يزد - خبرگزاري مهر: به دنبال تقسيمات كشوري، به پيشنهاد دولت دهم، 35 نقطه روستايي به شكل صوري از بافق به بهاباد الحاق شد و قرار شد پس از تبديل بهاباد به شهرستان،‌ اين روستاها كه در مجموع كمتر از 300 نفر جمعيت دارند، دوباره به بافق بازگردند اما به رغم قول مسئولان استاني و كشوري، اين وعده تاكنون عملي نشده اما اين روزها نماينده مردم بافق در مجلس، خبرهاي خوشي براي مردم بافق داشته است.

به گزارش خبرنگار مهر، تیرماه سال 88، مدیرکل وقت تقسیمات کشوری پیشنهادی به دولت دهم ارائه می‌دهد که با تصویب آن 35 نقطه روستایی از بخش مرکزی شهرستان بافق منتزع و به بخش جدید آسفیج ملحق می‌شود.

مصوبه‌اي كه دو سال از مسئولان و مردم بافق مخفي ماند

این مصوبه به مدت دو سال از مردم این روستاها و بسیاری از مسئولان شهرسان بافق مخفی نگاه داشته شد و پس از اینکه اهالی منطقه مطلع شدند، با مراجعه به فرماندار وقت بافق، اعتراض و نگرانی شدید خود را ابراز داشتند در پاسخ عنوان شد این مصوبه صوری است و صرفا برای ارتقاء بهاباد به شهرستان و تشکیل بخش جدید آسفیج تصویب شده و پس از تثبیت این ارتقا، 35 نقطه الحاقی به موقعیت قبلی خود باز می‌گردند.

با گذشت چند ماه از مذاکره با فرماندار وقت، چون نتیجه‌ای حاصل نشد، ناچار جمعی از پدران شهدای منطقه با استاندار سابق یزد ملاقات كردند و مشکلات ناشی از این الحاق را درمیان گذاشتند که آقای فلاح زاده ضمن ابراز بی اطلاعی و نگرانی از این الحاق، خطاب به معاون سیاسی خود و مدیرکل این حوزه نوشت که موضوع بازگشت روستاها را تا حصول نتیجه نهایی پیگیری کنند.

دستور پيگيري استاندار سابق براي بازگرداندن خدمات مردم 35 روستا به بافق

همچنین به معاون برنامه‌ریزی استانداری یزد هم دستور داد تا اعتبارات، بودجه و خدمات مردم 35 نقطه کماکان از طریق شهرستان بافق ارائه شود.

بخشي از اسناد و نامه هاي مسئولان استان يزد براي پيگيري بازگرداندن 35 نقطه روستايي به بافق

در اين مدت مديران استان دستورات بسياري ارائه دادند كه نامه و اسناد آنها در خبرگزاري مهر موجود است اما تاكنون به اين وعده ها جامه عمل پوشانده نشده و مردم همچنان با مشكلات بسياري دست و پنجه نرم مي كنند.

يدالله ياري، پدر شهيد و ساكن يكي از اين روستاها به خبرنگار مهر گفت: در پی بالا گرفتن اعتراضات مردمی و مشکلات مربوط به این الحاق، جلسه‌ای با حضور آقای دشتی‌پور، نماینده استانداری یزد و آقای جلیلی بخشدار کنونی آسفیج و مردم معترض و ناراضی از اين الحاق در محل مسجد روستای خوسف تشکیل شد.

وی ادامه داد: دشتی‌پور در اجتماع مردم این منطقه به مشکلات موجود اذعان کرد و گفت: برای باز گرداندن این 35 نقطه روستایی به بخش مرکزی بافق از هیچ کوششی دریغ نخواهد کرد.

یاری اضافه کرد: بخشدار آسفیج هم در این نشست، مردم را به آرامش دعوت کرد و افزود: ما به خواسته مردم احترام می‌گذاریم و چنانچه وزارت کشور تصمیم به بازگشت این روستاها به بافق بگیرد، از نظر مسئولان شهرستان بهاباد و بخش آسفیج مانعی وجود ندارد و رضایت مردم مدنظر مسئولان است.

