به گزارش خبرنگار مهر، سردار علي دولتي ظهر یکشنبه در جمع فرماندهان انتظامی استان اظهار داشت: پيشگيري روشي بسيار کم هزينه درجهت دهي به افراد جامعه و کاهش بروز آسيب هاي اجتماعي است.
وي با اشاره به اينکه توانمندسازي فرهنگي از مراحل اوليه پيشگيري به شمار مي آيد، گفت: آموزش مهارت هاي زندگي به مردم جامعه که درفرهنگ اسلامي و سيره امامام معصوم برآن تاکيد شده مي تواند راهکاري براي پيشگيري از آسيب هاي اجتماعي باشد.
سردار دولتي درادامه گفت: فرهنگ اسلام با هدف بهبود کيفيت زندگي وبرخورداري از زندگي سالم بدور از آسيب ها ونابهنجاري هاي اجتماعي براي خانواده ها تدوين شده است.
اين مسئول انتظامي دربخش ديگري به نقش خانواده درکاهش آسيب هاي اجتماعي اشاره کرد و گفت: نهادينه شدن فرهنگ اسلامي درخانواده ضمن ايجاد پيوندهاي قوي درخانواده ،باعث ايجاد ارتباط صميمانه والدين با فرزندان مي شود.
فرمانده انتظامي استان ايلام تصریح کرد: علاوه برخانواده نهاد ها وسازمان هاي مرتبط نيز مي توانند با تاکيد برنقش مولفه هاي پيشگيري درجهت آگاه سازي وآموزش نوجوانان وايجاد جامعه اي سالم عمل کنند.
سردار دولتي در پايان با تاکيد براينکه درنيروي انتظامي امر پيشگيري مقدم بردرمان است ،گفت: کارشناسان انتظامي با حضور درمدارس،مساجد وبطن جامعه راهکارهاي مقابله با آسيب هاي اجتماعي را بازگو مي کنند.
مداحان نقشي تعيين کننده در ترويج نهضت عاشورا دارند
جانشين انتظامي استان ايلام نیز با اشاره به نقش تعيين کننده مداحان در ترويج نهضت عاشورا بر خودداري و پرهيز از بيان اشعار بيمحتوا و مغاير با رشادت هاي امام حسين (ع) در اين ايام تاکيد کرد.
سرهنگ حسن سماواتي اظهار داشت: نهضت مقدس حسيني(ع) سرشار از عشق، ايمان و آگاهي بوده و درس ايثار و فداکاري را به بشريت آموخته و هيئتهاي مذهبي و مداحان از اشعار و نوحههاي بيمحتوا که مغاير با روح حماسه آفريني و فداکاري سالار شهيدان و اصحاب گرامي آن حضرت است جدا پرهيز کنند.
وي با بيان اينکه مسئولان هيئتهاي مذهبي بايد متنهاي مداحيها و نوحهها را بررسي کرده و چنانچه مطالب غلوآميز و نامناسب مشاهد شد، مانع از ارائه آن شوند، افزود: مسئولان هيئتها نبايد اجازه دهند نوحهاي مغاير با رشادت هاي امام حسين(ع)، خوانده شود.
سرهنگ سماوات بر ضرورت توسعه شيوهاي جذاب سنتي عزاداري که با فرهنگ و رسومات محلي سازگاري بيشتري دارد و تاثير گذار خواهد بود تاکيد کرد.
جانشين انتظامي استان ايلام افزود: با توجه به گستردگي و فراگير بودن مراسمات عزاداري در ماه محرم و شکلگيري ابعاد جديد آن از جهت کيفي و کمي و وارد شدن سبک ها، روش و شيوههاي نو ،سليقههاي گوناگون، متضاد، حساسيت زا و به کارگيري ابزار آلات مختلف و لزوم پيشگيري از وارد شدن بدعتها در مراسم عزاداري يک امر ضروري است.
وي با اشاره به اينکه براي مقابله با انحراف و به بيراهه کشاندن مراسم عزاداري و جلوگيري از هر گونه سوء استفاده فرصت طلبان، نظارت بر حفظ سلامت عزاداريها ضروري است، تصريح کرد: مسئولان هيئت امنا و دستگاههاي فرهنگي و هنري،هيئتهاي مذهبي،فرمانده پايگاههاي مقاومت بسيج، و مداحان بايد به اين مهم توجه جدي کنند.
اين مقام انتظامي ترويج فرهنگ عاشورا در بين جوانان، نوجوانان و آحاد جامعه را بسيار ضروري دانست و اضافه کرد: ايام عزاداري سيد و سالار شهيدان در ارتقا سطح بينش و معرفت جامعه تاثير به سزايي دارد که بايد به آن توجه شده و بستر برگزاري اين مجالس به نحو مطلوب و شايسته در مساجد و تکايا در دهه اول محرم توسط مسئولان اجرايي مساجد فراهم شود.