ساری - خبرگزاری مهر: معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی جهاد کشاورزی مازندران گفت: 41 درصد فرصتهای شغلی بخش کشاورزی مازندران محقق شد.

به گزارش خبرنگار مهر، سیدمحمد جعفری پیش از ظهر دوشنبه در شورای معاونان از ثبت هفت هزار و 235 فرصت شغلی در سامانه رصد توسط سازمان جهاد کشاورزی مازندران خبر داد.

وی اظهار داشت: تاکنون از مجموع 17 هزار و 770 فرصت شغلی تعهد شده سال 92 این سازمان، بالغ بر هفت هزار و 235 فرصت شغلی که بیش از 41 درصد سهم برای این سازمان را شامل می گردد، در سامانه رصد توسط سازمان جهاد کشاورزی مازندران ثبت شده است.

وی با بیان اینکه بخشی از این آمار مربوط به فرصت های شغلی ایجاد شده توسط سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران بوده که با هماهنگی مدیران جهاد کشاورزی شهرستان ها ثبت شده است، اظهار امیدواری کرد: با دریافت تسهیلات و اعتبارات، تا پایان سالجاری برای مجموع اشتغال تعهد شده، کارسازی شده و در سامانه رصد این سازمان نیز به ثبت برسد.

اصلاح نژاد گاومیش در مازندران

معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی مازندران گفت: کار اصلاح نژاد گاومیش با توجه به خصوصیات منحصر بفرد گاومیش، از جمله انطباق پذیری عالی و سریع با شرایط محیطی و آب و هوای مختلف و توقع غذایی بسیار پایین و توانایی استفاده از مواد خشبی و تولید شیر با درصد چربی بالا و گوشت با کیفیت بالا، از سال 1373 با شناسایی گاومیش داران استان و انتخاب 3 گله بظرفیت 140 راس آغاز شد.

حسین نگهدار افزود: با عملیات ثبت مشخصات و رکوردگیری شیر و استفاده از اسپرم گاومیش ایتالیایی در جهت افزایش تولیدات شیر و گوشت و آشنایی گاومیش داران با عوامل موثر در افزایش میزان تولید، شیر این گاو میش که میانگین 2 الی 3 لیتر در روز بوده به میانگین 6 لیتر ارتقاء یافته و در حال حاضر نیز اجرای این پروژه در سطح 30 گله بظرفیت دو هزار راس گاومیش ادامه دارد.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی مازندران در ادامه افزود: در راستای ایجاد بانک اسپرم و جنین گاومیش نژاد رودخانه ای و به منظور ارتقاء ژنتیکی این دام در کشور، توسعه عملیات ثبت مشخصات، رکوردگیری، تلقیح مصنوعی و انتقال جنین و تامین اسپرم مورد نیاز گاو میش داران شمال کشور، ضمن بازدید مهندس سید علیان مدیر کل مرکز اصلاح نژاد دام وزارت جهاد کشاورزی و هیأت همراه و معاونین بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان های مازندران، گیلان و گلستان از واحد گاومیش داری شرکت گاومیش داران جزیره میانکاله شهرستان بهشهر، تفاهم نامه همکاری منعقد شد.

مدیرجهاد کشاورزی قائمشهر گفت: بیش از یک میلیارد و 100 میلیون ریال اعتبار سرمایه در گردش برای پرواربندی دام به شهرستان قائمشهر تخصیص و جذب شد.

علی درویش نیا افزود: در راستای تولید پایدار و ایجاد امنیت غذایی، از محل اعتبار متمرکز سرمایه در گردش یارانه دار طرح افزایش تولیدات دامی، مبلغ یک میلیارد و 100میلیون ریال، به منظور افزایش توان تولید پروار بندان این شهرستان برای 890 رأس دام سبک و 10 رأس دام سنگین به بانک عامل (کشاورزی) معرفی و کلیه اعتبار تخصیصی نیز جذب شد.

تولید 18 هزار کیلوگرم گوشت قرمز در قائمشهر

وی با بیان اینکه با پرواربندی این تعداد دام، به میزان 18 هزار و 710 کیلوگرم گوشت قرمز در این شهرستان تولید و به بازار مصرف عرضه می شود، جمعیت دامی این شهرستان را 96 هزار و 678 رأس اعلام داشت که بیش از دو هزار و 219 تن گوشت قرمز را تولید می کند.

وی  از برگزاری کلاس های ترویجی از سوی این مدیریت خبر داد و به بهره برداران توصیه نمود در این کلاس ها شرکت کنند.

درویش نیا همچنین یادآورشد: رکوردگیری و ثبت مشخصات 120 کلنی زنبور عسل در چهار زنبورستان شهرستان قائمشهر صورت گرفت.

وی افزود: بمنظور بررسی وضعیت میانگین تولید عسل و موم، عملیات رکوردگیری و ثبت مشخصات 120 کلنی زنبور عسل توسط 4 زنبور دار با میانگین 13 مرحله بازدید و در مجموع 1560 مرحله در شهرستان قائمشهر انجام پذیرفت.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قائمشهر با بیان اینکه رکوردگیری و ثبت مشخصات بعنوان پایه اصلاح نژاد زنبور عسل می باشد، گفت: زمان اجرای این پروژه شش ماه بوده و بر اساس نیاز و ضرورت بازدید و ثبت مشخصات بعنوان پایه اصلاح نژاد زنبور عسل است.

وب با اشاره به اینکه حصول نتایج جهت به گزینی بوده و فاکتورهای در نظر گرفته شده برای اصلاح نسل های بعدی شامل ثبت رفتار، تولید موم و عسل و رشد جمعیتی است از اعلام نتایج بدست آمده به معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران خبر داد و در پایان به زنبور داران توصیه کرد: به منظور تولید پایدار و اقتصادی تر کردن تولید و مسائل پرورش زنبور با کارشناسان جهاد کشاورزی ارتباط داشته باشند.

گفتنی است شهرستان قائمشهر با داشتن 42 هزار کلنی زنبور عسل، سالانه بیش از 424 تن عسل با میانگین 10.2 کیلوگرم  در هر کلنی تولید می کند و اشتغالزایی این صنعت در این شهرستان بیش از 431 زنبوردار است.