به گزارش خبرگزاری مهر، علاقه مندانی که می خواهند با عرفان اسلامی آشنا شوند، مطالعه علم عرفان اسلامی را شروع کنند، بدانند عرفان نظری، عرفان عملی، تصوف، اخلاق، فلسفه و کلام چه تفاوتهایی با هم دارند؟، بدانند وحدت وجود در عرفان اسلامی یعنی چه؟، انسان کامل چه خصوصیاتی دارد؟، نظر علامه طباطبایی درباره عرفان نظری و وحدت وجود را بدانند، شیوه و روش علامه طباطبایی در عرفان عملی را بدانند، راه معرفت نفس را یاد بگیرند، کمال حقیقی و نهایی انسان چیست و چگونه به آن میتواند برسد، کیفیت ارادت و محبت علامه طباطبایی به اهل بیت عصمت و طهارت(ع) را بدانند، بیانات استاد علامه حسن زاده آملی را درباره علامه طباطبایی بدانند، در مسیر سیر و سلوک به استاد نیازمندیم یا نه و ... کتاب «عرفان علامه طباطبایی در بیان استاد حسن رمضانی» را بخوانند.
این کتاب در پنج بخش، تنظیم شده است: بخش اول کتاب، درباره اصل عرفان اسلامی سخن میگوید. مباحث این بخش شامل؛ چیستی عرفان نظری و عرفان عملی، تفاوت عرفان نظری با عرفان عملی، خاستگاه عرفان، تأثیرات عرفان عملی و نظری بر یکدیگر، شباهت و تفاوت عرفان با کلام، فلسفه و اخلاق، و روش خواندن فلسفه و عرفان است.
بخش دوم، درباره زندگینامه، تحصیلات، سلسله نسب، اساتید، اخلاق و وفات علامه طباطبایی است. بخش سوم، درباره رابطه علامه با عرفان نظری به خصوص وحدت شخصی وجود است. ضمنا در این بخش، وحدت شخصی وجود و انسان کامل از منظر عرفا به شکل ساده و روشن توضیح داده شده است.
بخش چهارم کتاب، درباره عرفان عملی و علامه طباطبایی است. در این بخش، مسلک عرفانی و روش تربیتی علامه، تبیین شده است و مباحثی مانند؛ سعادت و کمال حقیقی انسان، راه رسیدن به استاد عرفان، نشانه اهل معرفت و فنا، انواع عبادت در کلام عرفا، بحث معرفت آفاقی و معرفت انفسی، طریق تمرکز و نفی خواطر، و معرفت نفس تبیین شده است.
بخش پنجم و پایانی کتاب، به مسأله محبت علامه طباطبایی به اهل بیت عصمت و طهارت(ع) اختصاص یافته است.
کتاب «عرفان علامه طباطبایی در بیان استاد حسن رمضانی» با تحقیق و نگارش وحید واحدجوان در 276 صفحه در سه هزار نسخه توسط انتشارات سبط النبی(ع) به بهای 15000 تومان منتشر شد.