مشهد - خبرگزاری مهر: استاندار خراسان رضوی از تصویب بسته اجرایی گردشگری سلامت در کارگروه تخصصی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدحسین فروزان مهر در کارگروه تخصصی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان به ترسیم جایگاه استان در عرصه ملی و بین المللی پرداخت و گفت: خراسان رضوی به دلیل قرارگرفتن در شاهراه ارتباطی آسیای میانه و دستیابی آسان به آب های آزاد از موقعیت ویژه ای در حوزه  ترانزیت خارجی قرار دارد.

استاندار خراسان رضوی، به سایر ظرفیت‌های استان در حوزه  کشاورزی، صنعت، معدن و خدمات پرداخت و تصریح کرد: وجود بارگاه ملکوتی امام رضا(ع) به‌عنوان عظیم‌ترین ظرفیت فرهنگی کشور زمینه را برای توسعه  توریسم زیارت فراهم کرده است به گونه‌ای که سالانه پذیرای بیش از 25 میلیون زائر و گردشگر در خراسان رضوی هستیم.

افزایش 17 درصدی ورود زائران در سال جاری

وی با اشاره به افزایش 17 درصدی ورود زائران در سال جاری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته گفت: از شهریور سال 91 تا شهریور امسال، استان پذیرای 28 میلیون زائر داخلی و خارجی بوده است.

فروزان مهر ادامه داد: از این تعداد حدود 600 هزار نفر گردشگر خارجی از 66 نقطه ی جهان به مشهد مقدس سفر کرده اند که در مقایسه با سال گذشته 36 درصد رشد داشته است.

استاندار خراسان رضوی بیان کرد: هم اکنون بیش از هزار و 800 واحد اقامتی، 290 دفتر خدمات مسافرتی در قالب 113 هزار تخت برای اقامت مسافران به زائران داخلی و خارجی خدمت رسانی می کنند.

فروزان مهر اظهار داشت: این استان با ثبت هزار و 500 اثر تاریخی، فرهنگی و اقتصادی و همچنین فعالیت 50 موزه معادل 9 درصد موزههای کشور، دارابودن مناطق نمونه ی گردشگری و 17 روستای هدف گردشگری از ظرفیت های فراوانی در جذب توریسم تاریخی، فرهنگی و طبیعی دارد.

شتاب بخشیدن به روند توسعه  استان از طریق ارزآوری گردشگری سلامت

 وی همچنین با اشاره به ظرفیت های استان در حوزه گردشگری سلامت در عرصه  بین المللی براساس سند چشم انداز و قانون برنامه پنجم، هدف از تدوین بسته  گردشگری سلامت را هماهنگی بین بخشی و سازمانی و اتخاذ وحدت رویه در این حوزه برشمرد.

فروزان مهر افزود: شتاب بخشیدن به روند توسعه  استان از طریق ارزآوری گردشگری سلامت، ایجاد انگیزه در پزشکان و فعالان این حوزه، بازگشت پزشکان بومی به استان، توسعه ی تسهیلات آموزشی، زیرساخت ها و تجهیزات سیستم درمانی و حمایت از سرمایه گذاران داخلی و خارجی در این بخش از دیگر اهداف تدوین بسته ی اجرایی یاد شده ست.

استاندار خراسان رضوی با اشاره به گستره  گردشگری سلامت اظهار داشت: استفاده از روش های درمانی طبیعی از قبیل آب گرم معدنی، لجن درمانی، گیاهان دارویی، طب سنتی، پیشگیری به روش اقامت در دهکدهسلامت، فیزیوتراپی و یوگا،
بهره گیری از روش های نوین پزشکی در معالجه و جراحی، بازتوانی از طریق خانه ی سالمندان و مراکز توانبخشی ویژه ی  گردشگران داخلی و خارجی از جمله مواردی ست که حاکی از شمول و تنوع در حوزه های گردشگری سلامت می باشد.

رییس کارگروه تخصصی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی گفت: کمیته ای به منظور اجرای این بسته با شرح وظایفی مشخص، ساماندهی موضوع و معرفی ظرفیت های گردشگری سلامت را برعهده دارد.

وی در بخش دیگری از سخنانش در خصوص اقدامات انجام شده در منطقه تاریخی توس اظهارداشت: محدوده تاریخی 360 هکتاری شهر تاریخی فرهنگی توس پس از  بازدید رهبر معظم انقلاب در سال 75 در فهرست آثار ملی ثبت شد  و پس از آن بررسی و مطالعات طرح توسعه و احیای توس در دستور کار قرار  گرفت.

استاندار خراسان رضوی به موافقت شورای عالی شهرسازی در مورد اطلاق مناطق جمعیتی قرقی و توس به عنوان نواحی منفصل شهری مشهد و ابلاغ آن به شهرداری مشهد در سال 91 اشاره و اضافه کرد: در همین سال جهت پروژه توسعه و احیای شهر تاریخی توس 3 میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شد که تنها 12 درصد آن، معادل 387 میلیون تومان، تخصیص یافت.

