به گزارش خبرنگار مهر، در حال حاضر شهر آستانه اشرفیه بواسطه مرقد مطهر آقا سید جلال الدین اشرف برادر امام رضا علیه السلام به عنوان قطب توریسم مذهبی محسوب می شود.
سالانه افراد زیادی از اقصی نقاط کشور برای زیارت به این شهر سفر می کنند از اینرو باید زیر ساخت های لازم برای ماندگاری و جذب گردشگران در منطقه ایجاد شود.
بنابراین مردم این شهرستان علاوه بر اجرای طرح توسعه حرم مطالبات زیادی همچون ایجاد کلینیک تخصصی، تجهیز و استقرار پزشکان متخصص در بیمارستان کوثر، طرح جمع آوری آب های سطحی، ساخت پل جدید در ورودی شهر آستانه، احداث کمربندی شهر، شهرستان شدن بندر کیاشهر، توسعه گردشگری مذهبی، رونق بخشی به صنعت بادام زمینی، توجه به عمران روستایی و شهری و غیره دارند.
یک شهروند آستانه اشرفیه به خبرنگار مهر گفت: اجرای پروژه توسعه حرم از آرزوهای دیرینه مردم این شهر است.
ابراهیم رسولی افزود: با توجه به اینکه پروژه مزبور نقش مهمی در توسعه گردشگری و جذب توریسم مذهبی دارد اما مسئولان تاکنون گام های مثبتی در این زمینه برنداشته اند.
دیگر شهروند این شهر مذهبی گفت: در ورودی شهر آستانه اشرفیه پلی با قدمت تاریخی وجود دارد که دو بانده است و مشکلات ترافیکی زیادی برای مردم به ویژه گردشگران ایجاد می کند.
علی قاسمی افزود: برای رفع مشکل ترافیک و روان سازی تردد باید پلی در کنار این پل قدیمی احداث تا معضل ترافیکی ورودی شهر برطرف شود.
لزوم بازگشایی کمربندی شرق آستانه اشرفیه از منطقه جسیدان به پارک ساحلی
وی ادامه داد: جاده کمربندی شرق آستانه اشرفیه از منطقه جسیدان به پارک ساحلی از دیگر مطالبات به حق مردم این منطقه بوده و شهروندان از دیر زمان منتظر بازگشایی این مسیر هستند.
این شهروند اذعان داشت: با بازگشایی این مسیر ضمن افزایش فضای شهری آستانه اشرفیه موجب رضایتمندی مردم نیز خواهد شد.
شهروند دیگری که خود را دانشجو معرفی کرد به مهر گفت: آب های سطحی از دیر باز باعث رنجش شهروندان این شهر می شود بنابراین باید گام های اساسی برای جمع آوری آب های سطحی برداشته شود.
مازیار لطفی افزود: بیمارستان کوثر تنها بیمارستان شهرستان آستانه اشرفیه است مسئولان باید فکری برای تجهیز و تامین پزشکان متخصص این مرکز درمانی کنند.
وی ادامه داد: باتوجه به اینکه جمعیت شهر آستانه روز به روز در حال افزایش است و از طرفی سالانه گردشگران زیادی به این منطقه سفر می کنند از اینرو داشتن بیمارستان و مراکز بهداشتی و درمانی مجهز یک ضرورت است.
یک شهروند کیاشهری در این باره بر لزوم تجهیز خانه های بهداشت روستایی این بخش تاکید کرد و گفت: سلامت و بهداشت نقش مهمی در توسعه جوامع دارد.
رضا احمدی همچنین به مشکلات برنج، بادام زمینی، صید و صیادی اشاره کرد و افزود: مسئولان باید به بخش کشاورزی این شهرستان بیشتر توجه داشته باشند.
