دكتر محمد محمد شيرازي در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر افزود: متاسفانه اين وضعيت در افراد بزرگسال علاوه بر پوسيدگي دندان ناسالم بودن لثه آنها است به گونه اي كه مهمترين مشكل در بزرگسالان گروه سني 19 تا 35 سال علاوه بر پوسيدگي دندان، ابتلاي آنها به بيماري هاي لثه بوده كه ميزان آن هم بسيار زياد است.
وي با بيان اينكه ميزان بالاي ابتلاي افراد بزرگسال به بيماريهاي دهان و دندان ناشي از عدم رسيدگي به بهداشت دهان و دندان و عدم فرهنگ بهداشتي از سوي مردم است، در خصوص تاثير استفاده از دهان شويه در كشور اظهار داشت: در بحث آموزش بهداشت و دهان و دندان اگر فقط به مسواك زدن تاكيد شود مردم توجه زيادي نخواهند كرد بنابراين پس از ارائه آموزش در جامعه بايد فعاليت هاي لازم در تغيير نگرش ايجاد شود تا به مرحله عمل برسيم يعني صرف ارائه آموزش و شعار، 100 درصد موجب تغيير نگرش در افراد جامعه نمي شود.
محمد شيرازي گفت: با وجود اينكه ارائه مسواك به جاي دهانه شويه ها به افراد جامعه بسيار كم هزينه تر است اما اجراي طرح استفاده از دهان شويه در كشور باعث توجه خاص مردم به امر بهداشت دهان و دندان شده است.
وي ادامه داد: وجود و ميزان فلورايد در آب آشاميدني در وضعيت پوسيدگي دندان بسيار مهم است چون در برخي استان هاي كشور نظير هرمزگان و بوشهر درصد پوسيدگي بسيار كمتر است بنابراين در تمامي مناطق و شهرستان ها ميزان فلورايد در آب آشاميدني مورد سنجش قرار مي گيرد و اگر مقدار مجاز آن از شاخص بين المللي كمتر باشد دهان شويه توزيع مي شود.
كارشناس بهداشت دهان و دندان وزارت بهداشت و درمان تصريح كرد: موثر بودن دهان شويه در دنيا به اثبات رسيده است به گونه اي كه در برخي از كشورها اين فلورايد به شير و در برخي ديگر به آب آشاميدني اضافه مي شود اما عوامل مختلفي در پوسيدگي دندان ها دخالت دارد بنابراين ميزان فلورايد در اين پوسيدگي به تنهايي موثر نيست.
وي گفت: تبليغات سوء رسانه هاي تصويري درباره تغذيه هاي نادرست نظير تبليغات پفك، چيپس و ديگر خوراكي ها با ارزش بسيار پايين غذايي رفتار هاي اجتماعي مردم را به شدت تحت تاثير قرار مي دهد و در ميزان پوسيدگي هاي دندان هاي افراد جامعه به ويژه كوكان بسيار موثر است.