تفاوت ‌هاي فرهنگي و اجتماعي بسياري بين آسفيج و روستاهاي بافق وجود دارد

وی ادامه داد: ابا و اجداد ما هیچگونه مراوده و سنخیتی با آسفیج نداشته و ما نيز تاکنون این بخش را ندیده‌ايم و فرهنگ و آداب و رسوم و معاشرت اهالی 35 نقطه الحاقی با آسفیج تفاوت های زیادی دارد.

یاری افزود: ساکنین فعلی این منطقه اکثرا بازنشسته سنگ آهن هستند و در روستای خود به زراعت و باغبانی مشغولند ضمن اینکه فرزندانمان هم به کار در معدن سنگ آهن بافق اشتغال دارند.

وي تصریح کرد: سال 69 به این دلیل از کرمان جدا و به شهرستان بافق ملحق شدیم که همه مراوده، ایاب و ذهاب، تامین مایحتاج و... با شهرستان بافق بود و اگر پیش‌بینی می‌کردیم روزی چنین اتفاق ناگوار را شاهد خواهیم بود، هرگز از شهرستان کوهبنانِ کرمان جدا نمی شدیم.

محمد ابراهیمی، یکی دیگر از اهالی روستای خوسف، نداشتن جاده مناسب، عدم سنخیت فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی اهالی 35 نقطه را با آسفیج یادآور شد و گفت: دسترنج کشاورزان این خطه به بازار بافق عرضه می شود و تا به حال نهاده های زراعی و خدمات را به راحتی از این شهرستان در یافت می کردیم و همه از اين بابت راضی و خوشحال بودند اما الحاق این روستاها به آسفیج آنقدر معضلات و مشکلات دارد که نسل نوجوان را نیز از آینده خود نگران کرده است.

وی ادامه داد: بر اساس این الحاق اگر روزی مجبور شویم برای دریافت اعتبارات و خدمات به آسفیج مراجعه کنیم، ترجیح می دهیم از همه حق خود چشم پوشی کنیم.

انجام امور اداري مردم روستا در بخش آسفيج و شهرستان بهاباد مشكل است

ابراهیمی با ذکر مثالی گفت: اگر فردی به آسفیج مراجعه کند و مسئول مربوطه ماموریت یا مرخصی باشد، باید این مسیر سنگلاخ را بازگردد و روز دیگری همین جاده نامناسب را طی کند چون در آسفیج هیچ آشنا، اقوام و پناهگاه اقامتی براي او وجود ندارد.

وی در ادامه افزود: کار مردم تماما در آسفیج حل و فصل نمی‌شود بسیاری از کارها بعد از مراجعه به این بخش و گرفتن نامه و طی مسافت 36 کیلومتر دیگر باید در شهرستان بهاباد رسیدگی و پاسخ داده شود که مشکلات را چند برابر می کند.

این پدر شهید، شهر بافق و بخش آسفیج را با یکدگر مقایسه و خاطرنشان کرد: بخش مرکزی بافق با فرمانداری و سایر ادارات در یک شهر متمرکز است که این امر بسیاری از مشکلات ارباب رجوع را برطرف می کند و از طرفی اگر مسئولی به هر دلیل حضور نداشته باشد، مردم می توانند در منزل اقوام خود اقامت کرده و پس از خرید مایحتاج خود، مراجعه به پزشک، گرفتن آزمایشات پزشکی و دریافت دارو و ....، روز یا روزهای بعد، خواسته های اداری خویش را پیگیری کنند.

اکبر عسکری یکی از ساکنین روستای بشکان هم به خبر نگار مهر گفت: روزانه بیش از 20 دستگاه خودروی سواری و... بین بافق و این منطقه در رفت و آمدند و هر گاه اهالی قصد سفر به بافق، یزد و تهران را داشته باشند، بدون معطلی ایاب و ذهاب می کنند در حالی که آسفیج بن بست است و در طول هفته، هیچکس و هیچ خودرویی به سمت آن در حرکت نیست.

وی ادامه داد: اگر در محور آسفیج خودروی فردی نقص فنی پیدا کند و از حرکت بایستد، سرنشینان آن باید با پای  پیاده، خود را به این روستاهای الحاقی برساند.

