به گزارش خبرنگار مهر، محمدنبی حبیبی ظهر سه شنبه در حاشیه آیین بزرگداشت حبیب الله عسگراولادی که با حضور مسئولان بلند پایه کشوری و محلی در حسینیه "محله قاضی" دماوند، شهر زادگاه آن مرحوم، برگزار شد، در جمع خبرنگاران اظهار داشت: من مجموعه اقدامات تیم دیپلماسی ایران را در هفته های اخیر مثبت ارزیابی می کنم.
وی ادامه داد: تا کنون کاری که خلاف نظر و مصلحت نظام تلقی شود از سوی این گروه انجام نشده، هرچند این اقدامات مسائل پیچیده ای است و از عهده هر فرد عادی بر نمی آید.
این مسئول با اشاره به موضوع تهدید چندی قبل غرب برای حمله به سوریه معتقد است که امروز اقتدار نظام مقدس جمهوری اسلامی به آمریکا و غرب تحمیل شده است.
حبیبی تصریح کرد: در موضوع سوریه حتی روز حمله به این کشور نیز تعیین شده بود، حال چگونه رئیس جمهوری آمریکا بعنوان داعیه دار مدیریت جهان از این حمله صرف نظر می کند؟ به اعتقاد من اگر حمایت دوستان سوریه نظیر ایران و روسیه نبود، آمریکایی ها از تصمیم برای شروع جنگ برنمی گشتند، این در حالی است که ایالات متحده در قبال عراق و افغانستان به هیچ عنوان رفتاری مشابه نداشت و بدون مشورت با کسی به این کشورها یورش برد.
دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی ادامه داد: غرب و آمریکا چه بخواهند و چه نخواهند باید با وجود اکراه در این زمینه، اقتدار نظام جمهوری اسلامی را بپذیرد، حال با این اقتدار تحمیل شده می توان از موضع قدرت با آنها سخن گفت.
غرب جز زبان مقاومت نمی فهمد
وی اضافه کرد: از سوی دیگر موضوعی در حال القا در ذهن جامعه بین الملل و همچنین مردم ایران است که "گویی بدون آمریکا نمی شود زندگی کرد"؛ امروز جمهوری اسلامی ثابت کرده که نه تنها بدون آمریکا بلکه با جنگ با آمریکا نیز می توان به زندگی ادامه داد.
این مسئول بیان داشت: در مسائل اقتصادی نیز باید اقتدار اقتصادی همه جانبه و مستقلی را اتخاذ کرد؛ البته در امور اقتصادی مراودات به شرط رعایت حقوق طرفین هیچ اشکالی ندارد، اما برخی در پی القای این هستند که اگر ما با آمریکا مراوده کردیم، مشکلاتمان هم حل می شود و والا که خیر.
حبیبی افزود: این از جمله مصادیق وسوسه های شیطانی است که عده ای بدان گرفتار شده اند؛ تحریم های اقتصادی تا 20 درصد بر مشکلات ما تأثیرگذار بود، اما اینکه بگوییم همه مشکلات از تحریم های خارجی نشأت می گیرد و باید برای رفع تحریم ها از مواضع خود عدول کنیم، نادرست است.
دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی ادامه داد: توانمندی ها و ظرفیت های کشورمان در شرایطی است که می توان با حفظ اصول، مذاکرات را ادامه داد و لطمه ای نیز به این اصول وارد نشود.
وی، مردم و مسئولان را به حفظ پایداری توصیه کرد و افزود: آمریکا جز زبان مقاومت نمی فهمد و اسرائیل جز زبان گلوله نمی شنود، از این رو می توان با حفظ اصول اقتدار نظام مقدس اسلامی را نیز حفظ کرد.
