به گزارش خبرنگار مهر، هر چند استان بوشهر در منطقه گرم و خشک کشور قرار گرفته است و میانگین بارندگی پائینی دارد ولی گاها شاهد بارشهای بسیار شدیدی در استان و مناطق بالادست هستیم که خطرات فراوانی را برای مردم نقاط مختلف استان بوشهر ایجاد میکند.
سال گذشته نیز حوادث تلخی را در استان بوشهر شاهد بودیم و بارش و سیلاب در آذرماه سال گذشته در شهرستان دشتستان سبب بروز خسارت جانی و مالی شدیدی به مردم دشتستان شد و حداقل چهار نفر جان خود را در این سیل از دست دادند.
وقوع این سیل، علاوه بر خسارات جانی، در بخش کشاورزی، لوازم خانگی، مسکن و ابنیه، راهها، تاسیسات، آب، برق، مخابرات، دام و طیور و عشایر نیز خسارات شدیدی به مردم این شهرستان وارد شد.
یکی از مهمترین عوامل بروز این حادثه را میتوان ساخت و سازهای غیرمجاز در مسیر رودخانههای فصلی عنوان کرد که هر چند پس از وقوع این سیل، تاکید فراوانی بر جابجایی این منازل شده بود ولی اقدامات لازم هنوز به صورت کامل صورت نگرفته است.
استان بوشهر در آستانه بارشهای شدید/ بیشترین بارش در گناوه و دیلم و دشتستان
بر اساس نظرات کارشناسان هواشناسی، استان بوشهر در آستانه آغاز بارندگیها قرار دارد و بارندگی موثر در استان بوشهر از روز شنبه یا عصر جمعه از بخش شمالی آغاز و به تدریج به شهرهای جنوبی میرسد.
نادر شفی خدایی مدیرکل هواشناسی استان بوشهر در ارتباط با بارندگیهای استان بوشهر اظهار داشت: هسته بارش از استان با سرعت عبور میکند که ماحصل ان وزش باد شدید و رعد و برق و باران خواهد بود و با توجه به حجم پیشبینی شده برای بارش باران، در صورت وقوع این میزان بارش ممکن است مشکلاتی در استان ایجاد شود.
وی در ادامه خاطرنشان ساخت: سامانه بارشی عصر جمعه وارد استان میشود و بارشها نیز از بامداد شنبه آغاز خواهد شد و یکشنبه صبح بیشترین بارش را در برخی شهرستانها خواهیم داشت.
مدیرکل هواشناسی استان بوشهر اضافه کرد: عصر یکشنبه به ویژه در شمال و مرکز استان بارش شدید باران خواهیم داشت ضمن اینکه در ارتفاعات استان فارس نیز شاهد بارشهای زیادی خواهیم بود.
مدیرکل هواشناسی استان بوشهر با اشاره به احتمال 70 میلیمتر بارش در استان بوشهر در روزهای آینده گفت: احتمال بارش در شهرستانهای دیلم، گناوه و دشتستان بیشتر از دیگر نقاط است.
بارشهای بالادست بیشترین تهدید برای استان بوشهر
مدیرعامل آب منطقهای استان بوشهر با اشاره به خطرات بارندگی برای استان بوشهر اظهار داشت: بارندگی در نقاط بالادست استان بوشهراز جمله استان کهگیلویه و بویر احمد بیشترین خطر را برای استان بوشهر ایجاد میکند.
شاپور رجایی خاطرنشان ساخت: احتمال بارندگی در استان کهگیلویه و بویراحمد بیشتر است و در صورت بارش بیش از 30 میلیمتر در گناوه و دیلم، در این شهرستانها با مشکل مواجه خواهیم شد.
وی خواستار انجام تمهیدات لازم برای مقابله با جاری شدن سیل در گناوه شد و افزود: با وجود این پیشبینیها، نخستین مرکز جمعیتی که احتمال مشکل خواهیم داشت شهر گناوه است بنابراین باید توجه جدی در زمان وقوع سیل به این شهرستان داشته باشیم.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان بوشهر اضافه کرد: اگر در استان فارس بارش شدید باشد در استان مشکل چندانی نخواهیم داشت چرا که سد رئیسعلی دلواری با 500 میلیون متر مکعب ظرفیت آبگیری دارد و نگرانی از سیل در این بخش نداریم.
