تاریخ انتشار: ۶ آذر ۱۳۹۲ - ۰۹:۴۷

پروژه «نقش عصمت در نظام فقهی» در پژوهشکده فقه و حقوق در حال انجام است.

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام والمسلمین حسنعلی علی اکبریان مدیرگروه فلسفه فقه پژوهشکده فقه و حقوق پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی از آخرین وضعیت پروژه «نقش عصمت در نظام فقهی» خبر داد.
 
وی با اعلام خبر اجرای پروژه «نقش عصمت در نظام فقهی» در پژوهشکده فقه و حقوق، اظهار داشت: این پروژه از سال 84 توسط دکتر مینایی انجام شده است. تأخیری که در این پروژه به وجود آمد به این دلیل بود که نویسنده پس از انجام تحقیق برای ادامه تحصیل به آمریکا رفت.

وی ادامه داد: با بازگشت دکتر نیایش، ادامه این پروژه انجام و شورای پژوهشی آن نیز تشکیل شد و در حال حاضر محقق در حال انجام اصلاحات است. با انجام اصلاحات مورد نظر شورای پژوهشی بتوانیم در آینده ای نزدیک این پروژه را به مخاطبان عرضه کنیم.

همچنین در خبر دیگری از این پژوهشگاه آمده است: محمدکاظم کریمی مدیر حوزه ریاست و محقق مرکز مطالعات فرهنگی اجتماعی از انتشار کتاب «روحانیت و اقتضائات جامعه معاصر» خبر داد.

وی با اعلام اجرای پروژه «روحانیت و اقتضائات جامعه معاصر» در مرکز مطالعات اجتماعی، اظهارداشت: این پروژه مجموعه نشست‌های تخصصی است که توسط مرکز مطالعات فرهنگی اجتماعی از سال 1388 با حضور کارشناسان، محققان و اساتید حوزه‌های اجتماعی برگزار شده است. از میان این نشست‌ها، پنج نشست که با محوریت روحانیت و نیازهای جامعه معاصر ارتباط بیشتری داشت، انتخاب و نسبت به تنظیم، تدوین و ویرایش علمی آنها در قالب یک مجموعه قابل توجه اقدام گردید.

کریمی در ادامه سخنانش ادامه داد: در این کتاب موضوعاتی مانند؛ شیوه‌های برقراری ارتباط موثر، معنویت‌های کاذب و رسالت روحانیت، تنوع فرهنگی مذهبی جامعه ایران، تبلیغ دین، چالش ها و راه کارها، و سبک زندگی اسلامی ایرانی ارائه شده است.

وی اضافه کرد: نگاه ما این بود که با موضوع ارتباط روحانیت و نیازهای جامعه موضوعاتی را که اساتید مطرح کرده‌اند، در حد نیاز فضلای روحانی اعم از محققان و مبلغان به گونه‌ای تنطیم و تدوین کنیم که به نیازشان پاسخ دهد. و به حمدالله مطالب قابل توجهی، هم نسبت به شناسایی آگاهی‌های مورد نیاز روحانی و طلبه در محیط تبلیغی، چه آگاهی محیطی، چه آگاهی محتوایی تبلیغی و چه آگاهی از فضای کلی جامعه و دیگر اموری که یک روحانی باید از آن اطلاع داشته باشد در این مجموعه ارائه شده است.

پژوهشگر مطالعات فرهنگی اجتماعی اظهارداشت: «آگاهی به زمان و مکان» و «وقوف بر موضوعات و مسائل جامعه» دو عنصر اساسی در تبلیغ و تبیین معارف و آموزه‌های اسلامی است که شایسته توجه نخبگان فرهنگی و حساسیت آنها نسبت به شرایط امروزین جامعه است. اثر حاضر که محصول اندیشه‌ و بررسی‌های‌ جمعی از صاحب‌نظران است، حاوی نکته‌های کلیدی در زمینه شناخت مختصات تبلیغ و جامعه مخاطب، آگاهی از شیوه‌های برقراری ارتباط با مخاطبان و آشنایی با ابزار و روش‌های تبلیغی رقیبان می‌باشد که هر کدام به تنهایی می‌تواند مروّجان و نگهبانان آموزه‌های دینی را در برقراری ارتباط مؤثر با مخاطب و فراهم‌سازی ابزار مناسب برای ابلاغ پیام، یاری ‌رساند.

این کتاب در 260 صفحه و با قیمت 110000 ریال در پائیز سال 1392 توسط انتشارات پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی منتشر شده  است.