رئیس شورای عالی علوم، تحقیقات وفناوری اعلام کرد: سامانه حمل و نقل ریلی و همان قطار پرسرعت یکی از نیازهای کلان کشور است که حدود 7 درصد رشد و پیشرفت داشته و علت کمی پیشرفت آن بخاطر کمبود تخصیص ها بوده است.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر وحید احمدی معاون پژوهشی وزارت علوم تحقیقات و فناوری و رئیس شورای عالی عتف صبح امروز در اولین جلسه شورا در دولت یازدهم و صدونهمین جلسه شورای عالی عتف گفت: در صدونهمین جلسه شورای عالی عتف به سه موضوع اصلی پرداخته شد، دو موضوع جلسه در خصوص دو طرح کلان ملی پیاده‌سازی فناوری ملی سامانه حمل و نقل ریلی پرسرعت و طرح طراحی و ساخت سیکلوترون کوچک بود که این دو طرح در کمیسیون های تخصصی بررسی شده بود و باید گزارش آن در شورای عالی عتف نیز مطرح می شد. بر همین اساس، گزارشی از روند این دو طرح کلان ملی در این جلسه ارائه شد.

وی افزود: طراحی و ساخت سیکلوترون کوچک 10 درصد رشد داشته است که در خصوص رادیوداروهای حوزه پزشکی است و در داروهای سرطان و بیماری‌های توموری کارکرد دارد. که در طراحی و ساخت سیکلوترون دانشگاه‌های امیرکبیر، تهران، شهید بهشتی و صنعتی شریف همکاری دارند و دانشگاه‌های صنعتی اصفهان و سازمان پژوهش‌ها نیز با آنها همکاری خواهند کرد و سازمان بهره‌بردار آن، سازمان انرژی اتمی است.

احمدی گفت: سومین موضوع جلسه در خصوص گزارش بند 89 قانون بودجه 91 و بند 116 قانون بودجه سال 92 بود که بر اساس آن دستگاه های اجرایی از سال 90 موظف بودند نیم تا 3 درصد از اعتبارات خود را صرف پژوهش کنند که در سال بعد دستگاه های اجرایی موظف شدند یک تا 3 درصد از اعتبارات خود را صرف پژوهش کنند که این اعتبارات باید در چارچوب سیاست نقشه جامع علمی کشور و نظارت شورای عالی عتف هزینه شود.

معاون پژوهشی وزارت علوم تحقیقات و فناوری تصریح کرد: ما در این زمینه مشکلاتی داشتیم؛ چراکه قرار بود آئین نامه اجرایی آن تیر ماه ابلاغ شود ولی متاسفانه به دلیل مشکلات جابجایی در دستگاه‌ها ابلاغ نشده بود. بنابراین آئین‌نامه اجرای بند 116 قانون بودجه سال 92 چند روز آینده به دستگاه ها ابلاغ خواهد شد.