به گزارش خبرنگار مهر، اسماعیل خاتمی بعد از ظهر چهارشنبه در گفتگو با خبرنگاران افزود: بدنبال مصاحبه مطبوعاتی عجولانه وغیر مسوولانه مسلم بیات مدیر کل استاندارد وتحقیقات صنعتی استان تهران، نامبرده بدون توجه لازم وکافی به عواقب و پیامدهای مثبت ومنفی این گونه اظهارات که بدلیل مخاطب قرار دادن دو شرکت مهم و مطرح لبنی کشور بخاطر اعلان وجود ماده بیماریزای آفلاتوکسین، دو کارخانه مزبور را دچار سردرگمی و چالش جدی وحتی این دو را در معرض تعطیلی و ورشکستگی قرار داد وموجبات نگرانیهای زیادی را برای صاحبان وکارگران آنها فراهم آورد.
رئیس انجمن غذایی خانه صنعت معدن وتجارت مازندران در گفتگوی با رسانه های گروهی ضمن ابراز تاسف شدید به تشریح کارشناسانه این موضوع پرداخت. دکتر اسماعیل خاتمی مقدم بیان کرد: افلاتوکسین در مراحل مختلف فرایند و زنجیره تولید وتوزیع محصولات لبنی پدیدار نمی شود بلکه این متابولیت در ماده اولیه اصلی اینگونه کارخانجات یعنی شیر خام ممکن است وجود داشته باشد که آنهم بدلیل نهاده های دامی غیر استاندارد و غیر بهداشتی و در نتیجه بوجود آمدن کپک های خاصی، وارد سیستم گوارشی بدن دام ها می شود و خود را در شیر ، گوشت و سایر فراورده های دامی نشان می دهد و دستگاه مسوول نظارت بر کیفیت مواد خام دامی، سازمان دامپزشکی است که البته به جهت اینکه حدود 70 درصد شیر تولیدی در کشور سنتی هست، عملا نظارت چندانی نیز نمی توان برآنها اعمال داشت.
وی تصریح کرد: به خاطر زمانبر وهزینه بر بودن، آزمایش ماده آفلاتوکسین نه تنها در کارخانجات لبنی بلکه در اکثر ادارات استاندارد، دامپزشکی و دانشگاههای علوم پزشکی نیز انجام نمی پذیرد و تاکنون گزارشی در این رابطه ابلاغ ومنتشر نشده که یکی از دلایل اصلی کمبود امکانات ونبود آمار واطلاعات بوده است ، بنابر این این قضیه کاملاً مغفول مانده بود.
رئیس انجمن غذایی مازندران بی نظمی وفقدان نظارت کافی بر واردات وتولید نهاده های داخلی را عامل اصلی تولید ماده مذکور در دامها اعلام داشت که این کم کاری عملاً دامن کارخانجات بی تقصیر را گرفته وآنها را چنین متضرر کرده و آبروی اجتماعی واقتصادی سرمایه گذاران این واحدها را دچار خدشه جدی کرده آنهم واحدهایی که چندین مرتبه طی سالهای اخیر بعنوان واحد نمونه کیفی استانی و کشوری معرفی ومورد تقدیر قرار گرفته اند که جای بسی تأمل دارد.
متولی بخش خصوصی صنایع غذایی مازندران اطلاع رسانی نابجای مدیر کل استاندارد تهران را غیر کارشناسانه ، بدون مستندات کافی ، بی تدبیری محض ، بدون هماهنگی با مراجع ذیربط وهمکاران وبستر سازی مناسب خواند که حتی بدون تفهیم اتهام و اخطار های قبلی، کمبود اطلاعات از مجموعه شرایط حاکم بر تولید لبنیات، تامین نهاده ها وشیر خام اظهار نظر کرده که اقدامی ناشایست تلقی می گردد. در صورتیکه بواقع حل این مشکل ومعضل، خارج از توان و اراده شرکتهای مورد اشاره در مصاحبه ایشان بود .
دکتر خاتمی مقدم در خاتمه خواستار جبران و بررسی ضرر وزیان وارده ، تنویر افکار عمومی در اولین فرصت ممکن وارسال کامل طرح مطالعاتی احتمالی اداره کل استاندارد تهران به مراکز و سازمانهای ذیربط وتشکلهای صنفی و تخصصی مرتبط جهت ارزیابی دقیق آن شد.
وی مهندس برزگری ریاست موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران را نیز مورد خطاب قرار داد و از ایشان تقاضای عاجل کرد تا هرچه زودتر به این موضوع رسیدگی شود و در پایان نیز استدعا کرد، منبعد دیگر شاهد ارایه نظرات غیر منتظره از سوی برخی مسوولین قبل از التفات به جمیع جهات که بعضاً ممکن است موجب خسارات جبران ناپذیری گردد نباشیم.