به گفته محسن شریفیان آهنگساز، یکی از راه‌های جهانی کردن موسیقی مذهبی ایرانی استفاده از ظرفیت‌های موسیقی نواحی است.

محسن شریفیان آهنگساز و پژوهشگر موسیقی نواحی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره نقش موسیقی نواحی در جریان اجرای نواها و نغمات آیینی ویژه محرم خاطرنشان کرد: به طور حتم جامعه باید نسبت به آنچه در جریان موسیقی مذهبی کشورمان در حال رخ دادن است حساسیت نشان دهد. وضعیت موسیقی کشورمان به سمتی رفته که دیگر نمی‌توان در آن رنگ و بویی از موسیقی نواحی یافت؛ جریانی که سال‌های دور یکی از شاکله های اصلی موسیقی آیینی و مذهبی ما بود.

وی ادامه داد: متاسفانه با آغاز ایام سوگواری حضرت سید الشهدا (ع) و حتی پیش از آن بارها از زبان مسوولان فرهنگی می‌شنویم که از حمایت موسیقی نواحی صحبت می‌کنند در حالیکه تمامی اینها در حد شعار باقی می‌ماند و ما شاهد اتفاق تاثیرگذاری در حوزه موسیقی نواحی نیستیم.

نویسنده کتاب "اهل ماتم" با تاکید بر لزوم استفاده صحیح از موسیقی محرم در اجرای نواها و نغمات ویژه محرم تصریح کرد: ما در ترویج موسیقی نواحی در حوزه موسیقی مذهبی فعالیت آنچنانی نداشتیم این در حالی است که اگر بتوانیم با استفاده از ظرفیت‌های موسیقی نواحی و هنرمندان خوبی که در این زمینه داریم کاری را تولید کنیم یقین بدانید که موجب ایجاد یک جریان موسیقایی درست و اصولی در گونه موسیقی مذهبی خواهیم شد.

شریفیان افزود: تیتراژ پایانی مجموعه تلویزیونی "مختارنامه" نمونه بارز این دیدگاهی است که من به اشاره کردم به طوری که ما دیدیم علاوه بر موسیقی متن بسیار زیبا و خوبی که آهنگسازان اثر داشتند، نوای لالایی تیتراژ پایانی که برگرفته از نوحه‌ها و مراثی‌های منطق بوشهر بود به دل مخاطب نشست و توانست با او ارتباط خوبی برقرار کند. این در حالی است که من این نوا و نواهایی شبیه به این را بارها در آلبوم موسیقایی "اهل ماتم" هم استفاده کردم اما به دلیل کم توجهی ها و مشکلاتی که برای من در حاشیه آلبوم به وجود آمد به مخاطب معرفی نشد و در نهایت در مجموعه "مختارنامه" بود که مورد استفاده قرار گرفت و ما دیدیم صدای خواننده آن که در ردیف بهترین مدیحه‌سرایان و نواگران منطقه بوشهر قرار دارد چگونه بر متن تیتراژ نشست.

این نوازنده سازهای بومی منطقه بوشهر در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به وجود نغمات متعدد عاشورایی در منطقه بوشهر خاطرنشان کرد: منطقه بوشهر یکی از جذاب‌ترین منطقه‌های ایرانی در ارائه نمونه‌های موسیقایی ویژه ایام عزاداری و ایام شهادت امام حسین (ع) است که البته من در کتاب و آلبوم موسیقایی"اهل ماتم"به صورت جزیی به آن پرداخته ام. در منطقه ما موسیقی برای خوانندگان مرد و زن دارای ارزش و جایگاه بسیار بالایی است و من حتم دارم اگر توجهی به موسیقی این منطقه شود موسیقی مذهبی ما هم تحت‌تاثیر این جریان قرار می‌گیرد و بخش عمده‌ای از آن جهانی خواهد شد.

وی درباره ریتمیک بودن موسیقی بوشهر و تفاوت هایی که ریتم‌های موسیقایی این منطقه در روزهای عزاداری و شادی دارد، تاکید کرد:  درست است که موسیقی منطقه بوشهر یک موسیقی ریتمیک است اما این ریتم ها در مراسم عزاداری آنچنان با تفکر  و انجسام است که مردم کوچک ترین بی احترامی را در آن نمی‌شنوند. این در حالی است که امروز در برخی از مراسم های عزاداری شهرهای بزرگی چون تهران من بعضا نمی‌فهم که این مجلس، مجلس شادی است یا عزاداری؟ و این به دلیل عدم تفکیک موسیقی عزاداری با موسیقی مراسم شادی است که باعث بسیاری از سوءتفاهم‌ها هم می‌شود.