قم – خبرگزاری مهر: عضو پژوهشکده علوم اندیشه سیاسی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با بیان اینکه اهداف اصلی ما در توافق نامه ژنو مورد تایید قرارگرفته است، گفت: مدت 6 ماهه توافق میدان راست آزمایی مذاکره کنندگان است.

دکتر رضا عیسی نیا در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه برای بررسی مذاکرات ژنو باید  اهداف اصلی جمهوری اسلامی ایران و آنچه به دست آمد را بررسی کرد، اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران سه هدف اصلی داشت که اولین آن به رسمیت شناختن حقوق هسته ای، دوم حراست از دست آوردهای هسته ای و سوم حذف فشارهای غیرقانونی تحریم های بر ملت ایران بود.

وی ادامه داد: اگر این موارد حداقل اهداف ما برای مذاکره بوده است باید بررسی کنیم که آیا آنچه در توافق اولیه به دست آمد مفید به فایده بوده است یاخیر.

عضو پژوهشکده علوم اندیشه سیاسی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی افزود: از جمله نتایج این توافق برای کشورمان این بود که غنی سازی پنج درصد ادامه داشته و غنی سازی بالای پنج درصد برای 6 ماه متوقف شده است.

وی پیرامون سطوح اصلی و میزان غنی سازی در سطح بین الملل گفت: غنی سازی در سه سطح اصلی انجام می شود که اولی غنی سازی پنج درصد است و این سطح از غنی سازی برای مصارف تولید سوخت برای تاسیسات هسته ای و تولید اورانیوم با این درصد برای مصرف صنعتی است.

عیسی نیا با بیان اینکه سطح دوم غنی سازی 20 درصد است که برای راکتورهای تحقیقاتی و رادیو دارو و امور پزشکی استفاده می شود، گفت: سطح سوم غنی سازی تا 80 و 90 درصد است که برای امور نظامی و تسلیحات هسته ای به کار گرفته می شود.

پذیرش غنی سازی پنج درصد یک موفقیت عظیم است

عضو پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تاکید کرد: نفس پذیرش غنی سازی پنج درصد از سوی کشورهایی که تنها با انتقال غنی سازی به خارج از ایران موافق بودند خودش یک موفقیت عظیم است که با اهداف اصلی جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات هماهنگی دارد.

وی با بیان اینکه از دیگر اهداف تحقق یافته ما در این توافق نامه عدم تعطیلی هیچ یک از تاسیسات هسته ای و به خصوص آب سنگین اراک است، گفت: تاسیسات هسته ای ما همچون گذشته به فعالیت خود با غنای پنج درصد ادامه می دهند و تنها در تعداد فعالیت سانتریفیوژهای اراک، نطنز و فردو توافقاتی صورت گرفته است.

عیسی نیا تصریح کرد: مسئله مهم دیگر عدم انتقال غنی سازی اورانیوم به خارج از کشور بوده که کشورهای مذاکره کننده در گذشته بر انتقال آن به فرانسه یا کشوری دیگر تاکید داشتند اما براساس این توافق غنی سازی در خاک ایران ادامه خواهد داشت.

با وجود تبلیغات بدخواهان دارایی های ایران به مرور زمان آزاد می شود

عضو پژوهشکده علوم اندیشه سیاسی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با بیان اینکه از جمله مسائل دیگری که به موفقیت برد – برد در مذاکرات ژنو منجر شد عدم وضع تحریم های جدید علیه ایران در مدت تعیین شده است، گفت: با وجود تبلیغات وسیع جمهوری خواهان، برخی کشورهای عربی و صهیونیست ها علیه ایران در توافق نامه تاکید شد که موانع سر راه اموال و دارایی های بلوکه شده ایران به تدریج برداشته خواهد شد.

عیسی نیا با اشاره به برداشته شدن تحریم خودرو، پتروشیمی، طلا و فلزات گرانبها و تسهیل در واردات دارو، مواد غذایی و ابزار کشاورزی در توافق ژنو 3 گفت: همانطور که دکتر ظریف، وزیر امورخارجه کشورمان هم تاکید کردند این تغییرات و تعهدات دو طرف در ژنو از اوایل سال جدید میلادی و تقریبا 3 هفته دیگر آغاز و تا 6 ماه ادامه دارد و در واقع این مدت می تواند صحنه راست آزمایی طرف های مذاکره کننده باشد.

وی در خصوص اهداف اصلی پیمان ان پی تی گفت: این پیمان به دنبال تامین سه هدف است، اول اینکه کشورهایی که سلاح هسته ای ندارند حق دست یابی به آن را نخواهند داشت، کشورهایی که دارای زرادخانه های هسته ای هستند حق گسترش آن را نخواهند داشت و سوم اینکه حق دستیابی صلح آمیز به انرژی و تاسیسات هسته ای که ایران نیز در پی آن است برای همه کشورهای عضو این پیمان وجود دارد.

پرونده هسته ای ایران سیاسی شده بود
 
عیسی نیا با تاکید بر اینکه با وجود حق بودن فعالیت ایران پرونده کشورمان به طور کامل سیاسی شده است، گفت: این درحالی است که برخی کشورهای مذاکره کننده با ایران دارای موشک های بالستیک و کلاهک های اتمی هستند و پیمان ان پی تی را رعایت نمی کنند.

عضو پژوهشکده علوم اندیشه سیاسی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با تاکید بر اینکه تزریق آرامش روانی به مردم و مسئولان کشور یکی از دست آوردهای اصلی این توافق نامه است، گفت: از دست آوردهای دیگر این توافق نامه می توان به تصدیق صداقت ایران در صلح آمیز بودن فناوری هسته ای و ناکامی بدخواهان جمهوری اسلامی در به چالش کشیدن گزینه فرهنگی و سیاسی ایران در جهان به بهانه تولید بمب اتمی اشاره کرد.