به گزارش خبرنگار مهر، علی منتظری ظهر دوشنبه در جمع صادر كنندگان نمونه استان افزود: عمده صادرات واحدهاي صنعتي شامل محصولات شيميايي مربوط به خودرو، ديسك و صفحه كلاچ، انواع پوشاك، كيك و كلوچه، چاي، دستكش هاي صنعتي و خانگي و فرآورده هاي لبني بوده است.
وي تصريح كرد: عمده كالاهاي که از سوی بازرگانان مزبور صادر شده نيز شامل انواع خرما، خشكبار، محصولات غذايي و تره بار است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان گفت: این میزان کالا بیشتر به كشورهاي عراق، افغانستان، روسيه، تركيه، كشورهاي حوزه قفقاز، امارات، روماني و پاكستان صادر شده است.
وی افزود: توجه به صادرات یکی از مولفه های اساسی در توسعه اقتصادی اجتماعی به شمار می رود و تقویت صادرات و مثبت شدن تراز بازرگانی در مقابل کالا های وارداتی از اهمیت زیادی در مناسبات تجاری و سیاست های توسعه برخوردار است.
منتظری اظهارداشت: شناسایی منابع و امکانات، اهمیت دادن به ظرفیت های تولیدی داخلی، اتکا به تکنولوژی های پیشرفته و ضرورت کیفی سازی تولیدات و خدمات صادراتی عواملی که توجه به آنها می تواند صادرات را به سمت تخصصی شدن سوق دهد.
وی گفت: تسهیل قوانین تجاری، حمایت عملی از تولید کنندگان و صادرکنندگان، شناسایی و همکاری با بازارهای هدف، اهمیت زیادی در تقویت حجم و ارزش کالاها و خدمات صادراتی دارد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان افزود: تقویت بسترهای صادراتی استان ضمن زنده نگه داشتن صنایع و تولیدات داخلی، افزایش اشتغالزایی و توسعه پایدار را قابل دسترس ساخته و سهم صادرات استان را نسبت به کالاهای وارداتی افزایش خواهد داد.
وی یادآورشد: براین اساس تقویت صادرات و افزایش درآمد ارزی فرآیندی است که مستلزم نگاه جامع و اندیشیدن تمهیدات مختلف قانونی، تولیدی، بازاریابی، حمل و نقل و ایجاد زیرساخت های فضایی است که با اتکا به آن می توان صادرات را در یک چرخه و سیستم منطقی و پایدار به ارتقای شاخص های حجمی و درآمدی رهنمون ساخت.