نخستین شبیه ساز آموزشی توربین بادی که با حمایت این ستاد توسعه فناوری هوافضای معاونت علمی و فناوری ریاست جمهور و به همت شرکت فناوری پیشرفته ساخته شده و آماده بهره برداری است فردا یکشنبه 12 آبان رونمایی می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، رونمایی این شبیه ساز فردا همزمان با برگزاری چهارمین جشنواره و نمایشگاه ملی علم تا عمل در مصلی تهران با حضور مهندس سید مهدی فرحی رییس ستاد توسعه فناوری هوا فضای معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری انجام می گیرد.

توربین های بادی از اجزای تشکیل دهنده، مکانیزم، سنسورها و سامانه کنترلی زیادی بهره می گیرند. این شبیه ساز بیشتر این اجزا را پیاده سازی کرده و دانشجویان و محققین حوزه انرژی های نو را با نحوه عملکرد و الگوریتم های کنترلی و مکانیزم های مکانیکی توربین بادی آشنا می کند.

اجزای اصلی تشکیل دهنده این شبیه ساز شامل پره توربین بادی، هاب، شفت سرعت پایین، گیریبکس افزاینده، شفت سرعت بالا، سه مدل یاتاقان برای قسمت های مختلف، ترمز، بادسنج، بادنما، ژنراتور، سنسور اندازه گیری جریان، سنسور اندازه گیری ولتاژ، باطری، برج توربین بادی، کابین توربین بادی، سامانه موتور یاو، تونل باد، کیف حمل ست آلومینیومی و... هستند.

سامانه کنترلی این سیمولاتور به نحوی طراحی شده است که با بهره گیری از کنترل کننده صنعتی PLC به جای پردازنده های AVR,ARM,PIC سامانه کنترلی ایمن تر و قابل اطمینان تری داشته باشد، با بهره گیری از PLC این سیستم قادر است الگوریتم های کنترلی را به صورت مستتر برای کاربر به نمایش بگذارد و با بهره گیری از نرم افزار برنامه نویسی برنامه کنترل توربین بادی قابل تغییر خواهد بود. بعد از اتصال ست آموزشی به کامپیوتر، فایل خروجی برنامه برای تغییر الگوریتم کنترلی به PLC دانلود می شود.

صفحه HML صنعتی که مجهز به یک نمایشگر رنگی و لمسی 7 اینچی است. تمامی مقادیر دینامیک توربین بادی را در حین عملکرد به نمایش می گذارد و همچنین تمامی دستورات کنترلی جهت تغییر سرعت باد و فعالیت های دیگر نیز توسط این سامانه مانیتورینگ، انجام می پذیرد.