به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر عباسعلی دامنگیر مدیرکل محیط زیست استان کرمان در این باره گفت: از میان هشت گونه خرس موجود در دنیا دو گونه در ایران زندگی می کنند که این دو گونه شامل خرس قهوه ای و خرس سیاه آسیایی است.
به گفته وی، خرس سیاه آسیایی یکی از گونههای آسیبپذیر در جهان است که زیرگونه بلوچی، که پراکندگی آن محدود به پاکستان و جنوب شرقی ایران در سه استان هرمزگان، کرمان و سیستان و بلوچستان است زیرگونه ای به شدت در معرض خطر انقراض است.
دامنگیر افزود: زیستگاه خرس سیاه در ایران تاکنون از جنوب نیکشهر تا سرباز در استان سیستان و بلوچستان و قسمت هایی از بشاگرد در استان هرمزگان و بخش هایی از استان کرمان از جمله پناهگاه حیات وحش زریاب در شهرستان بم گزارش شده بود.
به گزارش مهر، از بین رفتن زیستگاه های جنگلی خرس سیاه بر اثر خشکسالی، گسترش اراضی کشاورزی به ویژه باغات و قطع درختان برای استفاده به عنوان سوخت و دیگر مصارف، چرای دام اهلی و فشار آن بر زیستگاه های خرس، منجر به افزایش تقابل مردم محلی و خرس سیاه شده است. به نحوی که تخریب کندوهای عسل، تخریب محصولات باغی، حمله به دام و حتی حمله به انسان ها توسط خرس سیاه رو به افزایش گذاشته است و در نتیجه تعداد زیادی از خرس ها به خصوص توله های آنها توسط مردم بومی اسیر و کشته می شوند.
خرس سیاه آسیایی هم اکنون در فهرست سرخ اتحادیه جهانی حفاظت (IUCN RED LIST) در طبقه در آستانه انقراض (CR) قرار دارد و هیچ آمار مشخصی از تعداد اندک باقیمانده جمعیت این گونه در کشور در دست نیست.