عسکری اضافه کرد: این منطقه با مرکز دهستان سبز دشت بافق که از جاده آسفالته مناسب برخوردار است، حدود 12 کیلومتر فاصله دارد و اهالی این نقاط الحاقی می توانند در مدت زمانی کمتر از 15 دقیقه به این مرکز (بساب) مراجعه و بسیاری از نیازهای زندگی، خدمات کشاورزی، امور انتظامی و کارهای پزشکی،دندانپزشکی و آزمایشگاهی خود را به سهولت انجام دهند و نهاده های کشاورزی را با کرایه کمتر به محل سکونت حمل کنند.

تنها رهاورد الحاق روستاهاي بافق به آسفيج، چند برابر شدن مشكلات مردم محروم اين روستاهاست

وی تصریح کرد: با الحاق 35 نقطه به آسفیج مشکلات مردم چندین برابر شده و هزینه حمل و نقلِ کود، سم، بذر و... از بخش آسفیج بیشتر از نرخ اصل نهاده‌های زراعی می‌شود کما اینکه امسال حتی یک کشاورز هم برای دریافت اين نهاده‌ها به این بخش مراجعه نکرد و مردم بازار آزاد را ترجیح دادند.

این روستانشین یادآور شد: در شرایط فعلی اگر حقی از کسی ضایع شود، حاضر به شکايت در پاسگاه آسفیج و طی مراحل قضایی در دادگاه شهرستان بهاباد نیست زیرا هزینه ایاب و ذهاب به مراتب بیشتر از حق تضیيع شده است.

اعضای شورای اسلامی خوسف و بشکان هم به خبرنگار مهر گفتند: این انتزاع و الحاق 35 نقطه روستایی به آسفیج بدون اطلاع استاندار قبلی یزد و اهالی منطقه بوده و آقای محمدی، مدیرکل وقت تقسیمات کشوری به خوبی می دانسته این اقدام مشکلات زیادی برای مردم این خطه ایجاد خواهد کرد لذا مصوبه را چند سال مسکوت گذاشت و به مقامات سیاسی استان یزد و فرماندار وقت بافق همچنین به مسئولان ارشد بهاباد توصیه کرده بود که صورتجلسه اولیه را پشت درهای بسته و بی خبر از مردم تنظیم و امضا کنند تا با مخالفت شدید اهالی 35 نقطه مواجه نشود.

یکی از اعضای شورای خوسف افزود: در این ارتباط به فرماندار وقت بافق، امام جمعه قبلی بهاباد و دو مسئول دیگر بهابادی که صورتجلسه را پنهانی تنظیم و امضا کرده اند مراجعه کرده و همه آنها در یک نامه اعلام داشته اند؛ آن زمان تحت فشار مقامات مافوق خود بودیم و با این شرط که پس از ارتقا بهاباد و تشکیل بخش آسفیج، 35 نقطه به موقعیت اولیه باز گردند، صورتجلسه را امضا کرده ایم.

مسعود عسكري، دهيار روستاي بشكان نيز در مورد تضييع حقي كه در زمينه ارزش افزوده به اين روستا به دنبال اين الحاق صورت گرفته است، اظهار داشت: در بافق روستاهايي كه جمعيت كمتر و وسعت كمتري داشته اند، شش تا هفت ميليون تومان ارزش افزوده از سنگ آهن مركزي بافق دريافت كرده اند اما اين رقم براي روستاي بشكان 700 تا 800 هزار تومان بوده است.

انتقاد امام جمعه بافق از پنهان كاري مسئولان وقت تقسيمات كشوري

امام جمعه بافق نيز در اين زمينه در گفتگو با خبرنگار مهر، از پنهان کاری مدیرکل وقت تقسیمات کشوری انتقاد کرد و گفت: الحاق 35 نقطه روستایی بافق به آسفیج، اجحاف و ظلمی است که به اهالی این منطقه شده است.

حجت الاسلام سید جواد سلیمانی، بهاباد را یکی از بخش‌های قبلی شهرستان بافق عنوان کرد و افزود: با ارتقاي این بخش به شهرستان که مایه خرسندی است، پیشنهاد شد که مجموعه روستاهای به هم پیوسته دهستان سبزدشت بافق به بخش تبدیل شوند تا شهرستان بافق هم علاوه‌بر بخش مرکزی، بخش دیگری داشته باشد لیکن با این الحاق، دهستان سبزدشت موقعیت قبلی خود را از دست داده است.

