عوض حیدرپور در گفتگو با خبرنگار پارلمانی مهر در خصوص جلسه دیشب کمیسیون امنیت ملی در وزارت خارجه گفت: در این جلسه عراقچی گزارشی از روند مذاکرات در ژنو 1، ژنو 2 و لاهه ارائه داد.
نماینده مردم شهرضا در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بر اساس اظهارات عراقچی در مذاکرات نیویورک چهارچوب کلی مذاکرات مشخص شد و در لاهه نیز بحث فنی صورت گرفت که موضوعات به سمت تدوین تفاهم نامه پیش رفت.
حیدرپور ادامه داد: بر این اساس تفاهم نامه بین طرف ایرانی و آمریکایی تدوین شده بود و آمریکا از طرف 1+5 وکالت داشته که تفاهم نامه را تدوین کند، پس از آنکه متن نهایی برای توافق آماده می شود اختلافات و مباحث آغاز می شود که شامل ورود فرانسه و موضع گیری سایر کشورها روی مسئله است و روند به سمتی پیش می رود که روی تفاهم نامه توافقی صورت نمی گیرد و نهایتا قرار می شود تفاهم نامه برای بررسی بیشتر به تهران بیاید.
حیدرپور با بیان اینکه متن تفاهم نامه متن کاملی بوده و خواسته های جمهوری اسلامی و طرف مقابل در آن ملاحظه شده است، گفت: البته آمریکا نقطه نظراتی داشته که جمهوری اسلامی آنها را قبول نکرده است.
وی با بیان اینکه عراقچی و ظریف در خصوص جزئیات تفاهم نامه اطلاعاتی ارائه ندادند، گفت: ایشان اعلام کردند که ما متعهدیم تا زمانی که به نتیجه نرسیدیم جزئیاتی از این تفاهم نامه منتشر نکنیم.
عضو کمیسیون امنیت ملی در خصوص اهداف تفاهم نامه طرف ایرانی گفت: غنی سازی اورانیوم بر اساس ان پی تی، تعیین درصد غنی سازی بر اساس نیازمندیهای کشور، به ویژه برای رآکتور تهران از مهمترین اهداف جمهوری اسلامی بوده است.
وی ادامه داد: طرف غربی قبل از این هم اعلام کرده بود خواستار تعطیلی غنی سازی 20 درصد اورانیوم، ایجاد تغییراتی در بهره برداری از سایت فردو و تعطیلی رآکتور آب سنگین اراک است.
حیدرپور اضافه کرد: جمهوری اسلامی هم پیش از این نیز تاکید کرده است که هر جا که بر اساس ان پی تی عمل کند قابل تعطیلی نیست و بازرسی از تاسیسات هسته ای در هر زمان توسط بازرسان و دوربین ها امکان پذیر است.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس تصریح کرد: یکی از اهداف مهم جمهوری اسلامی از این مذاکرات این است که پس از شفاف سازی فعالیت های هسته ای، 1+5 نیز باید پرونده جمهوری اسلامی را از شورای امنیت به آژانس انتقال دهد زیرا تا زمانی که پرونده ایران در شورای امنیت باشد می توانند هر زمان که خواستند علیه ایران قطعنامه به تصویب برسانند و به این ترتیب تحریم ها را تشدید کنند.
حیدرپور یکی از هدف گذاری های مهم طرف مذاکره کننده ایرانی را لغو تحریم ها خواند.
وی تاکید کرد: ظریف در این جلسه اعلام کرد مسئولیت اداره پرونده هسته ای بر عهده شورای عالی امنیت است و در حال حاضر شورای عالی امنیت ملی مذاکرات را برعهده وزارت خارجه گذاشته است.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس افزود: وزیر امور خارجه اعلام کرد پیش نویس تفاهم نامه ایران و 1+5 باید در فرآیند شورای عالی امنیت ملی به نتیجه برسد و بعد از آن به وزارت خارجه ابلاغ شود، وزارت خارجه نیز بر این اساس روند مذاکرات را ادامه می دهد.