بوشهر - خبرگزاری مهر: رئیس حوزه‌های علمیه کشور و نماینده مردم استان بوشهر در مجلس خبرگان رهبری گفت: قرآن بزرگترین و عظیم‌ترین رسانه است.

به گزارش خبرنگار مهر، آیت‌الله سید هاشم حسینی بوشهر ظهر پنجشنبه در همایش رسالت رسانه در بوشهر با تسلیت به مناسبت ایام سوگواری اهل بیت و همچنین گرامی‌داشت یاد و خاطره شهید داریوش شاهینی به عنوان شهید شاخص بسیج رسانه، اظهار داشت: رسانه نقشی بی‌نظیر در دنیای امروز دارد و رسانه‌ها در فضای امروز نقشی بسیار مهم ایفا می‌کنند.

وی افزود: جامعه‌ای که رسانه توانمند و پرقدرت داشته باشد در تمام عرصه‌ها در داخل و خارج از کشور و در عرصه‌های مختلف فرهنگی و سیاسی و اقتصادی و ... همواره موفق خواهد بود و برعکس، جامعه‌ای که چنین رسانه‌هایی نداشته باشند، در مقابل استکبار مغلوب خواهند شد.

نماینده مردم استان بوشهر در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به حدیثی از امام صادق(ع) مبنی بر اینکه بهترین دوست من کسی است که عیب من را به من هدیه می‌کند، اضافه کرد: رسانه‌ای که قصد اصلاح داشته باشد نقش دوست خوب را ایفا می‌کند و باعث می‌شود که لغزشی برای دوست ایجاد نشود.

حق‌محوری مهمترین رسالت رسانه‌ها است

وی قرآن را به عنوان بزرگترین و عظیم‌ترین رسانه معرفی کرد و ادامه داد: باید ببینیم که چه ویژگی‌هایی در این رسانه مطرح شده و از این موارد به عنوان الگو برای رسانه‌های مختلف استفاده کنیم.

آیت‌الله حسینی بوشهری در ادامه با اشاره به برخی از ویژگی‌های قرآن به عنوان رسانه الگو، حق‌محوری را به عنوان یکی از این ویژگی‌ها دانست و بیان داشت: اگر کل قرآن را بررسی کنیم می‌بینیم که مشی این رسانه حق‌محوری است که برای هدایت بشریت آمده است.

وی تاکید کرد: هر رسانه‌ای که بخواهد رسالت دینی داشته باشد و یا حتی رسانه‌های مستقل  نیز باید حق محور باشند؛ هر چند مطلوب ما این است که رسانه‌ها باید رسالت دینی داشته باشند ولی رسانه‌ای که می‌خواهد مستقل حرکت کند نیز باید حق محور باشند.

رئیس حوزه‌های علمیه کشور اذعان داشت: در چندین بخش قرآن نیز بر حق محوری تاکید شده و در جایی در وصف قرآن آمده است که در هیچ جای قرآن باطل و لغزشی نمی‌بینید.

رسانه‌ها باید از نظر هدف و محتوا حق‌محور باشند

وی گفت: اگر رسانه مکتوب ما از شماره ابتدایی تا آخرین شماره خود را نگاه کنیم و این حق‌محوری را داشته باشد، جامعه دچار فساد نمی شود و کژی و پلشتی را در آن نخواهیم دید و رسانه هر روز فضای آلوده را در جامعه برنمی‌افکند.

آیت‌الله حسینی بوشهری تاکید کرد: رسانه‌ها باید از نظر هدف و محتوا حق‌محور باشند و هدایت‌گر جامعه و اندیشه جامعه باشند چرا که غیر حق، در جامعه التهاب ایجاد می‌کند.

وی با بیان اینکه اگر رسانه‌ای بر مدار حق بچرخد، هیچ منطقی نمی‌تواند با آن یارای مقابله داشته باشد، افزود: مشکل اصلی زمانی پیش می‌آيد که حق محوری فراموش شود و طراحی رسانه به گونه‌ای باشد که حقایق را کتمان می‌کنند و حقیقت را نمی‌گویند.

رحمت‌گستری و طاغوت‌ستیزی وظیفه رسانه ها است

نماینده مردم استان بوشهر در مجلس خبرگان رهبری رحمت‌گستری را به عنوان یکی از دیگر از ویژگی‌های رسانه معرفی کرد و تصریح کرد: ترویج نشاط و دلسوزی و علاقه به همدیگر، ایحاد محبت، جلوگیری از کینه‌توزی، صفا را بر مدار دین ایجاد کردن از دیگر رسالت‌های رسانه است.

