حسین حاتمی در حاشیه برگزاری همایش هزاره تالیف کتاب قانون ابن سینا در گفتگو با خبرنگار مهر پیرامون تحقیق خود در زمینه جلوه های بهداشت عمومی در کتاب قانون ابن سینا اظهار داشت: بهداشت عمومی شامل مجموعه ای از علوم، مهارت ها و اعتقادات است که در راستای حفظ و توسعه سلامت همه افراد صورت می پذیرد و تکیه اصلی آن بر پیشگیری از بیماریها، رفع نیازهای بهداشتی فرد و جامعه و حفظ و ارتقای سلامت انسان ها است.
یک محقق کتاب قانون ابن سینا عنوان داشت: هدف از انجام این پژوهش جستجوی بهداشت گرایی و توجه ابن سینا به مبانی و حلوه های بهداشت عمومی در کتاب قانون است.
وی ابراز داشت: ابن سینا در آغاز کتاب اول قانون، هدف پزشکی را در درجه اول، تامین و حفظ سلامتی افراد سالم و درجات بعد تشخیص و درمان و بازگرداندن سلامتی به جسم و روان افراد بیمار است.
حاتمی با بیان اینکه ابن سینا هدف اساسی بهداشت را حفظ اعتدال در حالات مختلف جسمی و روانی انسان می داند، گفت: هدف اساسی در رعایت بهداشت آن است که بیشترین کوشش را تا حد امکان در نگهداری اعتدال عوامل و ابزارهای هدف به عمل بیاوریم.
یک محقق کتاب قانون ابن سینا ابراز داشت: ابن سینا در مورد اهمیت آب و بهداشت آن، آب های سنگین و لزوم مصرف آب جوشیده در شرایط خاص نیز تاکید دارد و در مورد هوا نیز معتقد است که هوای خوب هوایی است که آزاد باشد و با مواد خارجی آمیخته نشده باشد که این دیدگاه ها نشان از نوع تفکر و اندیشه و علم این اندیشمند بزذگ دارد.
وی عنوان داشت: ابن سینا در کتاب قانون در طب خود، به بهداشت غذا، گزینش مسکن، اهمیت بهداشتی ورزش، بهداشت مادر و کودک، سلامت روان، بهداشت سالمندان، بهداشت فردی، بهداشت مسافران و غیره نیز پرداخته است.
حاتمی با اشاره به بهداشت گرایی ابن سینا در کتاب قانون نیز بر لزوم همگامی محققان و اندیشمندان علم پزشکی در راستای تعالی این مهم در جامعه صحه گذاشت.