امین حیایی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به نقش خود در فیلم "مرواریدهای خلیج فارس" به کارگردانی حسین قاسمی جامی بیان کرد: من برای نخستینبار در نقش ناخدای یک ناوچه جنگی بازی کردم که در موقعیتهای خاص و متفاوتی قرار میگیرد، این فیلم یک روایت واقعی دارد و آن اتفاقاتی است که در اواخر جنگ در خلیج فارس رخ داد.
وی با اشاره به خلاصه داستان فیلم ادامه داد: من در این فیلم نقش کاپیتان ناوی را دارم که به خاطر تعهدی که به کشور و وطنش دارد در برابر ناو آمریکایی می ایستد و با غرق شدن ناو در این جنگ به شهادت می رسد. این فیلم موقعیت های خاص و حساسی داشت که من تابهحال آنها را تجربه نکرده بودم و حتی از نزدیک هم ندیده بودم.
حیایی با بیان اینکه بازی در چنین موقعیت و نقشی برایش جالب و خاص بوده است، اضافه کرد: من توانستم در محیط قرار بگیرم و با تبادل نظری که با کاپیتان های نیروی دریایی و سایر دوستان و آقای حسین قاسمی جامی کارگردان فیلم داشتیم به نتایج مثبتی درباره نقش رسیدم. هادی ساعی هم با من همکاری داشت، وی نقش یک رنجر نیروی دریایی را دارد و من فکر می کنم به این ترتیب این فیلم اگر به جشنواره فجر امسال برسد از آثار خاص و بسیار خوب خواهد بود.
خودم هم باورم شده بود که فرمانده هستم
بازیگر فیلمهای "دایره زنگی" و "زن ها فرشته اند" درباره اینکه آیا آموزش خاصی برای این فیلم دیده است یا خیر؟ پاسخ داد: همه آموزش ها و دیالوگ ها سر صحنه انجام می شد، نقش من به عنوان یک فرمانده نیروی دریایی دیالوگ های فنی و تخصصی داشت که اگر سوالی درباره این واژه ها وجود داشت از دریاداران می پرسیدم. من به این شکل توانستم خود را به نقش نزدیک کنم و خدا را شکر می کنم که که نقشم برای اطرافیان باورپذیر شده بود. به طور مثال خود کاپیتانهای نیروی دریایی به من می گفتند که نقشم به من می آید و مرا در این نقش یک کاپیتان ناو باور کرده بودند.
حیایی با شاره به ویژگی های نقش خود بیان کرد: این کاراکتر به عنوان فرمانده یک ناو اقتداری داشت که برای کارگردان مهم بود و من هم به آن فکر می کردم که چطور باید این اقتدار را در بیاورم. این فرمانده کسی است که همه از او دستور می گیرند و به او احترام می گذارند، من طی صحبت هایی که با گروه داشتم به تدریج توانستم این اقتدار را درونی کنم و خودم هم باورم شده بود که فرمانده هستم.
این بازیگر سینما درباره موقعیتی که در این نقش برایش فراهم شده بود، عنوان کرد: برای یکی از صحنههای فیلم که باید غرق شدن مرا نشان می داد، در محل تمرین غواص ها کابینی درست کرده بودند که بسیار شبیه به اتاق فرمان اصلی بود، این کابین پر از آب می شد و ما در آن غرق می شدیم. درآوردن این صحنه بسیار سخت و حساس بود چون باید برای مخاطب باورپذیر می شد و حالا فکر میکنم که کار به واقعیت نزدیک شده باشد.
صحنه های سنگین و اکشن کار بیشتر بر عهده هادی ساعی بود
بازیگر سریال "کلاه پهلوی" با بیان اینکه مرتضی غفوری مدیر فیلمبرداری کار و جامی کارگردان پلان های متفاوت و خاصی را برای فیلم گرفتند، اظهار کرد: صحنه های بازی من زودتر فیلمبرداری شد و آن زمان دریا آرام بود و تکان های چندان شدیدی به ناو وارد نشد اما من بعدا شنیدم که بیشترین سختی این صحنه ها را هادی ساعی به دوش کشیده است و حتی در سرما مجبور شده است زیر آب رود و مین خنثی کند. در واقع صحنه های سنگین و اکشن کار بیشتر بر عهده هادی ساعی بود.
بازیگر فیلم "مهمان مامان" در ادامه از ساعی با عنوان فردی دوست داشتنی، شریف و با محبت یاد کرد و گفت: من واقعا از همکاری با هادی ساعی لذت بردم و امیدوارم در کارهای بعدی اتفاقات بهتری برایش رخ دهد. چهره ساعی به جوانی های بهروز وثوقی بسیار شبیه بود و حتی همین الان هم تداعیگر چهره او در سالخوردگی است.
