کاظم بردبار در این رابطه به خبرنگار مهر گفت: متاسفانه طی چند سال گذشته وارد دوره خشکسالی و تغییر اقیلم شده ایم.
وی افزود: در این راستا خشکسالیها در استان فارس مشکلات زیادی را به وجود آورده به گونه ای که پدیده بیابان زایی در این استان افزایش یافته است.
مدیر کل منابع طبیعی استان فارس با بیان اینکه لکه های بیابانی در مرزهای استان فارس با استانهای دیگر بیشتر قابل ملاحظه است، ادامه داد: به عنوان نمونه بادامکهای مرز بین شهرستان نی ریز در استان فارس و استان یزد خشک شده که این امر نشان دهنده پدیده بیابان زایی است.
وی با اشاره به توسعه بیابان در استان فارس بیان کرد: در حال حاضر در این استان شرایط به گونه ای است شرایط برای تبدیل جنگلهای این استان به بیابان مهیا شده و هم اکنون جلوه هایی از آن قابل مشاهده است.
بردبار گفت: به عنوان نمونه شهرستان سپیدان یکی از شهرستانهای استان فارس است که شرایط بارندگی در آن بسیار مناسب است اما با این وجود رشد بیابان در این شهرستان قابل مشاهده است.
مدیر کل منابع طبعی استان فارس با اشاره به نمایان شدن جلوه های بیابانی در این استان افزود: جلوه های بیابانی بدین معناست که خود منطقه از نظر اقلیمی بیابانی نیست اما به دلایل مختلف بیابان در این مناطق پیشروی کرده و جلوه هایی از بیابان پدید آمده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر لزوم اختصتص دو درصد اعتبارات نفت و گاز به این استان گفت: برای برون رفت از این پدیده باید اعتباراتی تخصیص تا با مهار ریزگردها و ... از این وضعیت خارج شویم.
اختصاص 32 درصد بودجه خرید تجهیزات اطفای حریق عرصه ها
بردبار در ادامه با اشاره به آتش سوزیهای تابستان درعرصه های منابع طبیعی استان اظهار داشت: در جلسه ای برای بررسی مشکلات اطفای حریق در عرصه های منابع طبیعی استان مقرر شد که دو درصد از درآمد نفت و گاز معادل 500 میلیون تومان برای تجهیز استان به امکانات اطفای حریق اختصاص یابد.
وی ادامه داد: در این راستا تاکنون 32 درصد از این اعتبار معادل 160 میلیون به منابع طبیعی استان اختصاص یافته که این اعتبار بین شهرستانها تقسیم شده است.
مدیر کل منابع طبیعی استان فارس میزان کل اعتبارات را 500 میلیون تومان اعلام کرد و گفت: در حال حاضر برای خرید امکانات گامهای خوبی برداشته شده و در آینده ای نزدیک نیز خودروی اطفای حریق نیز خریداری خواهد شد.
تقویت پوششهای گیاهی برای مهار ریزگرد
بردبار در ادامه با تاکید بر لزوم تقویت پوششهای گیاهی برای مهار پدیده ریزگرد در این استان بیان کرد: در این راستا باید از ظرفیتهای مردمی نیز استفاده کرد.
وی گفت: علاوه بر این باید پروژه های بین المللی با مشارکتهای مردمی تعریف شود تا بتوان به اهداف خود در این حوزه دست یافت.