حمیدرضا ترابی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: جمعیت روستایی اولین گروهی بودند که تحت پوشش سیستم ارجاع و پزشک خانواده قرار گرفتند.
ترابی در ادامه تصریح کرد: دفاتر بیمه اختصاص داده شده که در حال حاضر نزد بیمه شدگان روستایی هستند به صورت رایگان تحویل آنها شده و دولت هزینه آن را پرداخت کرده است.
وی حق سرانه بیمه هر فرد عادی را طبق تعرفه سال 92 نزدیک به 171 هزار تومان اعلام کرد و کلیه بیمه شدگان روستایی مشمول نظام ارجاع و طرح پزشک خانواده را ملزم به رعایت سیستم ارجاع دانست و گفت: فرد در صورت هر گونه بیماری ابتدا باید به پزشک خانواده مراجعه کند و پس از معاینه و تشخیص توسط پزشک در صورتی که درمان در محل امکان پذیر باشد درمان شده و اقدامات درمانی در پرونده خانوار که توسط خود پزشک در محل مرکز بهداشت و درمان تشکیل شده و موجود است ثبت می شود.
این مسئول ادامه داد: در صورتیکه بیمار نیاز به اقدامات تشخیص درمانی خارج از بسته تعریف شده و توان پزشک خانواده باشد به سطح تخصصی ارجاع می شود.
وی اذعان داشت: خدمات ارائه شده در سطح یک پزشک خانواده حق ویزیت با 10 درصد تعرفه دولتی و دارو با 30 درصد هزینه از بیمه شده اخذ می شود و در صورتیکه بیمار به طور اورژانسی بدون مراجعه به پزشک خانواده به سطح تخصصی مراجعه کند بدون رعایت سیستم ارجاع در بیمارستان های دولتی پذیرش شده و کلیه هزینه های وی با بیمه قابل محاسبه خواهد بود و در صورت عدم رعایت سیستم ارجاع از طرف بیمه شده کلیه هزینه های فرد به صورت آزاد محاسبه خواهد شد.
رئیس بیمه سلامت شهرستان کرمان یادآور شد: بسیاری از مراجعین به ادارات بیمه برای درج مهر ارجاع، شهرنشین هستند که در ثبت نام اولیه دفترچه بیمه روستایی دریافت کرده و تاکنون اقدام به ابطال آن نکرده اند و با توجه به شرایط ویژه و تخفیفات ویژه صندوق ایرانیان این گروه از شهروندان دعوت می شود برای جلوگیری از هر گونه اختلال در امر بیمه درمان خود ضمن مراجعه به ادارات بیمه نسبت به ابطال دفاتر روستایی خود و اخذ دفترچه بیمه ایرانیان با تخفیف اقدام کنند.
ترابی اذعان داشت: صندوق ایرانیان از نظر ارائه خدمات بیمه ای هیچ تفاوتی با سایر صندوق های سازمان بیمه سلامت مانند کارکنان دولت و روستایی و سایر اقشار ندارد و صندوقی است که برای کلیه افراد فاقد هرگونه پوشش بیمه درمان تاسیس شده است.
ادارات بیمه گذار در پرداخت حق سرانه کارکنان خود اهتمام ورزند
رئیس بیمه سلامت شهرستان کرمان در ادامه گفت: هزینه تصادفات در تعهد هیچ سازمان بیمه گری نیست اما طبق ماده 92 قانون حوادث ترافیکی که در تعهد وزارت بهداشت و درمان است، در صورت تصادفات و بستری بیمار در بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی ضمن ارائه گزارش تصادف، از مزایای قانون حوادث ترافیکی شخص چه بیمه باشد چه نباشد استفاده می کند و کلیه هزینه ها توسط دانشگاه علوم پزشکی تقبل شده و بیمار هیچگونه هزینه ای را پرداخت نمی کند.
این مسئول گفت: با عنایت به اینکه بسیاری از هزینه های حوادث ترافیکی علیرغم اینکه در تعهد بیمه ها نیست و ناخواسته در سبد هزینه ای بیمه ها قرار می گیرد مانند کلیه خدمات تشخیصی درمانی سرپایی ضروری است ضمن اصلاح قانون مربوطه، اعتبارات این بخش از درمان به مجرای اصلی خود یعنی بیمه ها بازگردانده شود.
ترابی در پایان یادآور شد: از آنجاکه اداره بیمه قادر به پرداخت ها و مطالبات موسسات درمانی توسط اداره بیمه وابسته به اخذ حق سرانه از ادارات بیمه گذار است برای جلوگیری از هرگونه اختلال در امر درمان بیمه شدگان لازم است ادارات بیمه گذار در پرداخت های حق سرانه کارکنان خود اهتمام لازم را به عمل آورند.