فرشته آزادتبار در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن گرامیداشت 16 آذر روز دانشجو، اظهار داشت: دانشجویان فرهیختگان جامعه هستند و هر نظام و جامعه ای از فرهیختگان خود نیز انتظارات و توقعاتی بیش از عامه مردم دارد.
وی با بیان اینکه دانشجویان افرادی قابل احترام در نزد مردم محسوب می شوند، یکی از دلایل این احترام را بار علمی آنان دانست و گفت: از دیرباز افراد باسواد همواره مورد احترام مردم قرار داشته اند و انتظارات نیز از آن ها بالا بوده است.
آزادتبار افزود: در گذشته ها علم افراد اگر با سواد دانشگاهی همراه می شد آن افراد مقبولیت بسیار بیشتری در بین مردم پیدا می کردند چرا که آن ها را افرادی فرهیخته و عالم می دیدند که می توانند نیازهای علمی خود را توسط آنان برطرف کنند.
این مدرس دانشگاه خاطرنشان کرد: در گذشته افرادی وارد دانشگاه می شدند که هدفشان تحصیل و کسب علم بود و زمانی هم که از دانشگاه فارغ التحصیل می شدند از سواد کافی برخوردار و قادر بودن آموخته های علمی را به دیگران نیز انتقال دهند.
آزادتبار در ادامه و با بیان اینکه متاسفانه چندسالی است مدرک گرایی جای علم آموزی در دانشگاه ها را گرفته است، یادآور شد: این یکی از آسیب هایی است که جامعه دانشگاهی ما را به شدت تهدید می کند.
وی تصریح کرد: بدون شک اگر فکر چاره ای برای این مسئله اندیشدیده نشود در آینده ای نه چندان دور متحمل زیان های فراوانی خواهیم شد.
مدیرگروه ادبیات دانشگاه پیام نور هرسین خاطرنشان کرد: فضای دانشگاه ها با توجه به تاثیرپذیری بالای جامعه از آن باید به سمت و سویی برود که دانشجو برای تحصیل علم و آموختن به آن وارد شود نه برای گرفتن مدرک و این وظیفه متولیان دانشگاه است که در این خصوص اقدامات لازم را انجام دهند.
آزادتبار در پایان ابراز امیدواری کرد روزی فرا برسد که تحصیل علم ملاک اصلی ورود دانشجو به دانشگاه باشد نه دریافت مدرک و بدون شک اگر اینگونه باشد می توان فردای قشنگی را برای جامعه ساخت.