به گزارش خبرنگار مهر، داستان «نوازندهای که به ایرلند خیانت کرد» نوشته فرانک اوکانر، سال 1981 و پس از مرگ نویسنده منتشر شده است. اوکانر در سال 1903 میلادی به دنیا آمد و در 62 سالگی درگذشت؛ نویسندهای ایرلندی که بیش از 150 اثر از او به یادگار مانده و بیشتر شهرتش را مرهون داستانهای کوتاه و خاطراتش است. به دلیل شهرت این نویسنده، جایزه معتبر و بینالمللی داستان کوتاه نیز به یاد وی نامگذاری شده که نویسندهای مانند هاروکی موراکامی نیز برنده آن جایزه شده است. جایزه «فرانک اوکانر» که برای بزرگداشت نام این داستاننویس بزرگ راهاندازی شده، گرانترین جایزه مجموعه داستان کوتاه در جهان است.
فرانک اوکانر که به عنوان چخوف ایرلند بسیار مورد تحسین قرار گرفته، استاد داستان کوتاه است. از یک گروه موسیقی آماتوری که به خاطر افکار سیاسی از هم میپاشد تا سربازان انگلیسی که با زندانبانان ایرلندی خود صمیمی میشوند و از کودکی به شیوهای طنزآمیز به گناهانش اعتراف میکند تا پایان یک دوستی در شهری کوچک، این چهار داستان طنزآلود حقایقی جهانی را از دل ایرلند قرن بیستم بازتاب میدهند و بیان میکنند.
«صدای تنها: مطالعه و تحلیل ساختاری داستان کوتاه» با ترجمه شهلا فیلسوفی، «عقده ادیپ من و داستانهای دیگر» با ترجمه نسرین طباطبایی و «علاقه زیاد من به مادر» با ترجمه مریم صبوری آثاری هستند که از فرانک اوکانر به فارسی ترجمه و منتشر شدهاند.
مجموعه «کلاسیکهای مدرن» آثار نویسندگان مطرح از کشورهایی نظیر آمریکای لاتین، ژاپن، انگلیس، روسیه و ... است. آثاری از نویسندههای شاخص ادبیات خارجی که تا امروز مجال چندانی برای معرفی نیافتهاند و اغلب آنها تحت تأثیر سایه نوشتههای مشهور این نویسندهها کمتر مطرح شدهاند که از جمله آنها میتوان به «استفان زویگ»، «فرانک اوکانر»، «اچ.جی.ولز» و «جوزف کنراد» اشاره کرد. با توجه به لزوم آشنایی دوستداران ادبیات با آثار نویسندگان مطرح، حدود 40 جلد کتاب از این مجموعه به تدریج در اختیار علاقمندان قرار میگیرد که برخی از این آثار در قالب داستان کوتاه و بعضی دیگر در قالب مجموعههای داستانی یا داستان بلند منتشر شده و یا خواهند شد.
«نوازندهای که به ایرلند خیانت کرد» را محمد قصاع ترجمه و موسسه انتشارات قدیانی در 1100 نسخه و به قیمت 3500 تومان منتشر کرده؛ پیش از این نیز این کتاب از سوی مرضیه خسروی با عنوان «نوازنده شیپوری که به ایرلند خیانت کرد» ترجمه و به همت نشر روزگار نو منتشر شده بود.