به گزارش خبرنگار مهر، بیژن زنگنه وزیر نفت اخیرا در جمع خبرنگاران موضوع رسمی وزارت نفت در قبال قرارداد صادرات گاز به پاکستان را این گونه اعلام کرده است : " امیدی به قرارداد گاز پاکستان ندارم و اجرای خط لوله صلح بدون کشورهایی همچون چین و هند توجیه اقتصادی ندارد."
پاکستان که در طول یک دهه گذشته تاکنون مذاکرات متعددی با مسئولان مختلف وزارت نفت ایران انجام داده بود در نهایت خرداد ماه سال 1388 اولین قرارداد گازی با ایران به منظور واردات روزانه 21.5 میلیون مترمکعب گاز طبیعی را در تهران امضا کرد.
با گذشته بیش از چهار سال از امضای این قرارداد گازی در تهران اما تاکنون اسلام آباد اقدامی به منظور ساخت خط لوله واردات گاز از ایران انجام نداده است و با ادامه وقت کشی پاکستانیها پیش بینی میشود از سال آینده مطابق با مفاد قراردادی ایران ادعای دریافت جریمه گازی را در مجامع بینالمللی مطرح کند.
همزمان با اولتیماتومهای جدید وزارت نفت به پاکستان، شاهد خاقان عباسی وزیر نفت و منابع طبیعی پاکستان امشب وارد تهران میشود تا در مذاکرات با مقامات وزارت نفت وقت برای ساخت خط لوله واردات گاز بخرد.
در این سفر چند روزه هیات بلند پایهای شامل معاونان وزیر نفت و رئیس و مسئولان شرکت " اینتراستیت گس سیستم " و چند مقام دولتی، وزیر نفت پاکستان را همراهی میکنند.
این سفر گازی در حالی به تهران انجام می شود که پاکستانی ها پیش از سفر به ایران با قطر مهمترین شریک گازی ایران در پارس جنوبی برای خرید ال.ان.جی مذاکره داشته اند.
در این بین اضافه شدن یک الحاقیه جدید به منظور تمدید دوره زمانی آغاز صادرات گاز ایران به پاکستان، تجدید نظر در قیمت گاز صادراتی ایران و نحوه تامین فاینانس ساخت خط لوله واردات گاز در خاک پاکستان توسط ایران از مهمترین محورهای مذاکرات گازی ایران – پاکستان در تهران است.
از این رو با توجه به افزایش مشتریان گازی ایران در منطقه خلیج فارس و کاهش نسبی تحریمهای بینالمللی پس از توافق ژنو، پیش بینی میشود ایران با درخواست تجدید نظر در قیمت گاز پاکستان مخالفت کند.
از سوی دیگر اخیرا علی ماجدی معاون امور بینالملل وزارت نفت درباره تامین فاینانس ساخت خط لوله گاز به پاکستانیها پیشنهاد کرده است که به دنبال فاینانسهای چینی باشند.
به گزارش مهر، بر اساس توافق تهران – اسلام آباد چنانچه تا پایان سال ٢٠١٤ میلادی ایران و یا پاکستان موفق به صادرات و یا دریافت گاز طبیعی نشوند، طرفی که تخلف و یا تعلل داشته باشد به ازای هر روز بین یک تا سه میلیون دلار باید جریمه پرداخت کند.
آخرین وضعیت ساخت خط لوله گاز در داخل پاکستان هم بنا بر گزارش مسئولان شرکت گاز حاکی از آن است که تاکنون قرارداد کارشناسی بین شرکت ملی گاز پاکستان (ISGS) و شرکت ایرانی تدبیر انرژی گستر ایرانیان امضا شده است اما باید این قرارداد بین مدیران عامل دو شرکت هم امضا شود که تاکنون امضا نشده است.
تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۳۹۲ - ۱۱:۳۳
وزیر نفت پاکستان پس از مذاکره با قطر برای خرید LNG روانه تهران شده است تا 3 پیشنهاد تمدید مهلت زمانی واردات گاز، تجدید نظر در قیمت و تامین فاینانس ساخت لوله گاز را مطرح کند که پیش بینی میشود این پیشنهادها با مخالفت زنگنه وزیر نفت ایرن روبرو شود.