تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۳۹۲ - ۱۲:۲۰

قم - خبرگزاری مهر: دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه با تأکید بر این که امامت ادامه نبوت است، گفت: برخی گمان کردند که امامت مقامی معمولی است که از سوی مردم انتخاب می‌شود، ما معقتدیم که امامت عِدل نبوت است.

به گزارش خبرگزاری مهر، آیت‌الله رضا استادی شامگاه یکشنبه در جمع زائران بارگاه ملکوتی کریمه اهل‌بیت(س) در شبستان امام خمینی(ره) حرم مطهر به تبیین ویژگی‌های پیامبران الهی و امامان پرداخت.

وی معجزه را گواهی بر صدق پیامبران الهی دانسته و گفت: پیامبر الهی باید کاری که مردم از انجام آن ناتوان هستند، انجام دهد تا مردم با دیدن آن، به رسالت او اعتقاد یابند.

امام جمعه قم، علم گسترده را از دیگر نشانه‌ها و ویژگی‌های پیامبران برشمرد و ادامه داد: دلیل انتخاب پیامبران، معرفی دین خدا و تبلیغ دین انبیای گذشته است، اگر علم آنان ناکافی باشد، نمی‌توانند پیامبری جامعه را عهده‌دار باشند.

آیت‌الله استادی در تبیین دیگر ویژگی‌های انبیای الهی گفت: پیامبری مقامی معمولی نیست که بتوان از آن کناره گرفت؛ پیامبری با توجه به این که به یک سری واقعیات بستگی دارد، سن در آن نقشی ندارد؛ همچنین قابل واگذاری نیست.

عضو جامعه مدرسین حوزه با تأکید بر این که پیامبری با مقامات معمولی تفاوت دارد که بتوان آن را محدود به برخی قواعد و قوانین اجتماعی و عرفی کرد، ادامه داد: از مهم‌ترین ویژگی‌های انبیای الهی عصمت است؛ چراکه گرفتن دین الهی و حفظ و انتشار آن باید بدون هیچ اشتباهی باشد.

دبیر شورای عالی حوزه های علمیه افزود: پیامبران الهی نباید هیچ یک از مراحل دریافت، حفظ و انتشار احکام الهی با اشتباه مواجه شوند، از این رو عصمت از ویژگی‌های لازم و ضروری برای پیامبری است.

آیت الله استادی با بیان این که تمامی ویژگی‌های پیامبران الهی برای امامان نیز صدق می‌کند، تصریح کرد: تمامی این ویژگی‌ها غیر از نبوت، باید درباره امام نیز وجود داشته باشد، چراکه امامت نیز از سوی خداوند است.

امام جمعه قم، امامت را در ادامه نبوت دانسته و گفت: امامان نیز با عالم غیب در ارتباط هستند، چراکه در شب قدر فرشتگان الهی بر امام زمان(عج) نازل می‌شوند.

وی با اشاره به برخی اختلافات درباره امامت، اظهار داشت: برخی گمان کردند که امامت مقامی معمولی است که از سوی مردم انتخاب می‌شود، ما معتقدیم که امامت عِدل نبوت است.

دبیر شورای عالی حوزه‌های علیمه یادآور شد: تمامی مشکلات درباره امامت زمانی به وجود آمد که برخی مقام امامت را نشناختند یا خود را به ندانستن زدند که امامت همانا ادامه حکومت انبیای الهی است، از این رو به جای این که درب خانه امیرالمؤمنین علی(ع) به عنوان کسی که خداوند او را انتخاب کرده، بروند، به سراغ دیگران رفتند که موجب شد انحرافات زیادی به دلیل نبود عصمت و سایر ویژگی‌های امامت، در دنیای اسلام به وجود آید.

آیت الله استادی خاطرنشان کرد: ما باید اعتقادات خود را برای همگان تبیین کنیم تا دیگران نیز نسبت به این مسئله آگاه شوند؛‌ کدام عقلی قبول می‌کند که در صورت وجود امام معصوم که از سوی خداوند انتخاب شده است، به سراغ دیگری روند.

به گزارش مرکز خبر حوزه، امام جمعه قم در پایان تصریح کرد: افراد در صورتی که بدون تعصب نسبت به این مسئله مطالعه داشته باشند، به اعتقادات شیعه گرایش خواهند یافت.