، کارشناسی ارشد و کارشناسی تدوین شده است.