لزوم توجه به ابعاد مدیریتی مرحوم عسگراولادی
دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی با تأکید بر لزوم توجه به ابعاد مدیریتی مرحوم عسگراولادی، اظهار داشت: ورای شناخت فردی، من نزدیک به دو دهه به دلیل مسئولیت های مختلف در حزب مؤتلفه اسلامی از نزدیک با مرحوم حاج حبیب الله عسگراولادی آشنا و هفته ای یک یا چند جلسه با او داشتم، این روزها با بیان ویژگی های اخلاقی و خدمات این مجهاد نستوه و همیشه همراه رهبری و ولایت تا حدودی حق مطلب ادا شده، اما بُعد مدیریتی وی در توضیحات ایام اخیر تا حدی مغفول واقع شده که باید به این بخش از شخصیت این مردم بزرگ نیز توجهی ویژه داشت.
وی ادامه داد: از جمله ابعاد شخصیت مدیریتی حاج حبیب الله عسگراولادی مشورت پذیری وی بود، او در زمان تصدی پست دبیرکلی حزب مؤتلفه اسلامی اگر قرار بود نشستی خبری با حضور رسانه گروهی برگزار کند، چند تن از اعضای حزب را گردهم جمع می کرد و در خصوص مصاحبه چند روز آینده از نقطه نظرات آنها بهره می برد.
این مسئول اضافه کرد: گاه حجم بالای مشورت پذیری آن مرحوم نقد اطرافیان را به دنبال داشت و او در پاسخ به این انتقادها می گفت که "هرگز نباید جایگاه مشورت را دستکم گرفت؛ از معصومی روایت است که هرگاه دو مؤمن برای انجام کار خیری با یکدیگر مشورت کنند، خداوند متعال خود را نفر سوم این گروه مشاور معرفی می کند".
انتقادپذیری، نکته ای بارز از شیوه مدیریتی حاج حبیب الله
حبیبی، انتقادپذیری را دیگر نکته ای بارز در شیوه مدیریتی حاج حبیب الله عسگراولادی خواند و افزود: همه اعضای حزب مؤتلفه اسلامی آن مرحوم را بحق فصل الخطاب می دانستند، اما با این وجود وی تابع تصمیم جمعی ولو خلاف نظر خود بود.
دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی ادامه داد: مدیریت در حوزه های کوچک و بزرگ بر دو قسم است، یک دستگاه مدیریتی یا با اتکا به سیستم حرکت می کند و یا به شخص متکی است؛ آن مرحوم در این مبحث اتکا به شخص را موضوعی خطرناک می دانست.
وی تصریح کرد: او بر این اعتقاد بود که اگر یک دستگاه مدیریتی با اتکا به فرد حرکت خود را ادامه دهد، با خطر جدی مواجه است.
این مسئول ادامه داد: او بر اساس این اعتقاد خود بر خلاف عرفی منطقی طی هر دوره از انتخابات برای انتخاب نشدن به عنوان دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی تلاش می کرد و در آخرین دوره نیز اشاره کرد که 6 ماه بعد استعفا می دهد و در نهایت شورای مرکزی را مجبور کرد تا جدایی او از این پست را قبول کنند.
عسگر اولادی، واجد ادبی کم نظیر
دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی، مرحوم عسگراولادی را واجد ادب و اخلاقی کم نظیری دانست و گفت: احترام به اشخاص نهادینه در ویژگی های بارز اخلاقی وی تنها منحصر به اشخاصی خاص نبود بلکه همه افراد با هر درجه از مقام و سطح اجتماعی مورد احترام آن مبارز نستوه بود و همه ملاقات کننده ها سلام اول را از وی می شنیدند.
وی تصریح کرد: نباید فراموش کرد که این ادب و اخلاق نیکو در وجود او نهادینه بود و هرگز برای ظاهر و ریاکاری چنین رفتاری را پیشه خود نمی کرد.
حبیبی اضافه کرد: نظیر محروم عسگراولادی نیست و بعید است کسی همانند وی به عرصه سیاست ورود پیدا کند؛ امروز حزب مؤتلفه اسلامی به برکت مدیریت آن مرحوم می تواند به جرأت ادعا کند که به هیچ عنوان قائم به فرد نیست.