شمسی فضل‌الهی که این روزها مشغول تمرین نمایش "دایی وانیا" به کارگردانی اکبر زنجانپور است با اشاره به اینکه شخصیت‌های آثار چخوف چند بعدی هستند تاکید کرد که تئاترشهر نباید در اختیار افراد کم تجربه و برای کارآموزی آنها باشد.

شمسی فضل‌الهی بازیگر تئاتر و سینما و دوبلور پیشکسوت در گفتگو با خبرنگار مهر درباره حضور در نمایش "دایی وانیا" به کارگردانی اکبر زنجانپور که این روزها در حال تمرین است اینگونه توضیح داد: بسیار خوشحالم که در نمایش "دایی وانیا" ایفای نقش می‌کنم. در این اثر نمایشی شاهد هستیم که شخصیت‌ها در ابعاد مختلفی تصویر می‌شوند و این هنر چخوف است چون انسانها چند وجهی آفریده شده‌اند و در طول زندگی‌شان نقش‌های متفاوتی را ایفا می‌کنند. اکبر زنجانپور نیز در به تصویر کشیدن شخصیت‌های آثار چخوف مهارت خاصی دارد.

این صداپیشه عرصه دوبلاژ درباره کم‌کاری اش در عرصه تئاتر گفت: تئاتر کار کردن، کار آسانی نیست چون هنرمند باید وقت و انرژی و بودجه در اختیار داشته باشد تا بتواند به فعالیت صرف در تئاتر بپردازد اما متاسفانه به نظر می‌رسد این روزها تئاتر دارد از سر سیری به اطرافیانش نگاه می کند و انگار هنرمندان باید رایگان در تئاتر به فعالیت بپردازند.

وی با اشاره به حضور گروه های غیرحرفه ای در تئاترشهر گفت: متاسفانه این روزها تئاتر شهر به مکانی برای کارآموزی کم‌تجربه‌ها تبدیل شده است. وقتی تماشاگر برای دیدن نمایش در سالنی حرفه‌ای بلیت می‌خرد انتظار دارد که اهالی تئاتر هم یک کار حرفه‌ای به آنها ارائه دهند. بازیگر، کارگردان و متن یک اثر هنری باید حتما حرفه‌ای و فروش بلیت نیز در مقابل ارائه یک کارِ کامل باشد. اگر نیاز به سالن‌هایی است که بچه‌ها بعد از فارغ التحصیلی در آنجا کارآموزی کنند باید کار دیگری کرد اما تئاترشهر مکان اجرای نمایش‌های حرفه ای است.

این هنرمند ادامه داد: این حرفه هم آدم را از بین می برد و هم سرپا نگه می دارد و به او انرژی می دهد. نداشتنش مثل چیزی گم کردن است اما معنی اش این نیست که باید مجانی تئاتر کار کنیم. افرادی که در تئاتر فعالیت می کنند همگی مهم هستند، ممکن است به نظر برسد برخی از افراد که در پشت صحنه فعالیت می کنند کارهای کوچکی انجام می دهند اما اینها رگ های تئاتر هستند ما به همه این رگ و پی و بدن نیازمندیم.

وی تصریح کرد: این طلبکاری را نمی دانم از کدام نهاد باید داشته باشم. یادمان باشد در تئاتر اتفاق‌های مهمی رخ می دهد که روی سینما هم تاثیر می گذارد چون هنر نمایش سلیقه ها را ارتقا می دهد. وقتی بازیگرانی خوب تربیت شدند جذب سینما و تلویزیون هم می‌شوند. ما باید برای بالابردن ذائقه مخاطبان تلاش کنیم.

فضل الهی متذکر شد: بچه های ما به سختی خودشان را در تئاتر نگه می دارند من هم در حد خودم تلاش می کنم حضوری هرچند اندک در تئاتر داشته باشم چون رفت و آمد برایم سخت است و با این بودجه های اندک نمی توانم همه تمرکزم را روی تئاتر بگذارم. امثال من بلد نیستند به کارشان جنبه تجارتی بدهند و اصلا این کار هم درست نیست. مثلا من به واسطه انیمیشن هایی که دوبله کردم و صدای شناخته شده ای که دارم می توانستم کارهای تجاری زیادی انجام دهم و از صدایم استفاده کنم اما هیچ گاه این کار را نکردم.

بازیگر فیلم "یه حبه قند" یادآور شد: معتقدم هدیه حضور در این دنیا فقط یک بار به آدم ها داده می شود پس باید به درستی آن را خرج کنیم. ما هنرمندان در همین یکباری که در دنیا حضور داریم از مسئولان تمنا داریم که نگاه عمیق‌تری به تئاتر داشته باشند. در چند سال اخیر من بیشتر جذب سینما شده ام. سال گذشته نیز در نمایش ناصح کامگاری به نام "بهار و آدم برفی" حضور داشتم که کار دوست‌داشتنی بود. اما معتقدم یک سازمان تئاتری باید تبلیغات آثارش را هم خودش برعهده داشته باشد. باید برای کار هنرمندان ارزش قائل شد چرا ما باید هزینه تبلیغات و نصب پوستر و پخش تراکت را خودمان بر عهده داشته باشیم به خصوص اگر متنی با اهمیت و جذاب روی صحنه رفته باشد.

فضل الهی در پایان صحبتهایش گفت: اگر گلایه ای می کنم برای خودم نیست چون زمان دیگر متعلق به امثال من نیست و متعلق به جوان هاست پس شرایط را برای حضور جوانان فراهم کنیم. هنر، جهان خالی ذهن مردم را پر می کند بنابراین باید در قبال احساس و انرژی که مخاطبان می گذارند مطاع قابل قبولی به آنها ارائه دهیم.