صفی الله رمضانخانی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به اینکه قرآن کریم وظیفه همه انبیا را امر به معروف و نهی از منکر می داند، در خصوص احیای امر به معروف و نهی از منکر در مکتب اما حسین (ع) گفت: يكی از خصوصيات بارز حضرت سيد الشهداء (ع) در ميان ائمه اطهار احيای امر به معروف و نهی از منكر است.
وی اظهار داشت: امر به معروف و نهی از منكر از احكام عالی و ترقی بخش اسلام است و به همگان حق میدهد كه اجرای احكام را از همه و هر كس مطالبه كنند و با معصيت و خلاف شرع مبارزه کنند.
وی گفت: معتقدم بزرگترين سدّی را كه بنی اميه شكستند و بزرگترين خطری كه آن روز و در هر عصر اجتماعات اسلامی را تهديد می کند، آزاد نبودن امر به معروف و نهی از منكر است.
رمضانخانی با بیان اینکه حضرت سید الشهداء (ع) در زمانی قیام کرد که هم سایر معروفهای اسلامی و انسانی در معرض فراموشی قرار گرفته و یا تبدیل به منکر شده بود و هم خود امر به معروف و نهی از منکر به کلی رو به زوال میرفت، گفت: آن حضرت در آن مدت کم و خفقان شدید برای احیای چند نوع امر به معروف و نهی از منکر قیام کرد. امر به معروف و نهی از منکر عادی شامل امر به معروفهای متعارفی مثل نماز، روزه، حج، سایر دستورات دینی و احکام عقلی و نهی از توبیخ هر عقیده یا عمل یا قولی که مخالف شرع باشد.
تاکید امام حسین(ع) بر امر به معروف نسبت به علمای امت
وی افزود: امر به معروف نسبت به امر به معروف و نهی از منکر و همچنین نهی از منکر نسبت به ترک آن دو یا امر به منکر و نهی از معروف، دومین موردی بود که امام حسین(ع) برای احیای آن قیام کرد.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان البرز ادامه داد: امر به معروف نسبت به علمای امت که این را حضرت بزرگترین مسئولیت خود احساس میکرد و این وظیفه مهم را در جاهای مهمی از کردار و گفتار آن حضرت متجلّی میبینیم که صریح ترین آنها خطبهای است که در مِنی’ ایراد فرمود که بیشتر آن خطاب به علمای دینی مهاجر و انصار و سایر علما و فقهای آن زمان بود.
رمضانخانی امر به معروف نسبت به حاکمان و طاغوتها، امر به معروف و نهی از منکر با شهادت و اسارت و امر به معروف برای شکستن بت های خیالی را از موارد دیگر احیای این مکتب برشمرد و گفت: حضرت امام حسين (ع) در ادای وظيفه نهی از منكر، با آن همه شدائد و سختی ها عذری نياورد و برای ترك آن بهانهجويی نكرد و خالصانه و استوار به ميدان آمد و همه چيز خود را فدای دين و اجرای حدود و احكام الهی و فريضه مهم امر به معروف و نهی از منكر كرد.