به گزارش خبرگزاری مهر ،همایش دو روزه مصالح ، شهر ومعماری، صبح امروز ( 27 فروردین ماه) با حضور سید محمد جواد شوشتری، مدیرعامل سازمان زیباسازی شهر تهران، دکتر سعیدی کیا، دکتر کامیاب، معاون برنامه ریزی و توسعه سازمان زیباسازی، دکتر دیوسالار، معاون فنی و طرح های شهری، دکتر شکوری، دبیر علمی همایش و دکتر نقصان محمدی، رییس دانشکده هنر و معماری دانشگاه یزد در سالن سعدی برج میلاد افتتاح شد.
شوشتری در ابتدای این مراسم با بیان اینکه شهرداری از زمانی که دیدگاه خود را از نگاه خدماتی به نگاه فرهنگی تغییر داده است، توانسته موفق عمل کند، گفت: با تغییر این نگاه شهرداری، دانشگاه ها به عنوان قطب علمی پررنگ تر شده اند.
او با بیان اینکه برگزاری نشست های علمی متعدد در خصوص منظر شهری گواه این مطلب است، ادامه داد: با نگاه فرهنگی و پر رنگ شدن نقش دانشگاه ها در مسائل شهری طیف دانشجویان به صحنه عمل نزدیک تر شده و توانسته اند از روش های تئوریک فاصله گرفته و در شهر تاثیرگذار باشند.
شوشتری با بیان اینکه مدیریت شهری تلاش کرده تا تئوری هایی که در دانشگاه درس داده می شود را به ظهور برساند، افزود: زیباسازی به عنوان متولی بخشی از شهر که ویترین پایتخت به حساب می آید تلاش کرده تا از پتانسیل دانشگاه ها به صورت کاملا کاربردی استفاده کند.
به گفته مدیرعامل سازمان زیباسازی شهر تهران، منظر شهری هر شهری نشان دهنده نوع رفتار اجتماعی مردم آن شهر به حساب می آید و باید تلاش کنیم تا از نظم و هارمونی ویژه ای در منظر شهری برخوردار باشیم تا رفتار اجتماعی شهروندان بهبود پیدا کند.
او با تاکید بر اینکه موضوع مصالح با هویت شهری ارتباط تنگاتنگی دارد، گفت: متولیان این بخش فکر می کنند استفاده از کامپوزیت و شیشه یعنی حرکت به سمت مدرن شدن این درحالی است که ما از معماری اصیلی برخورداریم که بیشتر معماران خارجی به سمت آن تمایل دارند.
در ادامه این مراسم، دکتر نقصان محمدی، رییس دانشکده هنر و معماری دانشگاه یزد با اشاره به اینکه امیدوارم برگزاری این همایش دو روزه بتواند دستاوردهای خوبی را برای شهر و آدمهایی که در آن زندگی می کنند، داشته باشد، گفت: با شروع برنامه هایی از این دست و عیان شدن خلاقیت ها می تواند انسان های خلاق را پرورش داد و چهره شهر را بهبود بخشید.
او با تاکید بر اینکه شهرها به دلیل ضعف در استفاده از مصالح خوب دچار سردرگمی شده اند، افزود: در کنار سردرگمی ناشی از این این ضعف، مصالح نامناسب با عث هدر رفتن سرمایه ملی می شود.
دکتر نقصان محمدی با بیان اینکه کمی نگری در استفاده از مصالح در طراحی شهری کیفیت را فدا کرده است، ادامه داد: این در حالی است که نباید فراموش کنیم منظر شهری در رفتار شهروندی تاثیر به سزایی دارد.
به گفته رییس دانشکده هنر و معماری دانشگاه یزد شهرهای ما قدر و منزلت خود را از دست داده اند و در کنار این موضوع فرسودگی باعث شده است تا با شهرهای ناپایدار روبرو باشیم.
در ادامه این مراسم، دکتر سعیدی کیا،وزیر سابق مسکن و شهرسازی، با ارائه پاورپویت موضوع، ساخت ساز صنعتی و سنتی را مورد بررسی قرار داد و گفت: 20 تا 40 درصد سرمایه کشور در بخش ساخت و ساز مصرف می شود، علاوه بر این 8 درصد تولید ناخالص داخلی و 12 درصد از سهم اشتغال به موضوع ساخت و ساز اختصاص دارد که این موضوع نشان می دهد باید به این بخش توجه ویژه ای شود.
او با اشاره به اینکه سالانه یک میلیون واحد ساختمانی در کشور ساخته می شود، ادامه داد: با توجه به این آمار و ارقام باید مشکلات ساخت و ساز چه به صورت سنتی و چه به صورت صنعتی را در نظر گرفته و تلاش کنیم تا این مشکلات و ضعف ها را به حداقل برسانیم.
دکتر شکوری به عنوان دبیر علمی همایش در افتتاحیه این مراسم با ارائه گزارشی از فعالیت های صورت گرفته برای برگزاری همایش، گفت: همایش مصالح، شهر و معماری، در شش محور تعریف و تلاش شده در این شش محور از حوزه تئوری و آموزش مصالح در محیط های علمی تا طراحی و اجرا در حیطه عمل و نیز عرصه تولید مصالح ساختمانی در کشور از دیروز تا هنوز در مقیاس معماری و هنر به مقوله مصالح پرداخته شود.
به گفته او بر این اساس دبیرخانه علمی همایش 340 چکیده مقاله در محورهای ششگانه دریافت و پس از ارزیابی 185 چکیده مقاله را مورد پذیرش قرار داد که از تعداد مزبور بیش از 90 اصل مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شد که پس از داوری توسط هیات علمی 41 مقاله به صورت پوستر و 19 مقاله برای چاپ در کتاب همایش و شش سخنرانی مورد پذیرش نهایی قرار گفت.