تنکابن - خبرگزاری مهر: رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: در سال جاری توانستیم با انجام خدمات، رکورد 120 تن تولید مرکبات در یک هکتار زمین را در استان بزنیم.

به گزارش خبرنگار مهر، رضا عظیمی پنجشنبه شب در جلسه شورای کشاورزی در فرمانداری تنکابن با بیان اینکه باغداری یک علم است، خاطرنشان کرد: ما اگر بتوانیم کشاورزی علمی را ترویج دهیم و بروی باغداری مدرن و نوین کار کنیم به قطب بزرگ صادر کننده مرکبات با کیفیت تبدیل می شویم.

وی همچنین در خصوص ادوات مکانیزه کشاورزی گفت : متقاضیان این ادوات می توانند درخواست خود را ارائه دهند زیرا اعتباری برای تامین ادوات مکانیزه بصورت گلوبال در سازمان وجود دارد که به متقاضیان واجد شرایط داده می شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: سیاست ناله و گلایه دیگر جوابگو نخواهد بود و در زمینه تقویت کشاورزی و حمایت از کشاورزان بایستی باغداری علمی شود.

وی افزود: قیمت نهایی شده  مرکبات در شب عید 1802 تومان است که ازمباشر تولید کننده خریداری می شود و 20 درصد سود بانکی و 8 درصد افت محصول و پارامتر های دیگر در تعیین این نرخ لحاظ شده است.

عظیمی اضافه کرد : بخش کشاورزی بطور جدی مظلوم است و دو مشکل منابع مالی و تکنولوژی از عمده ترین محدودیت های کشاورزی  در مازندران است.

این مسئول اظهار داشت: ما در سه بخش خدمات فنی و مهندسی ، مدیریت در تغذیه و مدیریت در آبیاری  به کشاورزان خدمات می دهیم و باغداران با اعمال این سه بخش می توانند میزان تولید بالایی را نیز داشته باشند.

غرب مازندران با مرکبات مشهور است

شمس الله شریعت نژاد نماینده مردم شهرستان های تنکابن ، عباس آباد و رامسر گفت: غرب مازندران به داشتن مرکبات مشهور است و 30 هزار هکتار از اراضی سه شهرستان عباس آباد،تنکابن و رامسر  در زیر کشت مرکبات قرار دارد.

وی افزود: با توجه به تراکم جمعیتی غرب مازندران و پایین بودن نرخ مرکبات ،محصول جایگزینی هم وجود ندارد تا مردم  به کشت آن روی بیاورند و کشت کیوی نیز بر اساس سیاست دولت صورت نگرفته بلکه بصورت خودجوش مردم به سمت کشت آن رفتند که این محصول نیز بازارهای خارجی خود را می طلبد و در خصوص نگهداری آن نیز نیاز به سردخانه بود که با واگذاری تسهیلات کم بهره توانستیم تا حد توان در منطقه این سردخانه ها را ایجاد کنیم.

نماینده مردم منطقه در خانه ملت اضافه کرد : سیاست های اتخاذ شده در بحث کشاورزی باید به طور کامل حمایتی باشد زیرا هزینه تولید آن با هزینه فروش مطابقت نمی کند.

ذخیره سازی 9 هزار تن مرکبات در غرب مازندران

وی از وجود دلالان و ندیده گرفتن آنان توسط عوامل نظارتی کشور انتقاد کرد و گفت: در این خصوص  و در راستای حمایت از کشاورزان باید برنامه ریزی دقیق صورت گیرد.

شریعت نژاد از سهمیه ذخیره سازی مرکبات غرب مازندران به میزان  9 هزار تن خبر داد و افزود : قیمت خرید آن تا هفته آینده اعلام می شود.

حسن کیهانی رئیس هیئت مدیره کارخانه افشره کوثر رامسر در این جلسه گفت : کارخانه کوثر دارای 11 هزار سهام دار است ولیکن هیچ حمایتی  از این کارخانه که بخش اعظمی از مرکبات محلی منطقه را از کشاورزان منطقه خریداری می کند ، نشده و کارخانه در آستانه توقیف قرار دارد.

وی افزود: در سال قبل با حضور مدیران ارشد کشاورزی در طی دو نشستی که در محل کارخانه کوثر برگزار شد ، مطابق صورتجلسه های موجود به ما گفتند که ما برایتان تسهیلات فراهم می کنیم ولی 25 درصد از تسهیلات باید به ما اختصاص داده شود و این در حالی است که در منطقه تجن طلارسر شخصی بنام گاوداری 2 میلیارد و 500 میلیون تومان تسهیلات دریافت کرده است در حالیکه حتی یک راس گاو هم ندارد.

کارخانه افشره تقویت شود

کیهانی اضافه کرد: این در حالی است که ما هنوز بدهکار زمانی هستیم که در سال 86 به علت بارش برف سنگین به دستور مدیران ارشد کشاورزی مجبور شدیم در جهت حمایت از کشاورزان پرتقال های یخ زده را خریداری کنیم و قرار بود به ما تسهیلات واگذار کنند ولی این اتفاق نیفتاد و ما همچنان بدهکار بانک هستیم و هر لحظه به ما نامه می زنند که کار خانه باید توقیف شود.

وی حمایت از کارخانه داران منطقه را خواستار شد و افزود : 90 درصد مرکبات غرب مازندران را محصولات محلی تشکیل می دهد و باید کارخانه های افشره تقویت شوند.

اشکوریان یکی از باغداران تنکابن نیز گفت: بهترین شغل اکنون ظاهرا دلالی است و تا این شغل از ایران پاک نشود ما در همه بخش ها دچار مشکل خواهیم بود.

وی افزود : سه اتفاق نداشتن مواد خام ، تولید بدون فروش و صنعتی فرسوده بلای جان هر صنعتی خواهد بود و اگر برای این سه اتفاق برنامه ریزی درست شود ، تا حدودی مشکلات حل خواهد شد.

اشکوریان اضافه کرد : در هیچ کجای دنیا بخش کشاورزی بدون حمایت دولت پا نخواهد گرفت.