رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر از اجرای 16 طرح کلان ملی در این دانشگاه خبر داد و گفت: به منظور مشارکت سایر دانشگاه‌ها در این طرح از همکاری دانشگاه‌های صنعتی شریف، تهران و تربیت مدرس نیز بهره مند شدیم.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر علیرضا رهایی در همایش هم اندیشی طرح کلان ملی توسعه فناوری‌های کلیدی هواپیمای 100 تا 150 نفره این طرح را یکی از طرح‌های پیشتاز معرفی کرد و افزود: بر اساس برنامه ریزی‌ها قرار بود تا پایان سال 92 تعداد طرح‌های کلان ملی به عدد 100 برسد.

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با بیان اینکه در حال حاضر تعداد طرح‌های کلان بالغ بر 40 عدد رسیده است، اظهار داشت: طرح کلان ملی توسعه فناوری‌های کلیدی هواپیمای 100 تا 150 نفره نیز یکی از 40 طرح کلان مصویب شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری (عتف) بوده است.

وی طراحی و ساخت سفینه حامل موجود زنده، شبکه ملی اطلاعات کشور، منظومه ماهواره‌ای و موتور ماهواره بر را از دیگر طرح‌های مصوب شورای عتف نام برد و ادامه داد: اجرای پروژه طرح کلان هواپیمای مسافربری در شرایطی که در یک دهه اخیر کشور با تحریم‌های شدیدی روبرو بوده است، اجرایی شد.

رهایی، با اشاره به نحوه اجرای این پروژه خاطر نشان کرد: با اجرای این پروژه شبکه همکاری مطلوبی ایجاد شده است که علاوه بر دانشگاه امیرکبیر، دانشگاه های علم و صنعت و صنعتی اصفهان و پارک علم و فناوری فارس در این طرح مشارکت دارند.

وی با تاکید بر مشارکت سایر دانشگاه‌ها در اجرای این طرح ملی یادآور شد: در این راستا از همکاری‌های دانشگاه صنعتی شریف، تهران و تربیت مدرس نیز بهره مند شدیم.

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر، اخذ استانداردهای بین المللی برای هر بخش این هواپیما را از مهمترین اقدامات این پروژه ذکر کرد و ادامه داد: برای اجرای این طرح کمیته راهبری ایجاد شد و در حال حاضر مطالعات مفهومی این طرح در حال انجام است.

رهایی از اجرای 16 طرح کلان ملی در این دانشگاه خبر داد و خاطر نشان کرد: در این دانشگاه برای هر یک از طرح‌های کلان کمیته راهبردی ایجاد شده است و وزارت علوم درخواست کرده است که این روند برای همه طرح‌های کلان اجرایی شود.