به گزارش خبرنگار مهر، سهراب دل انگیزان صبح سه شنبه در نشست تخصصی که با موضوع جایگاه شعر سبک کرمانشاهی در غرفه فعالیت های جانبی نهمین کتاب کرمانشاه برگزارشد اظهار داشت: زبان و ادبیات کردی در جغرافیای کرمانشاه، ایلام، و حتی خارج از مرزهای استان همانند اراک، دزفول و حتی شهرخانقین عراق و اطراف آن، خاستگاه نویسندگان و شاعران بنام کرد زبان بوده که احساسات، عواطف و نگرش های خود را در قالب هایی از شعر و نثر ارائه داده اند.
وی در ادامه در رابطه با جایگاه والای شعر و ادب کرمانشاهی در کشور، گفت: کرمانشاه در حوزه هنری از شاخصه های قوی و زیادی درکشور بهره می برد و سبک شعری کرمانشاه از قدرت کلامی ومفاهیم ادبی والایی برخوردار است و حتی در زمینه های داستان نویسی، رمان و خوشنویسی بزرگانی بنام از دیار کرمانشاه در جهان دیده می شود.
دل انگیزان در ادامه این نشست تخصصی با اشاره به اینکه شناخت سبک ادبی درهر زبان و گویشی می تواند برای اهالی فن در برگیرنده بسیاری از مجهولات باشد ، گفت: شناخت و معرفی سبک شعری و ویژگی های سبکی شعری از نیازهای ضروری است که باید در دوره های مختلف معرفی شود.
وی همچنین عنوان کرد: یکی از مهمترین مسائلی که در حوزه ادبیات شناسی در فرهنگ و زبان می تواند به شناخت لایه های عمیق فکری و نگرش های شخصی و جمعی هنرمندان کمک کند شناخت کلید واژه ها واصطلاحات خاص هنری و معرفی این مطالب با بیان جایگاه اصلی سبک کرمانشاهی به مخاطبان است.
دل انگیزان کرمانشاه راجایگاه بزرگانی همانند استاد بهزاد دانست و افزود:کمتر کسی پیدا می شود که در رده شعر و ادب با وی برابری کند.
وی یاد آور شد: از دیگر بزرگان بنام در بخش شعر کردی کرمانشاهی استاد علی اشرف نوبتی است که در اشعارش به خوبی کرمانشاه را معرفی کرده است و هنگام خواندن اشعار وی این حس به فرد دست می دهد که از قدرت بالاتری نسبت به اشعار فارسی برخوردار است.
عضو هیئت علمی دانشگاه رازی همچنین خاطر نشان کرد: سبک شعری کرمانشاه دارای ریشه ادبی و مفاهیم ارزشمند درحوزه های گوناگون است و مردمان این دیار علاوه بر نگاه حسی و تغزلی، مباحث اجتماعی وامورات ساده زندگی از شعر در بیان بسیاری از مطالب روز مره کمک می گرفتند.
دل انگیزان در ادامه با اظهار تاسف ازاینکه فرهنگ کرمانشاهی از سوی دوست و دشمن همواره مورد بی مهری قرارگرفته است، گفت: هجمه های زیادی به ارزش های این دیار وارد آمده که متاسفانه بیشتر از سوی افراد خودی بوده است.
وی افزود:قابل توجه است که بسیاری از ارزش ها ی هنر کرمانشاهی را، غریبه ها بیشتر و به خوبی بیان کرده اند که حتی برای آشنایان قابل تامل بوده است.
دکتر دل انگیزان در پایان در خصوص عجین بودن مردم کرمانشاه با شعر و ادب گفت: در گذشته مردم در شب نشینی هایشان با خواندن رزم نامه های منظوم کردی یا داستان های منظوم عاشقانه و یا در زمان کار و تلاش در دفتر زندگیشان از شعر مدد می گرفتند.