طراح تحقیق و تفحص از صنعت فولاد کشور گفت: مافیای واردکنندگان فولاد با استفاده از ضوابط قانونی مانع از خودکفایی در تولید فولاد می شوند

به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر در ادامه جلسه روز سه شنبه بررسی تحقیق و تفحص از صنعت فولاد کشور در دستور کار صحن علنی مجلس شورای اسلامی قرار گرفت.

نادر قاضی پور نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی به عنوان یکی از این تحقیق و تفحص گفت: صنعت فولاد پس از نفت مهمترین صنعت کشور است اما در جایگاه واقعی خود قرار ندارد و دارای مشکلات فراوانی است.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی ادامه داد: 20 سال است که مسئولان حرف از خودکفایی در این صنعت می زنند و وعده های کلانی می دهند اما در عمل اقدامی مشاهده نمی شود و ایران از کشورهای بزرگ وارد کننده فولاد و آهن است.

قاضی پور با انتقاد از عدم اجرای سند چشم انداز صنعت فولاد کشور اظهار داشت: علت عدم اجرای این سند و افزایش واردات، مافیای وارد کنندگان فولاد هستند که با استفاده از نواقص قانونی مانع از خودکفایی در صنعت فولاد کشور می شوند.

قاضی پور با اشاره به ذخایر بزرگ سنگ آهن و فولاد کشور گفت: با توجه به این ذخایر و نیروی کار ارزان تولید فولاد در کشور بسیار ارزان است اما متاسفانه با قیمت بالا عرضه می شود.

وی هدف از اجرای این تحقیق و تفحص را رفع نواقص قانونی خواند و گفت: چرا متولی صنعت فولاد کشور مشخص نیست و برنامه ریزی دقیقی برای توسعه فولاد وجود ندارد.

وی با انتقاد از عدم حمایت دولت از فعالیت بخش خصوصی در تولید فولاد گفت: در بخش هایی که حمایت صورت می گیرد، حمایت شفاف نیست.

عضو کمیسیون صنایع و معادن با انتقاد از عدم هماهنگی میان بخش های تولیدی و معادن فولاد اظهار داشت: معادن دارای ارزش افزوده فراوانی هستند اما چرا این ارزش افزوده صرف کشف معادن جدید و توسعه معادن نمی شود.

قاضی پور با انتقاد از عدم اجرای طرح توسعه فولاد هفت گانه اظهار داشت: این طرح ها از سال 84 کلنگ زنی شده اند و پس از گذشت 8 سال کمتر از 50 درصد پیشرفت داشته اند.

نماینده ارومیه تغییرات مدیریتی را از علل مهم عدم توسعه فولاد کشور خواند و گفت: در سال 84 تولید فولاد 9 میلیون تن بوده و امسال به 13.5 میلیون تن افزایش یافته در حالی که مصرف فولاد از 17 میلیون تن در سال 84 به 25 میلیون تن در سال 92 رسیده است.

عضو کمیسیون صنایع و معادن ادامه داد: روزی طرح های فولاد را می فروشند، روزی شرکت ملی فولاد را منحل می کنند و روزی دیگر در راس فولاد کشور افراد بی تجربه قرار می دهند این خیانت برای واردات فولاد است.

قاضی پور تاخیر در اجرای طرح های فولادی را موجب کاهش تولید و افزایش واردات خواند و گفت: آمارهای تولید فولاد صحیح نیست، مجلس باید آمار دقیق از واحد های تولیدی، واقعیت ها و چشم اندازها داشته باشد زیرا بدون وجود آمار دقیق برنامه ریزی امکان پذیر نیست.

نماینده ارومیه در پایان به تحصن سه روزه کارگر فولاد کردستان مقابل مجلس اشاره کرد و اظهار داشت: برای حل مشکل تولید کشور باید به فولاد توجه کرد.

در پایان نمایندگان با 156 رای موافق، 18 مخالف، 10 رای ممتنع از مجموع 236 نماینده حاضر در مجلس با تحقیق و تفحص از فولاد کشور موافقت کردند.