فروزان مهر با بیان این که در این طرح مقرر شده بود سه روستای واقع در عرصه  شهر تاریخی توس با  پنج هزار و 300 نفر جمعیت به خارج از حریم توس منتقل شود، ادامه داد: برای تملک اراضی داخل محدوده  یادشده، استفاده از ظرفیت بخش خصوصی مورد توجه قرار گرفت.

 وی با اشاره به تهیه و تصویب حریم شهر تاریخی فرهنگی توس در سال 84 جهت جلوگیری از ساخت و سازهای غیرقانونی پیرامون آن و همچنین تصویب طرح مکان یابی برای جابجایی روستاهای یادشده، گفت: طی توافقات صورت گرفته بنا بود 170 هکتار اراضی الهیه به محدوده  شهر مشهد الحاق و از محل ارزش افزوده  ایجاد شده، برای جابجایی روستاهای واقع در محدوده  تاریخی شهر توس استفاده شود؛ اما با وجود پیگیری استانداری از مراجع ذیربط، با الحاق اراضی فوق به محدوده  شهر موافقت نشد.

 جابجایی کامل سکونت گاه ها و فعالیت های مغایر با گردشگری در حریم توس

استاندار خراسان رضوی اظهار داشت: انطباق وجوه کالبدی فرهنگی درون بازه  توس با فعالیت های فرهنگی، جابجایی کامل سکونت گاه ها و فعالیت های مغایر با گردشگری در حریم توس و نیز آزادسازی  محدود اراضی سه گزینه ی پیش رو برای شهر تاریخی توس است.  

فروزان مهر همچنین با بیان این که از سال 84 تا 91 حدود 23 میلیارد برای توس اختصاص داده شده است؛ ادامه داد: در سال 92 نیز یک میلیارد  تومان اعتبار ملی استانی شده و 400 میلیون تومان از منابع استانی بابت انجام تعمیرات و مرمت اختصاص داده شده است.

محمدعلی نجفی معاون رییس جمهور و رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیز در این جلسه با بیان این که براساس سند چشم انداز در افق 20 ساله، کشور باید پذیرای 20 میلیون گردشگر خارجی باشد، گفت: مشهد مقدس قطب جذب گردشگر زیارت و سلامت در کشور است و باید زیرساخت های لازم برای استفاده از این ظرفیت فراهم شود.

رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از احیای شورای عالی میراث فرهنگی در کشور خبر داد و گفت: بخشی از اختیارات این شورا به کارگروه های تخصصی استان ها تفویض خواهد شد.

لزوم همراهی بانک ها با سرمایه گذاران بخش خصوصی

 وی اظهار داشت: از استان ها انتظار می رود تا مبتنی بر سند آمایش سرزمینی در سه حوزه  میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برنامه های میان مدت و بلندمدت خود را تدوین و با مدیریت یکپارچه در راستای استفاده از این فرصت ها، برنامه ریزی و تلاش کنند.

معاون رییس جمهور در ادامه با اشاره به مصوبه دولت در بحث بهبود فضای کسب و کار در کشور گفت: در یکی از بندهای این مصوبه توجه به بخش گردشگری و میراث فرهنگی از نظر امتیازات و تسهیلات بانکی مانند بخش های صنعتی آمده است.

نجفی اضافه کرد: تلاش می کنیم در صورت امکان امسال  و یا حداکثر سال آینده سهمیه مشخصی از تسهیلات بانکی برای سرمایه گذاران بخش خصوصی در این حوزه تعیین شود.

وی در ادامه از بانک ها خواست تا همراهی بیشتری با سرمایه گذاران بخش خصوصی در حوزه طرح های گردشگری داشته باشند.

رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همچنین از برنامه ریزی های صورت گرفته در خصوص تسهیل در تردد زائران و گردشگران در کشور خبر داد و بیان کرد: این تسهیلات برای افرادی که از طریق تور به ویژه تورهای زیارتی، به کشورمان وارد می شوند، افزایش می یابد.

وی در بحث حل مشکل روادید برای مسافران خارجی نیز گفت: کمیته ای متشکل از سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و سه وزارتخانه کشور، اطلاعات و امور خارجه در دولت تشکیل می‌شود که به مباحث مربوط به توسعه  گردشگری خارجی خواهد پرداخت.

معاونان هماهنگی امور زایران و هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی نیز در این جلسه به ارایه ی گزارش پیرامون برنامه‌ها و فعالیت های صورت گرفته در مورد ساماندهی امور زائران و بهره گیری از ظرفیت های گردشگری و صنایع دستی استان پرداختند.

برچسب‌ها