شاهرود – خبرگزاری مهر: رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان شاهرود ضمن اشاره به آئین های ویژه استقبال از ماه محرم در این شهرستان گفت: همزمان با فرا رسيدن ماه محرم اهالي نقاط مختلف شهرستان، مساجد، تكايا و حسينيه ها را غبارروبي کرده و در و ديوار اين اماكن را سياه پوش مي كنند.

حمید رضا حسنی در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن بیان اینکه مردم شهرستان شاهرود در روزهاي پاياني ماه ذي الحجه و همزمان با فرا رسيدن ماه محرم مساجد، تكايا و حسينيه ها را غبارروبي کرده و در و ديوار اين اماكن را سياه پوش مي كنند، اظهار داشت: در شهر شاهرود در روز 27 ذي الحجه يك نفر از خدام تكيه بازار (زنجيري) شيپور تكيه را به صدا در مي آورد مبني براينكه ماه محرم فرارسيده است.

وی با اشاره به اینکه منبرخانه هاي قديمي شهر همچون منبرخانه كربلايي عابدين كه از قديمي ترين منبر خانه هاست را نيز سياه پوش مي كنند تصریح کرد: مردم، پنجه ها و علم ها را با پارچه هاي مشكي و سبز رنگ، پوشش داده و خود را براي عزاداري ماه محرم مهيا مي کنند.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان شاهرود تصریح کرد: در شهر بسطام هر محله داراي يك منبرخانه يا تكيه است كه زنان و مردان به سياه پوش كردن آن مبادرت مي ورزند.

حسنی افزود: در اكثر منبرخانه ها، تكايا، مساجد، حسينيه ها و حتي خانه ها مراسم روضه خواني و ذكر مصيبت امام حسين(ع) بر پا مي شود.

وی با بیان اینکه در شهر شاهرود طي روزهاي اول و دوم ماه محرم، روضه حضرت مسلم، روز سوم و چهارم روضه حر بن رياحي و روز پنجم روضه حضرت ابوالفضل خوانده می شود، گفت: در روز ششم نیز روضه حضرت علي اكبر(ع) و حضرت قاسم(ع)، روز هفتم و هشتم روضه حضرت قاسم و حبيب بن مظاهر و در روز نهم محرم به چگونگي حوادث واقعه عاشورا پرداخته می شود.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان شاهرود ضمن بیان اینکه در شهر بيارجمند نیز زنان و مردان همه روزه هنگام صبح به حسينيه ها و مساجد محله رفته و در مجالس روضه ماه محرم شركت مي كنند یادآور شد: بیارجمندی ها از شب اول ماه محرم در مساجد و تكايا پس از نماز مغرب و عشاء مجالس مداحي، ذكر مصيبت و سينه زني برپا مي کنند.

حسنی تصریح کرد: در این شهر علاوه بر آن عزاداران در اماكن ذكر شده با اطعام نذري پذيرايي مي شوند و غذاي نذري كه شامل آبگوشت و يا برنج و گوشت است عمدتاً با همياري اهالي هر محله تهيه شده و يا اينكه دو يا چند خانوار با همياري مبادرت به پخت غذاي نذري در ايام ماه محرم مي کنند.

وی در خاتمه ضمن اشاره به اینکه بسياري از پايگاه هاي عزاداري همچون تكايا، حسينيه ها و مساجد داراي موقوفات هستند كه از محل درآمد آنها در طول سال مخارج عزاداري ايام محرم و صفر تأمين مي شود افزود: دسته روي، طوق بندان، تعزيه خواني و نخل گرداني ازجمله روش هاي عزاداري در شهرستان شاهرود است.

برچسب‌ها