به گزارش خبرنگار مهر، ایوب نجف زاده ظهر یکشنبه در حاشیه این مراسم افزود: مانور سراسری زلزله همزمان با سراسر کشور امروز ( یکشنبه ) در مدارس گیلان برگزار شد.
وی اظهارداشت: هدف از برگزاری اجرای این مانور توجه به ارتقای فرهنگ ایمنی و مقاوم سازی ساختمان ها، ایجاد آمادگی برای انجام واکنش های سریع و صحیح هنگام وقوع زلزله و افزایش سطح آگاهی دانش آموزان در مقابله با این حادثه غیرقابل پیش بینی است.
مدیرکل آموزش و پرورش گیلان در پاسخ به این پرسش که چرا مانور مقابله با زلزله با محوریت مدارس انجام می شود و در واقع نقش آموزش و مانور را در کاهش مخاطرات زلزله مدارس را چگونه ارزیابی می کنید، گفت: زلزله به عنوان یک حادثه طبیعی خطرات و تهدیداتش نسبت به سایر حوادث متاثر از طبیعت بیشتر است.
وی افزود: انسان از ابتدای خلقت همواره با مفهوم ناامنی و تهدید مواجه بوده و تهدیدات مربوط به حوادث طبیعی نیز جزء تهدیدات اولیه به شمار می رود.
نجف زاده اظهارداشت: در ضمن همیشه انسان تلاش کرده در مقابله با این تهدیدات بتواند برای خود محیط امنی فراهم کند و از طرف دیگر امروز می بینیم در بحث پدافند غیر عامل که از منویات رهبر معظم انقلاب نیز بوده ساختاری نسبت به این مهم در کشور تعریف شده است.
وی اذعان داشت: همچنین جایگاه زلزله در موضوع پدافند غیر عامل به خوبی خود را نشان داده است بنابراین انسان ها در مقابل این حادثه طبیعی چگونه باید عمل کنند نیاز هست که راهکارهایی ارائه شود، ارتقای سطح آگاهی مردم و افراد جامعه و همچنین ایجاد آمادگی در مردم برای مقاومت در برابر این نوع حوادث از اهدافی است که امروزه مسئولان کشوری و استانی آن را پیگیری می کنند و برای تحقق این هدف مدارس را انتخاب کرده اند.
مدیرکل آموزش و پرورش گیلان گفت: دلایل مختلفی دارد از اینکه مدارس به چه دلیل انتخاب شده و چگونه می توانند نقشآفرین باشند نخستین دلیل اینکه مدارس از نظر جمعیتی نسبت به سایر اماکن دارای جمعیت بیشتری بوده و هم اکنون 380 هزار دانش آموز در مدارس استان مشغول به تحصیل هستند.
وی افزود: برگزاری یک مانور زلزله صحیح بستر مناسبی در آموزش دانش آموزان برای مقابله با زلزله فراهم و از سوی دانش آموزان آموخته های خود را به والدین و خانواده های خود انتقال می دهند که به یقین سطح وسیعی از جامعه را در بر می گیرد.
نجف زاده اظهارداشت: تجارب گذشته بیانگر اینکه دانش آموزان بیشتر در معرض آسیب زلزله قرار می گیرند به ویژه این زلزله اگر در روز باشد و در زمانی رخ دهد که دانش آموزان در مدارس حضور دارند.
وی در پاسخ به این سئوال که کاهش خطر زلزله تا حدود زیادی منوط به کاهش آسیب پذیری محیط زندگی از جمله مدارس است کاهش خطر در ساختمان مدارس یکی از مهمترین اینها هست وضعیت مدارس استان را از این لحاظ چگونه ارزیابی می کنید، اذعان داشت: علاوه بر عوامل مربوط به سطح آگاهی و ایجاد آمادگی از نظر روانی در مردم تمامی ساختمان ها و فضاها در همه زمینه ها می تواند موثر باشد.
مدیرکل آموزش و پرورش گیلان گفت: هم اکنون مدارس استان کاملا شناسایی و به دو بخش تقسیم می شود مدارسی که از مقاومت مناسب برخوردار هستند بخصوص مدارسی که در راستای اجرای طرح تخریب و بازسازی مربوط به قانون مجلس دوباره ساخته شده اند اما مدارسی نیز وجود دارد که تخریبی هستند و باید دوباره بازسازی شوند که خطرآفرین هستند.
وی یادآورشد: همچنین مدارسی که تخریبی اعلام نشده اند اما با مقاوم سازی از وقوع خطرات در آنها جلوگیری می شود که این کار برعهده اداره کل توسعه، تجهیز و نوسازی مدارس استان هست و در این رابطه نیز اقدامات مناسبی در گیلان انجام شده است.