اميدوار به حل مشكلات مردم در دولت تدبير و اميد هستيم

امام جمعه بافق ابراز امید واری کرد: در دولت تدبیر و امید، مشکلات مردم این خطه برطرف شود و روستاهای الحاقی به وضعیت تقسیمات قبلی خود باز گردند.

فرماندار بافق هم در اين زمينه اظهار داشت: 35 نقطه الحاقی، از خوش آب و هوا ترین روستاهای شهرستان کویری بافق بوده و دو روستای خوسف و بشکان، از روستاهای هدف گردشگری هستند.

مهدی خاوری به نمایندگان پیگیر بازگشت نقاط الحاقی گفت: در حد توان برای برگشت این روستاها به وضعیت قبلی تلاش خواهد کرد.

رئیس شورای شهرستان بافق هم گفت: به طور غیر رسمی به نقاط الحاقی سفر کرده و از نزدیک با درد و مشکلات مردم این خطه آشنا شده است.

محمد رنجبر افزود: با مشاهده مسائل و مشکلات اهالی این خطه، حس انسان دوستی حکم کرد که با مسئولان استان یزد و مقامات ذیربط در تهران ملاقات کرده و خواسته اهالی را مطرح کنم.

این عضو شورای شهر بافق ادامه داد: شهرستان بافق در روستای خوسف اردوگاه ساخته که نخستین اردوگاه دانش آموزی و دانشجویی شهر گرم و خشک کویری بافق به حساب می‌آید.

رنجبر با بیان اینکه بر اساس آخرین سرشماری، جمعیت این نقاط الحاقی به 300 نفر هم نمی‌رسد، افزود: از آنجا که بازگشت این روستاها به بافق هیچ تاثیر منفی بر بخش کنونی آسفیج نخواهد گذاشت، درخصوص رفع مشکلات اهالی که ناشی از این الحاق است، قول پیگیری داد.

خبرهاي خوش نماينده مردم بافق براي اهالي 35 نقطه الحاقي

اما نماينده مردم بافق و چهار شهرستان ديگر استان يزد نيز در اين زمينه خبرهاي خوشي براي بازگرداندن نقاط روستايي الحاقي به بافق دارد.

حجت‌الاسلام دخيل عباس زارع‌زاده در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: در دولت قبلي همه كارها و پيگيري‌ها انجام شده بود و حتي به مرحله ابلاغ نيز رسيد اما دولت عوض شد و كار دوباره راكد ماند.

وي تاكيد كرد: همه تلاش خود را براي حل اين مشكل مردم روستاهاي بافق به كار خواهيم بست و به آنها قول مي‌دهم كه از هيچ كوششي براي بازگرداندن خوسف و بشكان و ساير روستاها دريغ نكنم.

روستاها دوباره به بافق ملحق مي شوند

زارع زاده يادآور شد: پرونده اين موضوع دوباره به جريان افتاده و با همراهي مسئولان امر در وزارت كشور، بشكان و خوسف و ساير روستاها به بافق بازگردانده مي شوند زيرا اين حق مردم اين روستاهاست.

وي تاكيد كرد: خبرهاي پيگيري خود در اين زمينه را نو به نو با خبرنگار مهر در ميان خواهد گذاشت و به خواست خدا، خبرگزاري مهر به زودي خبر بازگشت اين روستاها به بافق و حل مشكلات مردم را مخابره خواهد كرد.

با توجه به اينكه از 35 روستاي الحاقي، بيش از 30 روستا خالي از سكنه شده و عمده جمعيت در روستاهاي بشكان و خوسف زندگي مي كنند كه جمعيت آنها به 300 نفر نيز نمي رسد، اميد مي رود مسئولان وزارت كشور براي جلوگيري از مهاجرت اهالي اين روستاها همچنين به منظور رفع مشكلات مردم، نماينده و مسئولان شهرستان بافق را در بازگرداندن اين 35 نقطه الحاقي ياري كند.