به گزارش خبرنگار مهر، اسماعیل احمدی ظهر سه شنبه در مراسم افتتاح کتابخانه خاتم الانبیا در محله کانی کوزله سنندج با بیان اینکه توجه به نیازهای منابع استانی در کتابخانه های کردستان شکل گرفته است، افزود: انتظار می رود ناشران استان لیست انتشارات کتب استانی خود را به منظور ایجاد یک بانک اطلاعاتی به کتابخانه های عمومی ارسال کنند.
مدیر کل کتابخانه عمومی کردستان با اشاره به اینکه در حال حاضر 44 کتابخانه نهادی و 41 کتابخانه مشارکتی در استان کردستان وجود دارد، ادامه داد: تعداد کتاب های موجود در کتابخانه های عمومی استان 787 هزار جلد است.
احمدی از نامگذاری کتابخانه های روستایی فاقد نام در سنندج به نام مشاهیر و شهدای استان خبرداد و یادآور شد: در همین راستا کتابخانه روستای آویهنگ به نام شهید ملاحیدر فهیم، کتابخانه حسین آباد به نام شاعر نامی استان سید معروف گلشن کردستانی، کتابخانه گلین به نام ماموستا جلالی زاده و کتابخانه هشمیز به نام شهید ناهید فاتحی کرجو نامگذاری شده اند.
کتابخانه های کردستان نیازمند پنج میلیون جلد کتاب هستند
وی در بخش دیگری از سخنان خود یکی از شاخصه های توسعه شهرها را وجود کتابخانه عنوان کرد و بیان کرد: بر اساس سند چشم انداز 1404 باید به ازای هر نفر، چهار جلد کتاب در کتابخانه ها وجود داشته باشد که در حال حاضر این میزان در کتابخانه های کردستان به ازای هر دو نفر، یک کتاب است.
مدیرکل کتابخانه های عمومی کردستان گفت: در سال 1404 باید تعداد کتاب های موجود در کتابخانه های استان به شش میلیون جلد برسد که برای رسیدن به این رقم پنج میلیون و 200 هزار جلد کتاب دیگر نیاز است.
احمدی افزود: باید تا سال 1404 به ازای هر 100 نفر نیز هشت متر مربع فضای کتابخانه ای وجود داشته باشد، که میانگین کشوری در حال حاضر به ازای هر 100 نفر چهار متر مربع و در استان کردستان 1.3 متر مربع است.
وی در ادامه به کتابخانه خاتم الانبیا اشاره کرد و اظهار داشت: این کتابخانه با بیش از 300 متر مربع در دو طبقه ساخته شده که برای ساخت آن 300 میلیون تومان اعتبار هزینه شده است.
مدیرکل کتابخانه های عمومی کردستان ادامه داد: کتابخانه خاتم الانبیا محله کانی کوزله شهر سنندج یکی از مصوبات سفر دور دوم هیئت دولت گذشته به کردستان است که برای پوشش منابع مورد نیاز افراد ساکن مناطق حاشیه شهر سنندج از جمله عباس آباد، کانی کوزله و فرجه ساخته شده است.
احمدی یادآور شد: این کتابخانه که در مناطق محروم و حاشیه شهر سنندج قرار گرفته یکی از کتابخانه های نهادی است و شامل مخزن کتاب، سالن مطالعه، بخش کودک است که با ساخت این کتابخانه تعداد کتابخانه های نهادی به 45 باب می رسد.
وی بیان کرد: در این کتابخانه هفت هزار جلد کتاب وجود دارد و سرانه فضای کتابخانه استان با افتتاح این کتابخانه به ازای هر 100 نفر به 1.34 متر مربع می رسد.
در اين مراسم كه با حضور نماينده ولي فقيه در استان كردستان و شماري ديگر از مديران و مسئولان برگزار شد، كتابخانه خاتم الانبياء در يكي از محلات حاشيه اي شهر سنندج به بهره برداري رسيد.