رجایی ادامه داد: بوشهر در ذات خود در زمان بارندگی آبگرفتگی خواهد داشت اما تخلیه و بازگشایی مسیرها در بوشهر باید در کوتاهترین زمان انجام شود تا با بحران مواجه نشویم و در برازجان نیز ممکن است بحرانی شود که مسئولان باید نسبت به
بهبود وضعیت آبراههای درون شهر برازجان اقدام لازم انجام دهند.
ایجاد هماهنگی بین مسئولان برای مقابله با خطرات سیل ضروری است
در زمان وقوع سیل، آمادگی نقش مهمی در کنترل بحران خواهد داشت و همه مسئولان ذیربط از جمله فرمانداران و شهرداران و آب منطقهای و مدیریت بحران و . . . باید آمادگی لازم را برای آمادگی در این زمینه داشته باشند.
معاون عمرانی استاندار بوشهر در ابن زمینه میگوید: به منظور آمادگی بیشتر برای مقابله با بحران سیل، پیشبینی به موقع از سوی هواشناسی و اعلام به فرمانداران باید در اسرع وقت انجام شود.
شاپور رستمی افزود: اگر مدیران در سطح محلی، بحران را خوب مدیریت کنند حوادث مختلف از جمله سیل منجر به حوادث جبرانناپذیر نخواهد شد و فرمانداران استان که حداقل تجربه مدیریت بحران در جریان زلزله شنبه دارند بنابراین پذیرفته نیست در زمان وقوع احتمالی سیل مشکلاتی داشته باشند.
فرماندار دشتی در ارتباط با وضعیت این شهرستان در ارتباط با وقوع سیل گفت: دره بالای شهر شنبه کم عرض است و احتمال تخریب شدن دارد بنابراین به ماشین آلات امدادی برای تخریب صخره نیاز داریم تا در زمان سیل مشکلی ایجاد نشود.
سیدعلی هاشمی بیان کرد: همچنین در روستاهای حسین زائری و بادوله با وجود شرایطی که دارند نیازمند تامین امکانات امدادی و تجهیزاتی هستیم.
پاکسازی مسیر سیل در دشتستان/ آمادگی برای مقابله با سیل احتمالی
فرماندار دشتستان با اشاره به آمادگی این شهرستان برای مقابله با سیل احتمالی گفت: تمامی مسیرهای کانالهای دفع آب های سطحی در تمام شهرهای دشتستان پاکسازی شده است و دو اکیپ از شهرداری و فرمانداری برای بازدید از نقاط حادثه خیز مشخص کردیم و کار خود را آغاز کردهاند.
علیرضا خرمی با اشاره به اطلاعرسانیهای صورت گرفته در این زمینه، افزود: همچنین هماهنگی لازم با راهور انجام شده تا با افرادی که اقدام به ریختن نخاله در درههای درون شهر میکنند برخورد جدی انجام دهد.
فرماندار دیلم نیز از آمادگی این شهرستان برای مقابله با وقوع احتمالی سیل خبر داد و بیان داشت: مشکل شهرستان دیلم به ویژه منطقه بویرات و دیلم آبگرفتگی است که به خاطر سرریز آب از سمت استان کهگیلویه و بویر احمد است.
اسماعیل کاظمی افزود: تمام مسیرهای ورودی آب در دیلم پاکسازی شده و خط فیبر نوری نیز برای عبور آب اصلاح شده است و هماهنگی لازم با دستگاههای اجرایی برای مقابله با وقوع احتمالی سیل انجام شده و تمام ادارات پای کار هستند.
سال گذشته حوادث تلخی را در استان بوشهر شاهد بودیم که امیدواریم با تلاش و هماهنگی مسئولان، دیگر شاهد چنین حوادثی نباشیم.
خبرنگار: سعید رضایی