مدير مرکز بین‌المللی تخصصی تحقیقات زمین‌شناسی پزشکی کشور با تاکید بر اینکه استان گیلان بر روی کمربند سرطان زایی آسیای میانه قرار دارد گفت: این مشکلات موجب توجه به این استان برای تحقیقات بیشتر در این زمینه شده است.

فرح رحمانی در گفتگو با خبرنگار مهر، زمین‌شناسی پزشکی را علمی برای شناخت و کشف عوامل زمین‌شناسی و آلاینده‌های محیطی توصیف کرد و افزود: اين علم به تاثير شناسايی عناصر طبيعی بر سلامت جامعه حیاتی اعم از انسان، حیوان و گیاه مي‌پردازد.

مدیر مرکز بین المللی تخصصی تحقیقات زمین شناسی پزشکی کشور با تاکید بر اینکه ایران به لحاظ وضعیت زمین‌شناسی یکی از كشورهای معدنی است، اظهار داشت: اين امر تاثير مستقيم بر سلامت موجودات دارد به گونه‌ای که در دهه‌های اخیر آشکار شدن جنبه کاربردی علم زمین‌ شناسی پزشکی در تامین سلامت انسان منجر به تعامل گسترده‌ای میان دانشمندان علوم زمین و پزشکی در سراسر جهان شده است.

وی استفاده از داده‌های علوم ‌زمین و نگرش عمیق‌تر به خاک به عنوان بالاترین لایه زمین را امر مهمی ذکر کرد و ادامه داد: ازاین رو در زمین ‌شناسی کشاورزی به مطالعه علمی منشا، ترکیب، توزیع و بهره ‌برداری اصولي از خاک می‌پردازد.

رحمانی خاطرنشان كرد: از سوی دیگر با رشد شهرنشینی و صنعتی شدن  موجب ایجاد انباشت عظیمی از زباله‌های صنعتی، شهری، پسماندهای خطرناک معدنی‌ می‌شود که بشر و گونه‌های جانوری و گیاهی را هر چه بیشتر از پیش در معرض خطر قرار می‌دهد كه اين موضوع خود بهره‌برداری از منابع زمين را به عنوان يكي از لايه‌های مهم اطلاعاتی در  حفظ محيط زيست مطرح می‌كند.

وی از برگزاری همايش زمین‌شناسی پزشکی، زیست‌محیطی و کشاورزی از 27 تا 30 بهمن ماه در استان گيلان خبر داد و گفت: در این همایش که در سه گرايش زمین‌شناسی پزشکی، زیست‌محیطی و کشاورزی برگزار خواهد شد، آخرین یافته‌های علمی محققان در علوم مرتبط ارائه خواهد شد.

رحمانی از گيلان به عنوان استاني صنعتي و كشاورزي با آلودگي‌هاي گسترده زيست‌محيطي ياد كرد و افزود: وجود تنوع گياهی، جانوری و كشت گياهان متنوع و استراتژيک مانند چای و برنج در استان، تنوع  مواد معدنی و همچنين قرارگيری استان گيلان بر روی كمربند سرطان‌زايی آسيای ميانه باعث شد تا اين نشست در اين استان برگزار شود.

برچسب‌ها