اين نويسنده درگفت وگو با خبرنگار فرهنگ و ادب مهر، با بيان اين مطلب افزود : كودكان و نوجوانان در زمينه دين و شناخت خدا سوالات زيادي دارند . مثلا آيا خدا ما را مي بيند ؟ ما بايد با توجه به شناخت ادبيات كودك و نوجوان و آگاهي از روانشناسي و رشد ذهني آنان پاسخگوي اين گروه باشيم و هنگامي كه اين آگاهي ها به دست آيد مسلما صحبت از مسائل ديني براي كودك و نوجوان دشوار نيست ، بنابراين بايد ابتدا اين شناخت را پيدا كنيم و بعد شروع به آموزش كنيم، مخصوصا از طريق داستان كه تاثير گذاري خوبي دارد و همچنين شعر كه كودكان علاقه به حفظ آن و يادگيري مباحث ديني از اين طريق مي باشند .
محمود حكيمي : در برخي از داستانهايي كه براي كودك و نوجوان منتشر شده از واژه هاي دشوار استفاده شده است . |
وي در ادامه افزود: در مورد زندگي پيامبران و امامان كتابهاي زيادي منتشر شده است كه برخي از آنان آثار قوي و برخي ضعيف هستند، به عنوان مثال در مورد زندگاني پيامبران آثاري به قلم محمد رضا سرشار توسط نشر فرهنگ اسلامي منتشر شده است كه مي توان گفت: آثار تاثير گذاري هستند .
اين نويسنده تصريح كرد: در آثاري كه مربوط به پيامبران است بهتر است كمتر از معجزات صحبت شود و درمسائل توحيدي نيز دقت بسياري صورت گيرد ، مخصوصا در مورد زندگاني حضرت ابراهيم و نوح و ديگران پيامبران بايد اين آگاهي به كودك داده شود كه قبل از ظهور پيامبران بيشتر مردم بت پرست بودند و اين عامل عقب ماندگي ملتها بود و كار بزرگ پيامبران پديد آوردن توحيد و يكتا پرستي بوده است و يك نويسنده خوب و آگاه مي تواند اين موضوع را به راحتي بيان كند.
وي درادامه اين مطلب اضافه كرد: ابتدا نويسنده بايد مصيبت هايي كه از بت پرستي و پرستش انسانهايي كه خود را خدا مي دانستند ، صحبت كند مانند فراعنه و ... و بعد كار بزرگ پيامبران كه مبارزه با بت پرستي و انسانهايي كه خود را خدا مي دانسته اند ، به صورت غير شعاري ذكر شود.
محمود حكيمي ياد آور شد : بالاترين فروش كتاب ، كتابهاي كودكان و نوجوانان است واگراز مباحث ديني استقبال نشده است شايد به دليل تكرار مطرح شدن آنهاست يعني اگر كودك مطلبي را يك بار بخواند و بعد دوباره در كتاب ديگر همان مطلب را با تصاوير ديگر بخواند، اين مطالب تكراري او را دلزده و دلسرد مي كنند و درنتيجه سراغ چنين كتابهايي نخواهد رفت زيرا او احتياج به حرفها و مطالب تازه دارد.
اين نويسنده درادامه اين مطلب گفت : كودك و نوجوان درمرحله اول كه مهد كودك است ، مطالبي را در مورد دين ياد مي گيرد و همان مطالب در دوران دبستان، راهنمايي ، دبيرستان و ... به مركر تكرار مي شود و طبعا علاقه اي در اين خصوص ايجاد نخواهد شد ، مخصوصا در مورد نوجوانان كه به رفتار كساني كه صحبت از دين مي كنند ، بسيار توجه دارند ، اگرآنان در زندگي خود موفق نباشند مسلما اين ذهنيت در نوجوان پديد مي آيد كه چرا با وجود مطرح كردن اين مسائل خود دچار اين ناهنجاري ها هستند؟ و چه طور مي توانند ما را هدايت كنند؟
وي در پايان گفت وگو با مهر ، خاطرنشان ساخت : " ادبيات كودك و نوجوان " طيف وسيعي دارد كه شامل حكايت ها، افسانه ، اسطوره، رمان، تاريخي و ... مي شود ، ما بايد بتوانيم از واژگان پايه به خوبي استفاده كنيم و كتاب را با نثر ساده و روان بنويسيم ، در غير اين صورت مخاطبي جذب نمي شود .