به گزارش خبرنگار مهر، با ورود جبهههای هوای سرد به اکثر استانهای شمال و شمال غرب کشور، متوسط مصرف گاز در مجموع بخش خای خانگی، تجاری و صنایع غیر عمده با افزایش قابل توجه ای روبرو شد.
از این رو متوسط مصرف گاز طبیعی در بخش خانگی، تجاری و صنایع غیر عمده به 500 میلیون مترمکعب در روز رسیده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشدی 9 تا 10 درصدی را تجربه می کند.
همسو با افزایش مصرف گاز خانگی، شرکت ملی گاز برای تامین گاز زمستانی مشترکان گازرسانی به نیروگاه های کشور را محدود و در برخی از واحدها به طور کامل متوقف کرده است.
آمارهای رسمی نشان می دهد هم اکنون متوسط نیاز نیروگاه ها به گاز طبیعی معادل 140 تا 150 میلیون مترمکعب در روز بوده که با توقف گازرسانی به نیروگاههای برق، سوخت مایع شامل نفت کوره و یا گازوئیل جایگزین گاز طبیعی شده است.
در حال حاضر متوسط مصرف گاز در بخش خانگی و تجاری به 340 تا 345 میلیون مترمکعب در روز افزایش یافته است که با توجه به افزایش تعداد مشترکان نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود 15 تا 20 میلیون مترمکعب افزایش یافته است.
هم اکنون 70 نیروگاه برق به شبکه ملی گاز متصل هستند که آمارهای شرکت گاز حاکی از آن است که در هفت ماهه نخست سالجاری 30 میلیارد مترمکعب گعدل گاز طبیعی سوخت مایع در این واحدها مصرف شده است.
به گزارش مهر، برآوردهای وزارت نفت حاکی از آن است که برای زمستان سالجاری به منظور تامین مطمئن و پایدار گاز مشترکان خانگی، تجاری، صادرات، صنایع و نیروگاهها به بیش از 700 میلیون مترمکعب در روز گاز نیاز است.
از این رو با توجه به تاخیرهای توسعه فازهای پارس جنوبی، قرار است بخش عمده این کسری گاز از محل توزیع فرآورده های نفتی همچون گازوئیل و واردات گاز از ترکمنستان جبران شود.
با این وجود تا پیش از سرد شدن هوا در اکثر استانهای کشور، وزارت نفت از راهاندازی 3 طرح گازی به منظور افزایش ظرفیت تولید گاز برای زمستان سالجاری خبر داده و تاکید کرده بود: تا پیش از زمستان امکان افزایش تولید گاز با راهاندازی بخشهایی از طرح توسعه فاز 12، 15 و 16 پارس جنوبی و طرح ذخیرهسازی گاز شوریجه وجود دارد.
حمیدرضا عراقی معاون وزیر نفت در گفتگویی درباره آخرین وضعیت راهاندازی پروژه ذخیرهسازی گاز شوریجه خراسان به عنوان یکی از سه طرح افزایش تولید گاز کشور برای زمستان، گفت: راهاندازی این طرح ذخیره سازی گاز برای زمستان سالجاری منتفی شده است.
راهاندازی بزرگترین طرح ذخیره سازی گاز خاورمیانه برای سالجاری در حالی منتفی شده است که شهریور ماه سالجاری عراقی معاون وزیر نفت از بهره برداری این طرح در مدت دو هفته خبر داده بود.
با منتفی شدن بهرهبرداری از مخزن شوریجه خراسان، در نهایت میزان وابستگی ایران به گاز وارداتی ترکمنستان افزایش یافته و کوچکترین نوسان در گاز وارداتی در اوج مصرف منجر به افت فشار و حتی قطعی گاز در استانهای شمال کشور خواهد شد.
تاریخ انتشار: ۲ آذر ۱۳۹۲ - ۱۳:۵۴
همزمان با ورد جبهه هوای سرد به اکثر استانهای کشور، متوسط مصرف روزانه گاز ایران به مرز نیم میلیارد مترمکعب در روز افزایش یافت و برای تامین گاز مشترکان خانگی، گازرسانی به اکثر نیروگاههای کشور محدود و بعضا متوقف شد.