به همت پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی کتابهای مسئولیت اخلاقی حکومت دینی، شرط بلاغ(چهل کلید طلایی در مدیریت تبلیغ) و تافته جدا بافته(نقد باورهای جریان سلفی وهابی) منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، به همت سازمان انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی چند کتاب و فصلنامه حقوق اسلامی منتشر شد که اکنون معرفی آنها از نظر شما می گذرد

کتاب مسئولیت اخلاقی حکومت دینی منتشر شد
 
 این کتاب وظیفه و نقش حکومت دینی در حوزه اخلاق را محور نقد و بررسی قرار داده است و مباحث مهمی همچون، ایجاد خصال اخلاقی توسط دولت، توسعه و تکامل مباحث اخلاقی در میان شهروندان و کار ویژه های دولت اسلامی در گسترش این ارزشها را بررسی کرده است.

نویسنده امید دارد با انجام این مطالعه و تحلیل و مقایسه ادله و مبانی موافقان و مخالفان به تردید و تزلزل نظری مسئولان و متولیان اخلاق در حوزه سیاستگذاری، برنامه ریزی و اجرا خاتمه داده و امکان پشتیبانی تئوریک و تلاش معتقدانه متولیان این حوزه را فراهم آورد و گامی، هرچند ناچیز، در تحقق اهداف و آرمانهای اخلاقی نظام اسلامی بردارد.

این کتاب شامل پنج بخش به عبارت زیر می باشد:
بخش اول کلیات ـ فصل اول سیاسی، فصل دوم دین، فصل سوم اخلاق، فصل چهارم حکومت/ دولت
بخش دوم سیاست و اخلاق ـ فصل اول چارچوب نظری، فصل دوم نظریه های نسبت سیاست و اخلاق
بخش سوم دیدگاه و مبانی مخالفان ـ فصل اول آرای مخالفان، فصل دوم گزاره های مبنایی مخالفان، فصل سوم نقد و ارزیابی
بخش چهارم دیدگاه و مبانی موافقان ـ فصل اول آرای موافقان مسئولیت حکومت در اخلاق، فصل دوم ادله مسئولیت حکومت دینی در اخلاق، فصل سوم مبانی نظری مسئولیت حکومت دینی در اخلاق
بخش پنجم مسئولیت اخلاقی حکومت دینی ـ فصل اول ادله قرآنی و روایی مسئولیت حکومت در اخلاق، فصل دوم نگاه اجمالی به نسبت سیاست و اخلاق در طی ادوار، فصل سوم عصاره گزاره های مبنایی، فصل چهارم کلام آخر(الگوی مطلوب تعامل)

کتاب کتاب مسئولیت اخلاقی حکومت دینی به قلم روح الله شاطری با شمارگان 1000 نسخه، 359 صفحه و قیمت 15000 تومان به همت پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی منتشر شده است.
 
 کتاب شرط بلاغ(چهل کلید طلایی در مدیریت تبلیغ) منتشر شد
 
نویسنده در این کتاب به طرح بایدها و نبایدهایی در دنیای تبلیغ پرداخته، خاطره ها و مخاطره هایی را بیان نموده شواهدی از آیات آورده و زندگی اخلاقی بزرگان دین و علمای عامل را اندکی بازکاوی کرده است و تجربیاتی از دوران تبلیغی مبلغان ارائه شده، به برخی شرایط اثرگذاری آنان نیز اشاره  کرده و الگوهایی را مطرح و برخی کتاب های خوب را نیز معرفی کرده است.

و در یک سخن به بیان آنچه هست و نباید باشد و طرح آنچه نیست و باید باشد پرداخته و عدد چهل را نیز به خاطر قداست آن برگزیده است.

برخی از عناوین کلیدها: چک سفید امضا قبول نکنید! شور جوانی را با حکمت پیری درآمیزید! خود را از دریچة چشم دیگران ببینید! از درد دیگران آرام و قرار نگیرید! کتاب خدا را از غربت درآورید! با جنس مخالف سنجیده معاشرت کنید! در حد و اندازه خود ظاهر شوید! کاریکاتور تربیت نکنید!متنوع رفتار کنید و در دل مخاطب جایی باز کنید! مجالس شادی و عزا را مدیریت کنید!

