بازگشت شیر به مدارس کشور،انتقاد والدین شین آبادی نسبت به روند درمان و پیگیری وزیر آموزش و پرورش، برگزاری امتحانات نهایی برای تمام پایه های متوسطه، تشکیل سه کمیسیون دیگر در شورای عالی آموزش و پرورش،تشکیل کارگروه بررسی تعطیلی پنج شنبه ها، ثبت 500 ازدواج اینترنتی در سال، تجربه 66 درصدی زنان از خشونت در طول زندگی، حل مشکلات وام ازدواج و معارفه وزیر جدید ورزش و جوانان از مهمترین اخبار آموزش و پرورش، زنان و جوانان در این هفته بود.

به گزارش خبرنگار مهر، نخستین خبر خوشی که در حوزه آموزش و پرورش دولت یازدهم به گوش می رسد، بازگشت دوباره شیر در مدارس است. شیر که در سال گذشته به دلیل کمبود اعتبار به صورت ناقص در مدارس توزیع شد و حتی در برخی از مدارس نیز شیر توزیع نشد. این خبر را ابتدا دوستداران آموزش و پرورش در صفحه فیس بوک خود گذاشته و پس از آن رئیس جمهور در گفتگوی تلویزیونی برای ارائه گزارش 100 روزه دولت این خبر را اعلام کرد و سپس معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی آموزش و پرورش توزیع شیر را تایید کرد.

به گفته وحید کیارشی، حدود 9 ميليون دانش آموز وكاركنان شاغل در مدارس دولتي دوره هاي ابتدايي و دوره اول متوسطه تحت پوشش طرح توزيع رايگان شير قرار مي گيرند. درصورت آمادگي شركت هاي توليد كننده از پانزدهم آذرماه شیر در مدارس کشور توزیع می شود.

انتقاد والدین دانش آموز شین آبادی از روند درمان

والدین یکی از دانش آموزان که در حادثه آتش سوزی مدرسه سال گذشته شین آباد دچار سوختگی شدید شده بود نسبت به روند درمان فرزندش انتقاد کرد، انتقادی که از نظر نماینده مردم پیرانشهر مورد قبول نیست. به گفته یوسف راک پدر آمنه راک پذیرش و درمان این دانش اموزان از ابتدا قرار بود در بیمارستان ساسان باشد، اما بتازگی پزشکان اعلام کرده اند که آنها بهتر است در بیمارستان محب بستری شوند. رسول خضری در این زمینه توضیح داد که بیمارستان محب یکی از مجهزترین بیمارستان های جراحی پلاستیک است  به همین دلیل خواستیم که دانش اموزان در این بیمارستان باشند تا مراقبت های بیشتری از آنها شود. انتقاد دیگر پدر آمنه عدم پرداخت کامل دیه است که در این زمینه نیز نماینده مردم شین اباد می گوید: تاکنون 132 میلیون تومان دیه 26 دانش آموز به آنها پرداخت شده است اما کسی حق برداشت از حساب ندارد تا آنها به سن قانونی برسند. مابقی دیه نیز پس از طی درمان به آنها پرداخت می شود. از سوی دیگر وزیر آموزش و پرورش هم در این هفته مذاکراتی را با دولت برای اختصاص اعتبار سالانه به منظور درمان سالانه این دانش آموزان انجام داده است.

برگزاری امتحانات دبیرستانی ها به صورت نهایی

با توجه به حذف تدریجی کنکور برای دانش آموزان، رئیس مرکز سنجش و آموزش آموزش و پرورش پیشنهاد برگزاری امتحانات نهایی همه پایه های تحصیلی را در مقطع دبیرستان داده است. چرا که هر ساله قرار است میزان سابقه تحصیلی دانش آموزان افزایش یابد و به همین دلیل نباید تنها نمرات سال سوم دبیرستان مورد نظر باشد. به گفته عبدالرسول عمادی باید برنامه ریزی هایی برای برگزاری امتحانات تمام پایه های دبیرستان به صورت نهایی انجام شود تا نمرات کل این مقطع در پذیرش دانشجو در دانشگاه تاثیر داشته باشد. او همچنین اعلام کرده است که تاثیر سابقه تحصیلی دانش آموزان برای کنکور سال آینده 25 درصد است.

تشکیل 3 کمیسیون جدید در شورای عالی آموزش و پرورش

وزیر آموزش و پرورش دولت یازدهم اصلاح منابع انسانی و اقتصادی را یکی از اهداف اولیه خود اعلام کرده است. علی اصغر فانی پس از ورود به این وزارتخانه نیز کمیته های اقتصادی و منابع انسانی را تشکیل داد. در این هفته نیز شورای عالی آموزش و پرورش سه کمیسیون تخصصی را به این شورا اضافه کرده است تا اهداف وزیر آموزش و پرورش به شکل سریعتری شکل اجرایی بگیرد. به گفته مهدی نوید ادهم کمیسیون اقتصادی،مدیریت آموزشی و کمیسیون راهبری تحول بنیادین سه کمیسیونی است که به شورای عالی آموزش و پرورش اضافه شده است. در کمیسیون اقتصاد آموزش و پرورش، پیامدهای اقتصادی طرحها و برنامه ها، استانداردها و شاخصهای فضا و تجهیزات و فناوری مورد بررسی قرار می گیرد و پیشنهادات مناسب برای تصویب به شورای عالی آموزش و پرورش ارائه می شود.

