به گزارش خبرنگار مهر، امیر دریادار فریبرز قادرپناه ظهر جمعه که پیش از خطبه های نماز جمعه سمنان در جمع نمازگزاران حضور پیدا کرده بود، با بیان اینکه عملکرد دریا دلان ایرانی برای دفاع از کشور طی دفاع مقدس در تاریخ جنگ های دریایی دنیا بی نظیر بود، تصریح کرد: وابستگی کشور به مراودات اقتصادی از راه های دریایی باعث شد تا محافظت از ناوگان اقتصادی طی هشت ساله دفاع مقدس مورد توجه و تاکید این نیرو باشد.
وی با اشاره به مراقبتها نیروی دریایی ایران از بخش اقتصادی کشور در زمان جنگ تحمیلی به ویژه در دو بندر امام خمینی(ره) و خرمشهر، گفت: جزیره خارک نیزکه محل صادرات نفت ایران بود، در خط پدافندی ما قرار داشت که این مهم از افتخارات بزرگ نیروی دریایی در دوران دفاع مقدس است.
جانشین دانشگاه عالی دفاع ضمن بیان اینکه دو اسکله البکر و الامیه در دوران دفاع مقدس نبض اقتصادی فروش نفت عراق بود، افزود: رزمندگان اسلام با کمک نیروی دریایی در عملیات های اشکان، مروارید و شهید صفری، این اسکله های مهم را تخریب کردند.
قادرپناه، اسکورت کشتی های تجاری ایران نیز از دیگر اقدامات نیروی دریایی طی سالهای اخیر بوده است، تصریح کرد: این نیرو در دوران جنگ به 100 هزار کشتی تجاری کمک و همپایی کرد که از این تعداد حدود 5.2 درصد کشتی ها از سوی عراق تا حدی آسیب دید و 20 کشتی نیز از بین رفت و بقیه کشتی ها با سلامت کامل به مقصد رسیدند.
وی درگیری با شناورهای دشمن رااز اهداف اصلی نیروی دریایی ایران طی هشت سال دفاع مقدس ذکر کرد و افزود: اجرای عملیات مروارید توسط ناوچه پیکان نیز در همین راستا و برای دفاع از کشور پهناور ایران بود که شهید دریادار محمد ابراهیم همتی به عنوان یکی از افتخارات استان سمنان است که بر روی این ناوچه فعالیت می کرد نیز در همین عملیات به شهادت رسید.
جانشین دانشگاه عالی دفاع ملی در پایان یادآور شد: ناوچه پیکان روز هفتم آذر 59 در عملیات مروارید از سوی عراق مورد اصابت قرار گرفت و بالغ بر 30 نفر از فرزندان این مرز و بوم به شهادت رسیدند و 15 نفر نیز نجات یافتند.
هفتم آذرماه روز نیروی دریایی نامگذاری شده است.