وی با بیان اینکه حق مردم این شهر نیست که یک کلینیک تخصصی داشته باشند، اظهارداشت: مردم از حیث دسترسی به پزشکان متخصص نه عمومی با مشکل مواجه هستند و برای درمان کوچکترین بیماری باید به مرکز استان یا شهرستان های همجوار مراجعه و هزینه های سنگین نیز بر مردم تحمیل می شود.
این شهروند تبدیل بخش کیاشهر به شهرستان را از دیگر مطالبات مردم این منطقه دانست و یادآورشد: با تحقق این مهم توسعه و آبادانی منطقه رشد شتابان به خود می گیرد.
تبدیل بخش کیاشهر به شهرستان از مطالبات مردم منطقه
نماینده مردم آستانه اشرفیه و بندر کیاشهر و عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در این باره گفت: آستانه اشرفیه یکی از چهار شهر مذهبی کشور است.
محمدحسین قربانی افزود: متاسفانه این شهر به رغم داشتن ظرفیت های مهم نه تنها در دوران قبل بلکه بعد از انقلاب نیز مهجور مانده است.
وی همچنین با بیان اینکه در برنامه های چهارم و پنجم توسعه فقط سه شهر مذهبی کشورگنجانده شد، اظهارداشت: آستانه اشرفیه به لحاظ اسم چهارمین شهر مذهبی کشور است اما متاسفانه تاکنون در برنامه های پنج ساله توسعه جایگاهی نداشته است.
نماینده مردم آستانه اشرفیه و بندرکیاشهر در مجلس شورای اسلامی گفت: تمامی توان مجمع نمایندگان گیلان در مجلس شورای اسلامی و دیگر مسئولان استانی این است که آستانه اشرفیه به عنوان چهارمین شهر مذهبی کشور در برنامه ششم توسعه قرار گیرد.
وی در ادامه عدم اجرای طرح توسعه حرم را از مشکلات بزرگ شهرستان آستانه اشرفیه دانست و افزود: کلنگ این طرح 22 گذشته در این شهر به زمین زده شد و تاکنون فقط 250 تا 300 متر این طرح تحقق پیدا کرده است.
قربانی همچنین تسریع در اجرای این طرح بزرگ را از مطالبات جدی مردم این شهرستان ذکر کرد و اظهارداشت:اجرای این طرح ضمن ایجاد فضای جدیدی برای جذب گردشگران مذهبی ارزش افزوده منطقه را نیز بالا می برد.
وی با اعلام اینکه با 750 میلیون تومان امروز یک اشتغال ولی یک گردشگر سه شغل در جامعه ایجاد می کند، اذعان داشت: بهترین صنعت امروز برای ایجاد اشتغال در کشور به ویژه در گیلان صنعت گردشگری است.
ظرفیت گردشگری بندر کیاشهر در کشور بی نظیر است
نماینده مردم آستانه اشرفیه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه توسعه گردشگری و جذب توریسم در گیلان باید افزایش یابد، گفت: ظرفیت گردشگری کیاشهر در کشور بی نظیر است بنابراین باید از این فرصت برای ایجاد اشتغال نهایت تلاش انجام شود.
وی افزود: پارک ملی بوجاق از ظرفیت های بی بدیل کشور و گیلان هست اما متاسفانه مغفول مانده و حتی برای مردمان این دیار هم ناشناخته هست.
قربانی تاکید کرد: رسانه ها و مسئولان باید این منطقه بکر گردشگری را نه تنها در سطح کشور بلکه باید به دنیا معرفی کنند چون می تواند عامل توسعه منطقه باشد.
وی در ادامه با بیان اینکه بندر کیاشهر 37 کیلومتر ساحل بکر دارد، اظهارداشت: در حال حاضر هفت طرح سالم سازی دریا در طول این مسیر ایجاد شده است.
نماینده مردم آستانه اشرفیه و بندر کیاشهر در مجلس شورای اسلامی گفت: ارزش افزوده دستک بندر کیاشهر برای سرمایه گذاری مثال زدنی است.
