قم - خبرگزاری مهر: مدیر حوزه‌های علمیه کشور گفت: فرصت نظام اسلامی، فرصتی طلایی است، اما اگر مظاهر انقلاب در فضای جامعه کم‌رنگ شود، کسی آن را بر ما نمی‌بخشد.

به گزارش خبرگزاری مهر، آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری، صبح دوشنبه در دیدار اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی که در دفتر مدیر حوزه در قم برگزار شد، با بیان این که دغدغه‌های فرهنگی حوزه در جامعه جدی است، اظهار داشت: حوزه علمیه رسالت رصد مسائل فرهنگی کشور را دارد؛ بنابر این مسائل فرهنگی، از دغدغه های مهم مراجع معظم تقلید و حوزه است که همیشه با نگرانی دنبال می شود.

وی با انتقاد از تعدد مراکز تصمیم‌گیر و تصمیم ساز فرهنگی در کشور افزود: یکی از اشکالات و نابسامانی فرهنگی، فهرست بالای مراکز تصمیم گیر و تصمیم ساز در عرصه فرهنگ است، چراکه به جای انجام کار آن را به یک‌دیگر حواله می دهند وبه سرانجام نمی رسد.

آیت الله حسینی بوشهری با بیان این که خروجی کارهای فرهنگی مطلوب نیست، بیان داشت: گاهی اراده ها جدی نیست و گاهی بخشی نگر هستیم که این امر، به  نتیجه نرسیدن کارها شدت می‌بخشد.

مدیر حوزه‌های علمیه با بیان اینکه انتظار حوزه از کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی زیاد است، تصریح کرد: امروز قانون، پیگیری مصوبات و توضیح خواستن در اختیار این کمیسیون است و باید از این فرصتی که دارد بیشتر و بهتر استفاده کند؛ چرا که  حوزه علمیه تنها نقش ارشادی و هدایتگری در امر مسائل فرهنگی دارد.

عضو شورای عالی حوزه های علمیه با تاکید بر ارتباط  بیشتر مجلس شورای اسلامی با حوزه علمیه بیان داشت: اگر ارتباط کمیسیون فرهنگی مجلس با حوزه علمیه بیشتر شود، قطعا تصمیمات برای مسائل فرهنگی که از کجا باید شروع کرد و کارهای زمین مانده چه می‌باشد، در جلسات مشترک بهتر روشن می‌شود.

وی با بیان این که مبلغان حوزه پوشش بسیار خوبی به مسائل فرهنگی در سراسر کشور می دهند گفت:حوزه علمیه دغدغه دین مردم را دارد و مردم از ما انتظار دارند، متاسفانه برخی مسائل که در جامعه مشاهده می‌شود، بعضا هنجار نیستند، بلکه ناهنجاری است که دامنه آن به شهرهای مذهبی هم سرایت کرده است.

آیت الله حسینی بوشهری با بیان اینکه فرصت نظام اسلامی، فرصتی طلایی است و انتظار مردم در این 35سال روند صعودی است، افزود: امروز دشمن هرچه توانسته تلاش کرده و شبانه روز بر طبل قداست‌ها کوبیده اما اگر از مظاهر انقلاب درفضای جامعه  کمرنگ شود، کسی آن را بر ما نمی بخشد؛ چراکه ما نباید تنها ناظر باشیم؛ باید راهکار و برنامه ارائه داد، حوزه را بسیج کرد و بودجه گذاشت.

معاون جامعه و روحانیت جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، با بیان اینکه تمام کارهای فرهنگی در دست حوزه نیست، تصریح کرد: بودجه‌های سنگینی به مراکز فرهنگی تعلق می گیرد که هیچ خروجی ندارد، باید نظارتی برآنها شود، اگر نقصی دارند برطرف شود.

آیت الله حسینی بوشهری با بیان این که حوزه علمیه در بحث قضاوت و مشاوره رشته های تخصصی خوبی دارد که سالانه تعدادی قاضی به دستگاه قضا می‌دهد، به کمبود فضاهای آموزشی به خصوص در مناطق محروم اشاره کرد و گفت: درسیستان و بلو چستان طلاب ما با خانواده در کپر زندگی می‌کنند و به تبلیغ دین می پردازند.

به گزارش مرکز خبر حوزه، مدیر حوزه‌های علمیه با بیان این که حوزه علمیه، اعضای کمیسیون فرهنگی را سفیران خود در مجلس می‌داند، افزود:حوزه با تمام وجود روحانیون مجلس را فرزند معنوی، واقعی و حقیقی خود در مجلس شورای اسلامی می‌داند و از این که همه ما دغدغه دین داریم نسبت به برگزاری جلسات مشترک تاکید می‌کنیم که هر وقت شما اعلام کنید، دریغ نخواهیم کرد و در آن حاضر می‌شویم.

نیمی از مساجد کشور امام جماعت ندارد

به گزارش مرکز خبر حوزه، رییس کمیسیون فرهنگی مجلس نیز در این دیدار با اشاره به این که مهمترین دغدغه کمیسیون فرهنگی مجلس مسئله ساخت های فرهنگی است، گفت: مهمترین زیر ساخت های، فرهنگی، اخلاقی، هدایتگری و مقابله با تهاجم فرهنگی در حوزه علمیه قم وجود دارد.

حجت‌الاسلام والمسلمین سالک بیان داشت: معتقدیم، اگر طلاب و روحانیون به روز و آماده باشند و بتوانند به شبهات پاسخ دهند، بیمی از تهاجم فرهنگی و ناهنجاری در جامعه نخواهیم داشت.

رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با بیان این که امروز دست های زیادی به سوی حوزه علمیه دراز است، گفت: حوزه باید مستقل و خود کفا باشد و سیاست مقام معظم رهبری نیز همین است؛ البته دولت نیز باید در مسائل عمرانی و فضاهای آموزشی به آن کمک کند.

وی با بیان این که کمیسیون فرهنگی مجلس، طرح های خوبی را در دست مطالعه و ارائه به صحن علنی مجلس دارد، افزود: طرح جامع جمعیت و تعالی خانواده، احداث مساجد، مسجد محوری و مساجد بین راهی، طرح جامع امر به معروف ونهی از منکر، نظارت بر صدا و سیما، طرح  جامع رسانه ها و...از جمله این طرح ها است که مجلس نیاز به رهنمود ها و نظرات حوزه در این زمینه دارد.

حجت الاسلام سالک با بیان این که دغدغه امروز ما این است که دین را چگونه در جامعه حاکم کنیم، بیان داشت: در حال حاضر 40محور در رابطه با آسیب های فرهنگی که از دغدغه های مهم مقام معظم رهبری است، استخراج شده است.

وی با اشاره به کمبود روحانی در مساجد کشور، یادآور شد: درحال حاضر 65هزار مسجد درکشور وجود دارد که نیمی از آنها فاقد امام جماعت است 40هزار مسجد دیگر باید احداث شود و نیازمند50هزار امام جماعت می‌باشیم که تربیت آنها بر عهده حوزه علمیه است و باید به این نهاد مقدس توجه بیشتری شود.