 کتاب شرط بلاغ(چهل کلید طلایی در مدیریت تبلیغ) به قلم حسین سروقامت با شمارگان 2000 نسخه، 190 صفحه و قیمت 8000 تومان به همت پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی منتشر شده است.
 
 کتاب تافته جدا بافته(نقد باورهای جریان سلفی وهابی) منتشر شد

تافته جدا بافته روایتی در قالب نامه و گزارشی از یک گفتمان اعتقادی میان تفکر اصیل شیعی و جریان نوپای سلفی است که با محور قرآن، شش موضوع اصلی را به چالس کشانده و ضمن اشاره به کژروی سلفیان وهابی در باور و رفتار، از سنت نبوی(ص) حقیقت را به نمایش گذارد.

 این کتاب، حکایت برجستگی، نبوغ، تکلیف مداری، نشاط علمی و مؤثر بورن جوانی به نا (احسان) به عنوان شخصیت محوری متن است که از نگاه شش راوی اصلی در موقعیت های مختلف توصیف می شود.

کتاب با نامه هایی از دوست احسان درباره تکفیر آغاز می شود و در پنج فصل دیگر، یادداشت های پدر، همسر، روحانی، استاد و هم سفر احسان، درباره موضوعاتی چون تجسیم و تشبیه، توحید و شرک، توسل، شفاعت، زیارت و تبرک ارائه می گردد.

هر فصل یک موضوع شاخص دارد و با موضوعاتی همخوان ذیل یک عنوان مشترک جمع شده است.حاشیه های کوتاه و بلند، پرونده های متصل و ممزوج هر نامه است که به اقتضای موضوع باز و بسته می شود که گاه مهم تر از متن نمود پیدا می کند.

 کتاب تافته جدا بافته(نقد باورهای جریان سلفی وهابی) به قلم محمدباقر پورامینی با شمارگان 2000 نسخه، 380 صفحه و قیمت 14000 تومان به همت پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی منتشر شده است.
 
سی و دومین فصلنامه علمی - پژوهشی حقوق اسلامی منتشر شد
 
در این شماره مقالات زیر منتشر شده است:

- شرط ارتکازی در فقه امامیه و حقوق خانواده/ محسن اسماعیلی و امید توکلی کیا
- برسی تطبیقی نظریه های موجه ساز حقوق بشر در غرب و اسلام/ محمدحسین طالبی و علی طالبی
- بررسی مفاهیم « شرط ایمان در شبهات» در فقه امامیه و حقوق ایران/ علیرضا آذربایجانی و محمد محلی و اسماعیل فدایی
- ماهیت حقوقی و شرایط ارکان اوراق بهادار اجاره/ سیدعباس موسویان و سیدعلی اصغر رحیمی
- انشای فعلی نکاح؛ جستاری در عدم مشروعیت/ سیدمهدی میرداداشی و حمید ستوده
- نقد سیاست جنایی تقنینی در قبال تأثیر روابط خانوادگی/ علی مراد حیدری
- رویکردی اسلامی- انتقادی بر راهکار مقابله با آنومی از منظر دور کهیم/ علی محمدی جورکویه و مسعود مصطفی پور
 
 سی و سومین فصلنامه علمی - پژوهشی حقوق اسلامی منتشر شد

در این شماره مقالات زیر منتشر شده است:

- اخلاق زیستی و جایگاه آن در علوم اسلامی/ محمود حکمت نیا و مهدی معلی
- قاعده احترام مبنای مسئولیت مدنی مسلمانان نسبت به یکدیگر/ علی محمد حکیمان
- ارزیابی نظریه پیش بینی نقض قرارداد از منظر فقه امامیه و حقوق ایران/ نعمت الله الفت
- تصرفات «مَن علیه الخیار» در قانون مدنی و فقه امامیه( پژوهشی در مبانی مواد 454 و 455 قانون مدنی)/ محمدمهدی الشریف و نصرالله جعفری خسروآبادی
- رابطه آزادی اطلاعات با حریم خصوصی/ سیدحسین صفایی و علی جعفری
- تأثیر نسبی جنایت بر مرگ مجنی علیه و مسئولیت ضارب/ حسینعلی بای
ارزیابی مجازات های اجتماعی مندرج در لایحه مجازات اسلامی در پرتو الگوی جایگزینی/ محمدابراهیم شمس ناتری و جواد ریاحی