گرگان - خبرگزاری مهر: معاون فنی سازمان جهاد کشاورزی گرگان گفت: در بخش تامین کود و سم امسال شرایط به نسبت سال قبل بهتراست و برای محصولات پاییزه نیز در تامین کود و سم امسال مشکلی نداریم.

«نوید فراهانی» در گفت و گو با خبرنگار مهر با بیان این که در شهرستان گرگان 53 هزار هکتار اراضی سطح زیر کشت داریم که سه هزار و 400 هکتار آن را باغات تشکیل می دهند، گفت: عدم مطابقت هزینه های کشاورزان با درآمد های شان مخصوصا در سال های اخیر از جمله معضلات بخش کشاورزی بوده است.
 
وی تصریح کرد: 18 هزار بهره بردار در سطح شهرستان گرگان در بخش های زراعی و دامی و باغی فعالیت می کنند و اولویت های کشت شهرستان نیز محصولاتی چون گندم، سویا ، کلزا ،سیب زمینی و دانه های روغنی و صیفی جات و باقلا است و برنج هم در شهرستان کشت می شود که البته جزو سیاست های کشت ما نیست ولی متاسفانه کشاورزان در اراضی غیر نسق همچنان مبادرت به کشت شالی می پردازند.
 
فراهانی در ادامه با اشاره با بیان این که طرح کشت سویا و افزایش عملکرد آن یک طرح پنج ساله در سطح شهرستان بود که از سال 90 آغاز شده است گفت: کاهش مصرف سموم در بخش سویا، حفظ بقایای گیاهی سال قبل و آتش نزدن بقایای گیاهی در اراضی و توزیع بذور اصلاح شده از جمله اقداماتی است که برای اجرایی کردن این طرح در استان انجام شده است.
 
وی در بخش آبیاری تحت فشار در شهرستان گرگان تصریح کرد: طی دو سال اخیر حدود سه هزار هکتار از اراضی شهرستان تحت آبیاری تحت فشار قرار گرفتند اما از اواسط سال 91 به علت راکد شدن اعتبارات بسیاری از تقاضاها در این بخش انجام نشده است . متقاضیان زیادی در این بخش داریم اما منتظر تامین اعتبارت در این زمینه هستیم.
 
معاون فنی سازمان جهاد کشاورزی گرگان با بیان این که کل تولیدات شهرستان 595 هزار و 244تن است گفت: 476 هزار تن از تولیدات شهرستان در بخش زراعی و 25 هزار تن در بخش باغی و 94 هزار تن در بخش دامی است و 116 واحد دامداری صنعتی و 151 واحد مرغداری صنعتی در شهرستان فعال است که سه میلیون قطعه طیور در مرغداری ها وجود دارد و علاوه بر تامین نیاز استان به استان های دیگر نیز طیور شهرستان صادر می شود.
 
فراهانی تصریح کرد: مجوز برای تولید کود ورمی کمپوست فعلا در شهرستان طبق نظر سازمان جهاد کشاورزی صادر نمی شود . چون نگرانی از بازار ورمی کمپوست در استان وجود دارد و باید بخش بازرگانی این محصول فعال تر شود تا تولید کنندگان متضرر نشوند.

وی ادامه داد: تولید کنندگان ورمی کمپوست باید با احتیاط در زمینه تولید این محصول پیش روند چون هنوز استفاده از این محصول در استان نهادینه نشده است و نیاز به فرهنگ سازی است