به گزارش خبرنگار مهر، سادات مداحی بعد از ظهر چهارشنبه در همایش ملی پژوهشهای کاربردی در ارتقاء سلامت اظهار داشت: بیشتر تحقیقات که در حوزه پرستاری انجام میگیرد در فیلد مردمی نیست و اکثر آن در حوزه تخصصی و فوق تخصصی است.
وی بیان داشت: لازم است که تحقیقات به سمت کیفی سازی جهت بگیرد.
رئیس برد پرستاری کشور اظهار داشت: در حال حاضر برنامه پرستاری برای مقطع کارشناسی ارشد در حال بازنگری است و 11 رشته مصوب شد.
وی یادآور شد: پرستاری توانبخشی، ماما، اورژانس، روان، جراحی، کودکان، مراقبتهای ویژه، سلامت جامعه، درمان، پرستاری از راه دور، پرستاری و قانون، تسکین درد و پرستاری آنکولوژی از این جمله است.
مداحی اظهار داشت: بدنبال تصویب 16تا 17 رشته پرستاری در شورای عالی آموزش پزشکی پرستاری هستیم.
وی با بیان اینکه دکترای پرستاری PHD با مددجویان مانوس نیستند، گفت: در مقطع دکترای پرستاری نیاز به آموزش پرستاران در رشتههای مثل کودکان و کم خونی در اطفال و رشتههای تخصصی است.
رئیس برد پرستاری کشور در خصوص کاربردی کردن پژوهشها گفت: به منظور کاربردی کردن پژوهشها نیاز است که تحقیقات پرستاری در فیلد مردمی انجام بگیرد.
وی ادامه داد: انجام پژوهشها در فیلد مردمی از بسیاری ولخرجیها پیشگیری و تحقیقات را از حالت دکوری به صورت عملیاتی در میآورد.
مداحی با بیان اینکه پژوهشهای کاربردی است که در ارتباط با مردم باشد، افزود: در طول انجام تحقیقات لازم است که مردم در کنار محقق قرار گیرند نه جلوتر یاعقبتر از آنها کار کنند.
رئیس برد پرستاری کشور درمان را کار بهداشت و درمان ندانست و بیان داشت: کار اولیه گروه پزشکی تامین سلامتی مردم است.
وی گفت: بسیاری از محققان انجام پژوهشهای کاربردی را ملزم به دریافت هزینههای میلیونی میدانند.
مداحی افزود: این در صورتی است که دکتر ملک افضلی به خوبی نشان داد که با انجام پژوهشهای مردمی و باحمایت عامه مردم تحقیقات کاربردی قابل انجام است.