وی با اشاره به اینکه در سفر دوم هیئت دولت به گیلان اسکله بندر کیاشهر از صیادی به تجاری تغییر وضعیت داد، افزود: هم اکنون این مصوبه 15 درصد پیشرفت کار دارد.
قربانی همچنین با بیان اینکه در دهه 1360 از عایدات حرم مطهر حضرت سید جلال الدین اشرف تنها بیمارستان این شهر ساخته و به عنوان زایشگاه کوثر در اختیار وزارت بهداشت قرار گرفت، گفت: متاسفانه در مدت افزون بر 20 سال این بیمارستان بر اساس همان سبک قدیمی کنترل و ارائه خدمت پرداخت چون تنها زایشگاه تخصصی شرق گیلان بود.
وی افزود: با توجه به توسعه بیمارستان های شرق گیلان جا داشت این زایشگاه تبدیل به بیمارستان جنرال شود بنابراین با تلاش و پیگیری ها مداوم کد بیمارستان ( تبدیل زایشگاه به بیمارستان ) از وزارت بهداشت دریافت شد.
ظرفیت پارک ملی بوجاق مغفول مانده است
نماینده آستانه اشرفیه و بندر کیاشهر در مجلس شورای اسلامی اظهارداشت: براساس مصوبه دولت 600 متر بر فضای این بیمارستان افزوده و بزودی افتتاح می شود.
وی اذعان داشت: این بیمارستان هم اکنون دارای بخش اورژانس، زنان و زایمان، جراحی عمومی ، اطفال، اورولوژی و همینطور بخش قلب ، چشم و ارتوپدی تا پایان سال راه اندازی می شود.
قربانی تصریح کرد: هم اکنون این بیمارستان دارای پنج تخت سی سی یو فعال و هفت رشته تخصصی است اما این تعداد تخت و رشته تخصصی انتظار مردم را بر آورده نمی کند.
وی تاکید کرد: بیمارستان کوثر آستانه اشرفیه باید به همت مسئولان کشوری و استانی از حیث نیروی انسانی، تجهیزات و تخصص به جایگاه مناسب خود برسد.
نماینده مردم آستانه اشرفیه و بندر کیاشهر در مجلس شورای اسلامی گفت: چهار تخت آی سی یو و هفت تخت سی سی یو تا پایان سال در این بیمارستان راه اندازی می شود.
وی افزود: بخش رادیو لوژی بیمارستان کوثر فعال هست اما متخصص ارتوپدی ندارد این وضعیت در شان مردم این شهرستان نیست.
قربانی در ادامه با بیان اینکه جمع آوری آب های سطحی یک معضل بزرگی در آستانه اشرفیه بود و در اثر هر بارندگی بخش عمده ای از شهر زیر آب می رفت، اظهارداشت: طرح مطالعاتی جمع آوری آب های سطحی در شهرستان به تصویب رسید.
وی اذعان داشت: این طرح در سه فاز با اعتباری افزون بر هشت میلیارد تومان تکمیل می شود که تاکنون یک فاز به مرحله اجرا در آمده است.
نماینده مردم آستانه اشرفیه و بندر کیاشهر در مجلس شورای اسلامی گفت: با اجرای این طرح دیگر آب های سطحی تهدیدی برای این شهر نخواهد بود.
طرح مطالعاتی جمع آوری آب های سطحی در آستانه اشرفیه به تصویب رسید
وی در ادامه شهرستان شدن بندر کیاشهر را از مطالبات مردم این بخش دانست و افزود: با تحقق این امر مهم بسیاری از مشکلات مردم رفع و توسعه این منطقه رونق می گیرد.
قربانی همچنین به مسئله اهمیت بهداشت و سلامت در جامعه اشاره کرد و بیان داشت: جامعه پویا و توانمند در درجه اول جامعه ای است که مردمان آن سالم و با نشاط باشند.
