به گزارش خبرنگار مهر، محور نوق به رفسنجان که حدود 60 کیلومتر آن در حوزه استحفاظی شهرستان رفسنجان قرار دارد در سال گذشته دومین محور پرحادثه استان کرمان لقب گرفت که می توان کم عرض بودن و عدم تعریض آن و هچنین تردد زیاد وسایل نقلیه در این محور را از جمله دلایل این عنوان ذکر کرد.
در این بین، ساکنین روستاهای در این جاده، برای کاهش سرعت خودروها و کاهش تصادفات، سرعتگیرها و دست اندازهایی را در این محور ایجاد کردهاند که اکنون نه تنها راه حلی برای این موضوع نشده بلکه به یک معضل برای کسانی بدل شده که قصد دارند در این مسیر تردد کنند.
رشد قارچگونه دستاندازها و سرعتگیرها نه تنها محور نوق به رفسنجان بلکه اکنون به اکثر روستاهای رفسنجان سرایت کرده و برخی خودسرانه به ایجاد سرعت گیرها دست می زنند که البته نارضایتی مردم را در پی داشته است.
دستاندازها تصادفات را کم نکرد
یکی از افرادی که از محور نوق به رفسنجان تردد میکند به خبرنگار مهر میگوید: این جاده با وجود اهمیت استراتژیکی که برای شهرستان دارد اما جاده ای یک طرفه است که آسفالت مناسبی نداشت و در چند سال اخیر آسفالت آن را ترمیم کردند.
امیر موسایی با اشاره به اینکه در برخی از مواقع سال مانند فصل برداشت پسته این محور پرتردد و شلوغ میشود، بیان می کند: حدود یکسال است که دست اندازهایی به صورت پنج خط به فاصله یک تا دو کیلومتر ایجاد کرده اند که جلوبندی خودرو را نابود میکند.
وی در ادامه اظهار میکند: در ورودی هر روستایی در این محور دست اندازهایی درست شده که شاید فی نفسه خوب باشد اما کیفیت و اینکه استاندارد هستند یا نه، جای بحث دارد.
موسایی عنوان میکند: این دستاندازها نه تنها از تصادفات کم نکرد بلکه باعث ضرر و زیان به خودروها شده است علاوه بر این از نظر علائم رانندگی این جاده فاقد علائم لازم است.
اپیدمی به نام" دست انداز"
ایجاد دست اندازها نه تنها در جاده نوق بلکه در روستاهای رفسنجان نیز اپیدمی شده و کسی نتوانسته مانع از رشد قارچ گونه آن شود.
یک شهروند دیگر با اشاره به دست اندازها در جاده نوق به رفسنجان، مثال دیگری در این رابطه زده و می گوید: نه تنها این محور بلکه در روستاهای حومه غربی نیز مثال خوبی برای رشد دست اندازها هستند.
محمدرضا قاسمی میافزاید: اگر به این روستاهای این قسمت بروید در هر روستا به فاصله 50 متر یک دست انداز وجود دارد که اگر راننده ای برای نخستین بار در این روستاها تردد کند احتمال خسارت به خودرویش وجود دارد.
مشکلی دست انداز ها به بحران تبدیل شده است
سرپرست فرمانداری رفسنجان در این زمینه در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به این مطلب که سرعتگیرهای محور رفسنجان به نوق کمکم از یک مشکل تبدیل به یک بحران میشوند، میگوید: یکی از درخواستهای مردم برداشتن این سرعت گیرها است.
علی محمدی بهجت میافزاید: اینکه این سرعت گیرها در کاهش تصادفات تأثیر داشته است شکی نیست اما به این معنا هم نیست که تبعات دیگری نداشته باشند.
وی با اشاره به اینکه این محور یکی از حادثه خیزترین محورهای استان کرمان است، تصریح می کند: راهکار این موضوع نصب سرعتگیر نیست و ما باید در این رابطه رضایتمندی مردم را در نظر داشته باشیم.
این مسئول وجود این همه سرعتگیر در محور نوق به رفسنجان را غیرمنطقی دانست و بیان داشت: از نظر اقتصادی نیز این سرعت گیرها لطمات زیادی به سرمایه و خودروی مردم وارد می کند. جاده متولی دارد و کار نباید از شیرازه اصلی خود جدا شود.
سرپرست فرمانداری رفسنجان با ابراز نگرانی از اپیدمی این موضوع در محورهای روستایی این شهرستان، تصریح میکند: قضیه محور نوق در حال سرایت به محورهای دیگر رفسنجان است به نحوی که محورهای هرمزآباد و لاهیجان نیز مشمول این قضیه شده اند.
وجود 29 سرعت گیر در محور نوق- رفسنجان
رئیس راه و شهرسازی رفسنجان درباره معضل سرعت گیرهای محور نوق- رفسنجان به مهر می گوید: در این محور بر طبق آنچه که ما با GPS بررسی کرده ایم 29 سرعت گیر وجود دارد که چهار یا پنج مورد آن نیاز است و بقیه باید جمع آوری شود. اینکه رانندگان سرعت مجاز را شاید رعایت نکنند باید بر اساس ضوابط جاده با آنها برخورد شود.
غلامرضا کیانزاده میافزاید: 60 کیلومتر از محور نوق- رفسنجان در حوزه استحفاظی شهرستان رفسنجان و 20 کیلومتر از آن در حوزه استحفاظی شهرستان انار است و در سال گذشته لقب دومین محور پر حادثه استان کرمان را به خود اختصاص داده است.
وی با بیان این نکته که اداره راه مجاز است هر مانعی را در حریم جاده از میان بردارد، تصریح می کند: در این رابطه اعتراضاتی از مردم، اورژانس و ... داریم که خواستار جمع آوری سرعت گیرها هستند.
کیانزاده معتقد است ایجاد سرعتگیرها در محورهای مواصلاتی درونی رفسنجان مانند ویروسی اپیدمی شده است که باید در این زمینه راهکاری اساسی دید.
سرعت گیرها خدمت رسانی اورژانس را مختل کرده است
بخشدار فردوس نیز با اشاره به این موضوع که بحث سرعت گیرها به یک چالش اجتماعی تبدیل شدهاند، به خبرنگار مهر میگوید: من در هر مکانی که رفته ام مردم منطقه از این مسئله ناراضی بوده اند.
عباس نقیبی میافزاید: سرعت گیرها باعث شده اند خدمات رسانی اورژانس در این جاده با مشکل مواجه شود و تانکرهای سوخت برای رفت و آمد با مشکل مواجه شوند.
وی با اشاره به اهمیت محور نوق- رفسنجان، اضافه میکند: ما تقاضا داریم تعریف این جاده، از جاده ای روستایی به جاده ای بین شهرستانی(رفسنجان و انار) و بین استانی( کرمان و یزد) تغییر یابد همچنین ظرفیتهای معدنی منطقه طلب می کند که تصمیم اساسی در این زمینه اتخاذ شود.