وی طاغوت‌ستییزی را نیز به عنوان یک رسالت مهم رسانه نام برد و بیان داشت: یک رسانه موفق کارش طاغوت‌ستیزی و عدالت‌خواهی و تقویت اردوگاه دوستان خداو و مبارزه با دشمنان خدا است.

آیت‌الله حسینی بوشهری اضافه کرد: رسانه باید جبهه عابدان و سالکان و موجدان را تقویت کند و در مقابل طاغوتیان جبهه بگیرد و هدف قلم خبرنگار این است که جبهه موحدان را تقویت و جبهه طاغوت را از بین ببرد.

وی تصریح کرد: اگر رسانه‌ای زمینه‌سازی برای بازگشت طاغوت و یا حاکمیت ضد ارزش‌ها کند، به رسالت خود عمل نکرده است و این موضوع را در فضایی مطرح می‌کنیم که خون هزاران شهید ریخته دشه است.

لزوم ترویج امر به معروف و نهی از منکر در رسانه‌ها

رئیس حوزه‌های علمیه کشور بر لزوم ترویج امر به معروف و نهی از منکر در رسانه‌ها تاکید کرد و خاطرنشان ساخت: رسانه حق محور بر اساس ارزش‌ها عمل می‌کند و در مقابل غوغاسالاری‌ها می‌ایستد و اسیر جوسازی دشمنان نمی شود.

وی تاکید کرد: متاسفانه برخی رسانه‌ها با خارجی‌ها هم‌آوا می‌شوند و این رسانه‌ها به رسالت خود عمل نکرده‌اند و رسانه باید در مواقع لزوم جاخالی ندهد و جا را به دشمنان ندهد.

آیت‌الله حسینی بوشهر در ادامه به برخی از مشکلات رسانه‌ها اشاره کرد و بیان داشت: صاحبان رسانه های مکتوب و شنیداری و دیداری و . . . در جامعه توقع ایحاد می‌کنند ولی مشکل این است که نوبت به خود آنها که می‌رسد، کم می‌آورند.

وی تملق را نیز به عنوان مشکلی دیگر مطرح کرد و افزود: همانطور که عیب‌جویی‌های بی‌جا ایراد دارد، تملق بی‌جا هم مشکل دارد و صاحب رسانه نباید تعریف و تمجید بی‌جا و بدون شتوانه داشته باشد.

رسالت و بایدها و نبایدهای رسانه

رئیس حوزه‌های علمیه کشور تخریب و تمسخر دیگران را نیز به عنوان مشکل دیگری عنوان کرد و ادامه داد: ایجاد یاس و نومیدی در جامعه و منفی‌بافی نیز از دیگر ایرادها و مشکلات رسانه‌ها است.

وی تصریح کرد: چراغ‌سبز‌نشان‌دادن به دشمنان، شوخی با مقدسات جامعه و حمله به گروه‌های مختلف جامعه از جمله بسیجی و روحانی و فرهنگی و دانشگاهی و فرهنگ شهید و شهادت نیز از دیگر ایرادات رسانه‌ها است.

آیت‌الله حسینی بوشهری با اشاره به برخی از بایدها در رسانه، اضافه کرد: بیان حقیقت‌ها و واقعیت‌ها، تواضع و خشوع، ایجاد امید در جامعه، تشویق به خیر و خوبی به ویژه جوانان، رعایت عفت عمومی، افشای توطئه دشمنان، رعایت حق‌الناس، ایجاد آرامش، معرفی الگوهای اخلاقی و رعایت انصاف در نقدها به عنوان بایدهای رسانه مطرح است.

وی ادامه داد: همچنین دوری از دروغ و تحریف واقعیت‌ها، پرهیز از افشای اسرار مردم،‌ ترویج باطل در جامعه، دوری از استهزا و تمسخر، جنگ روانی در جامعه، ایجاد جنگ روانی در جامعه و روی اعصاب مردم راه‌رفتن، تعرض به آبروی مسلمانان، ایجاد تفرقه در جامعه، دامن زدن به رفتارهای افراطی و تفریطی، تخریب شخصیت افراد و توهین به فرهنگ قومی از جمله نبایدهای رسانه ها است.