وی اظهارداشت: یکی از شروط تحقق این مهم توجه اساسی به دو مسئله اساسی بهداشت و درمان است که پیوستگی و آمیختگی اساسی با یکدیگر دارند و زمانی نتیجه مطلوب حاصل می شود که هر دو اینها در کنار هم به ثمر بنشیند.
عضو هیئت رئیسه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس اذعان داشت: شاید از دیدگاه برخی مسئله بهداشت و درمان پرهزینه و باری بر دوش دولت ها به شمار می رود اما اگر نگاه درست به مسئله انداخته شود خواهیم دید بهداشت و درمان نه تنها یک امر هزینه بر بلکه یک ارزش افزوده و سرمایه ملی است چرا که در سایه حضور افراد سالم کار و تلاش در جامعه رونق و سایر نیاز های جامعه رفع می شود.
وی گفت: در نظام جمهوری اسلامی هم به لحاظ دینی که توجه و تاکید بسیاری به این مسئله مبذول شده است و هم به لحاظ انسانی و وظیفه حکومتی این امر بصورت جدی مورد توجه قرار گرفته است.
قربانی افزود: مجلس شورای اسلامی به عنوان عالی ترین جایگاه قانون گزاری در کشور یکی از کمیسیون های تخصصی خود را به امر بهداشت و درمان اختصاص داده است.
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی ادامه داد: کمیسیون بهداشت و درمان مجلس کارآمد و توانا هست و سه وزیر هم اکنون عضو این کمیسیون تخصصی هستند.
به هر ترتیب آستانه اشرفیه با وسعت 426.6 کیلومتر مربع در شرق گیلان در 35 کیلومتری مرکز استان ( رشت ) واقع است، این شهرستان از دو بخش مرکزی با چهار دهستان و بخش بندر کیاشهر با دو دهستان تشکیل ودارای ویژگی های منحصر بفردی است که از جمله مزیت ها می توان به عبور رودخانه سفید رود از دل آستانه اشرفیه اشاره کرد که به عنوان یک مرز طبیعی جلگه گیلان را به دو قلمرو متقارن و متمایز تقسیم می کند.
فرماندار شهرستان آستانه اشرفیه گفت: اقتصاد این منطقه وابستگی شدیدی به کشاورزی دارد به طوری که 58 درصد اشتغال این شهرستان در بخش کشاورزی است.
علی باباخانی افزود: محصولات کشاورزی این شهرستان به دلیل شرایط جلگه ای و مرغوبیت خاک از کیفیت بالای برخوردار است.
برنج، بادام زمینی و چای از عمده ترین تولیدات آستانه اشرفیه به شمار می رود
وی اظهارداشت: برنج ، بادام زمینی و چای از عمده ترین تولیدات این منطقه به شمار می رود، پرورش کرم ابریشم نیز در این منطقه رونق دارد.
فرماندار گفت: شهر آستانه اشرفیه به واسطه مرقد مطهر آقا سید جلال الدین اشرف بردار امام رضا علیه السلام به عنوان قطب توریسم مذهبی محسوب می شود و سالانه افراد زیادی از اقصی نقاط کشور برای زیارت به این شهر سفر می کنند.
وی افزود: بندر کیاشهر دومین شهر آستانه اشرفیه از لحاظ وسعت و جمعیت است که از سواحل زیبا و چشم نواز برخوردار است.
باباخانی تصریح کرد: در این بندر علاوه بر کشاورزی مشاغل صیادی نیز از رونق خوبی برخوردار بوده و در فصل صید بسیاری برای خرید به بازار ماهی فروشان این شهر مراجعه می کنند.
به هر حال مسئولان باید همواره پاسخگویی مطالبات به حق مردم باشند چراکه این ملت همیشه در تمامی عرصه ها حضور با شکوه و مثال زدنی داشته و هیچ وقت مقام عظمای ولایت را تنها نگذاشته است.