این بازیگر سینمای ایران درباره نحوه بازیگری ساعی و همکاریش با او در این فیلم اضافه کرد: نکته اول این است که ساعی برای این نقش مناسب بود هم از نظر حرکات رزمی و هم به عنوان فرمانده تکاوران دریایی. نکته دوم هم توانایی بازیگری است و من وظیفه خود می دانستم که به ساعی کمک کنم چون باید بازیگر نسبت به همکار خود حس خوبی داشته باشد البته بیشتر راهنمایی ها را جامی انجام می داد و ما پلان به پلان درباره نقش ها صحبت می کردیم. در نهایت ساعی دیالوگ ها را خوب حفظ می کرد و خوب هم حس می گرفت.
سینمای ما به ساعی ها و سایر چهره ها نیازمند است
حیایی درباره حضور ورزشکاران و چهره های دیگر حوزه ها در عرصه سینما و تلویزیون بیان کرد: ما از حضور این افراد در سینما استقبال می کنیم زیرا به نفع ماست، سینمای ما نیازمند استعدادهای خاص است و ما باید تا می توانیم از این استعدادها برای جذابیت سینما و فیلم های خود استفاده کنیم تا مردم بیشتر به دیدن فیلم ها ترغیب شوند.
بازیگر سریال های "روزگار جوانی" و "همسایه ها" در واکنش به اینکه بعضی نسبت به حضور این افراد اشکال وارد می کنند، پاسخ داد: ورزشکاران زیادی بوده اند که به دنیای تصویر وارد شده اند و سینما را به جلو حرکت داده اند. فردین هم کشتیگیر بود و یا در سینمای جهان افرادی مثل بروسلی و جکی چان توانستند به سینما جذابیت دهند پس سینما به این افراد نیازمند است. حتی فوتبالیست ها هم می توانند به دنیای هنر وارد شوند. من بازی های پژمان جمشیدی را دیدم خیلی راحت بازی می کرد و من به او هم تبریک می گویم.
وی اضافه کرد: همه کسانیکه می توانند کمک کنند تا سینما را دوباره بسازیم باید دست به دست هم دهند تا دوباره مثل قدیم صف های طولانی در مقابل سینماها بسته شود. صف هایی که اوایل انقلاب در برابر سینماها بسته می شد و مردم دسته دسته برای سینما بلیت می خریدند. امیدوارم این اتفاق دوباره برای سینماها بیفتد و من احساس می کنم حضور این دوستان می تواند به این اتفاق کمک کند.
بازیگر "اخراجی ها" و "قلاده های طلا" در بیان دلیل خود از نبود این صف ها و جذابیت ها در سینمای حال حاضر خاطرنشان کرد: سینمای ما تکراری شده است. سوژه ها، داستان، فیلمنامه ها و حتی بازی های خود ما هم به تکرار رسیده است. مردم ما نیازمند سوژه های نو و خلاق هستند، حتی در بازی ها هم باید خلاقانه تر عمل کنیم، از کپی کردن کارهای دوری کنیم، این تکرارها مردم را اذیت می کند.
فیلم سینمایی "مرواریدهای خلیج فارس" به تهیه کنندگی داود حیدری و کارگردانی حسین قاسمی جامی در دستور کار تولید موسسه فرهنگی هنری شاهد قرار گرفته است. طبق برنامهریزیهای انجام شده قرار است این فیلم برای نمایش در جشنواره فجر سال جاری آماده شود. موضوع فیلم درباره رشادتهای نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در گذشته و حال است.
بیش از 70 درصد آن اتفاقات این فیلم روی ناو و دریا اتفاق میافتد. این فیلم با حمایت اداره کل هنری و نمایشی بنیاد شهید و امور ایثارگران انقلاب اسلامی و پشتیبانی اداره عقیدتی سیاسی ارتش جمهوری اسلامی ایران و نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران ساخته میشود.
در خلاصه داستان "مرواریدهای خلیج فارس" آمده است: در شب عروسی دختر سرگرد هادی فرمانده سابق تکاوران نیروی دریایی با پسر شهید ناخدا محمدی، سرگرد هادی متوجه میشود که داماد به محل شهادت پدرش رفته است. هادی برای پیدا کردن او به محل مورد نظر میرود اما...
امین حیایی در نقش ناخدا محمدی (ناخدای ناوشکن جوشن)، هادی ساعی در نقش هادی (فرمانده تکاوران نیروی دریایی) و افسانه بایگان در نقش زهرا(همسر ناخدا محمدی) از بازیگران اصلی "مرواریدهای خلیج فارس" هستند.
فهرست برخی از عوامل این فیلم عبارتند از حسین قاسمی جامی(نویسنده و کارگردان)، سید مرتضی حسینی (ناظر کیفی)، منوچهر فضلی (مجری طرح)، مریم طالبی(مدیر تولید)، علیرضا شمس شریفی(دستیار اول کارگردان و برنامهریز)، مرتضی غفوری(مدیر فیلمبرداری)، ایمان امیدواری( طراح گریم)، سعید بجنوردی(صدابردار)، محمد جواد شریفی راد(طراحی و اجرای جلوههای ویژه میدانی)،محسن غلامی( طراحی و اجرای صحنه)، سید احمدرضا شجاعی(عکاس)، داود جلالی (روابط عمومی) و داود حیدری(تهیهکننده).