تشکیل کارگروه بررسی تعطیلی پنجشنبه‌ها

تعطیلی پنج شنبه های مدارس متوسطه هنوز مورد مناقشه مسوولان است و پس از آنکه دولت قبلی حکم به تعطیلی مدارس در روزهای پنج شنبه داد، این بار مسوولان جدید اعلام کرده اند که تعطیلی مدارس دبیرستانی باید مورد بازنگری قرار گیرد و به همین دلیل کارگروه بررسی تعطیلی این روز در معاونت آموزش متوسطه تشکیل شده است.

علی زرافشان معاون آموزش متوسطه آموزش گفته است: تعطیلی پنج شنبه های مدارس در همه مقاطع در سال تحصیلی جاری اجرا می شود اما برای سال آینده کارگروهی متشکل از کارشناسان مختلف تشکیل شده است تا این موضوع را بررسی کند و اگر نیاز به تغییر در قانون بود باید این تصمیم در شورای عالی آموزش و پرورش مطرح شود. ساعات تدریس معلمان مقاطع متوسطه و راهنمایی 24 ساعت در هفته است و آنها فرصت کافی برای رسیدگی به مسائل خانوادگی و شخصی را دارند. باید ساعات آموزشی برای این مقاطع بگونه ای تقسیم شود که معلم فرصت کافی برای تدریس کتابهای درسی را داشته باشد.

ثبت 500 ازدواج اینترنتی در سال

مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی در تحقیقی به منظور آسیب شناسی سایت های همسریابی از ثبت 500 ازدواج اینترنتی در سال خبر داده است. دفتر مطالعات فرهنگی این مرکز در تحقیقات خود به استفاده جوانان از اینترنت و همچنین مراجعه به سایت های همسریابی اشاره کرده و پیشنهادات خود را برای جلوگیری از آسیب های این سایت ها اینگونه اعلام کرده است: تشکیل شورا با حضور نهادهای مرتبط با سایت های همسریابی برای کنترل آنها، اصلاح ماده 23 قانون جرائم رایانه ای، به روز شدن تکنولوژی در فضای مجازی، ایجاد بانک اطلاعاتی منسجم و ساماندهی و اعتباربخشی مراکز همسریابی.

معارفه وزر جوانان و وعده اش برای حل مشکل ازدواج جوانان

در این هفته آخرین وزیردولت یازدهم معرفی شد و محمود گودرزی با استقبال معاون اول رئیس جمهور پا به وزارتخانه ورزش و جوانان گذاشت. در مراسم معارفه او، اسحاق جهانگیری خواستار توجه به مشکلات جوانان، حل معضلات آنها در موضوع شغل و ازدواج، توجه به ورزشهای همگانی و ... شد.

محمود گودرزی نیز در این روز وعده پیگری پرداخت وام ازدواج جوانان را داد و گفت: پیگیر حل مشکلات وام ازدواج و همچنین افزایش آن هستم. باید با توجه به واقعیتها و محدودیتهای موجود منطقی صحبت کنیم و نظر دهیم. حوزه جوانان حوزه ای ستادی و تصمیم ساز است و شورای عالی جوانان تصمیمات اصلی را می گیرد که یکی از تصمیمات، در موضوع ازدواج و تسهیلات آن است.

66 درصد زنان در طول زندگی قربانی خشونت می شوند

روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان در این هفته بود. روزی که برای تمام زنان دنیا از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است زنان بسیاری در جهان در این روز به امید از بین بردن خشونت علیه شان در قالب کنفرانس، اجلاس و ... دور هم جمع می شوند. در این هفته سازمان دفاع از قربانیان خشونت در ایران نیز همایشی را برای مبارزه با خشونت برگزار کرد که در این همایش اعلام شد: 66 درصد زنان ایرانی در طول زندگی درگیر با خشونت هستند که 10 درصد آنها با خشونت های بسیار شدید دست و پنجه نرم می کنند. البته بر خلاف تصور نیز مردان درگیر خشونت هستند که خشونتهای آنها بیشتر خشونت های روانی است و زنان آنها را محدود می کنند. خشونت علیه زنان تنها مختص به زنان ایرانی است و براساس آمارهای جهانی، هر 11 ثانیه در دنیا یک زن قربانی خشونت می شود.